Make-up, ktorý muži nenávidia: Týmto 9 veciam sa radšej vyhni!

Make-up, ktorý muži nenávidia: Týmto 9 veciam sa radšej vyhni!
  • 27.08.2023
  • Kristína Vait

Každá z nás chce byť čo najkrajšia. Skúšame nové trendy, aj overené klasiky a chceme sa páčiť sebe a aj svojmu okoliu. Niekedy sa však stane, že sa nám veci nepodaria, tak ako bolo očakávané alebo finálny výsledok jednoducho nie je najlepší. 

Vo všeobecnosti platí, že chlapi o sebe hovoria, že nemajú radi líčenie na ženách, čo z našej skúsenosti nie je úplne pravda. Ide skôr o to, aké nápadné líčenie tá žena má a ako veľmi odtlačí make-up mužovi na košeľu. Ide skôr o to, že sú trendy a zopár zaužívaných vecí, ktoré muži nenávidia. 

Čo teda muži nenávidia?

Paradoxne sa mnohé z nás čančajú a líčia páve kvôli mužom. Chceme byť, čo najkrajšie, aby sme išli von s pocitom, že náš muž bude chodiť ako páv a bude sa našou krásou a dokonalým make-upom. Ono je to ale väčšinou úplne inak. 

Čím víac nánosov krycieho krému máte na sebe, tým horšie to bude znášať váš muž. Preto si ozrejmime, čo im prekáža najviac a možno prídete na to, že to nesedí veľmi ani vám.

1. Výrazné a žiarivé rúže

Máte rada krikľavé červené alebo ružové rúže? Super, ale pre mužov je to už hranica. Berú to za prehnaný make-up. Aj keď je to len rúž, nemôžu ho vystáť. Jediné, čo im ide v hlave potom bude: " pre boha, ako budem vyzerať, keď ju pobozkám? Ach jaj, bolia ma oči. Nedokážem sa sústrediť na nič iné, okrem toho rúžu."

Pozrite aj Neuveriteľné optické ilúzie vytvorené líčidlami – výtvory tejto make-up artistky ti pomotajú hlavu!

2. Umelé mihalnice

Trend, ktorý muži nenávidia s veľmi veľkou intenzitou, sú umelé mihalnice. Pripadajú im umelé a prehnané. Čiže namiesto toho, že máte pocit, že dokonalý make-up je na svete a svoj dokonalý vzhľad podčiarknete ešte umelými mihalnicami, váš muž bude premýšľať o tom, ako vám povedať, aby ste si ich po hodinovej námahe dala dole.

3. Namaľované obočie

Podobne ako výrazné rúže aj namaľované obočie ich desí. Budú sa báť, že pri každom objatí, vám kúsok z neho zotrú a budete vyzerať smiešne. Alebo desivo. Ak ste doteraz svoje obočie, čiernou ceruzkou hodinu kreslila, aby bolo krásne a rovnaké, ako to druhé, jednoducho sa na to vykašlite. Aj tak to nikto neocení.

Bude vás zaujímať: Ako dlho sa varí make-up a kto vyberá odtiene rúžov? Nazrite do zákulisia našej najväčšej kozmetickej značky

4."Nike" obočie

Ak ste doteraz bola zvytknutá tvarovať si obočie, ktoré veľmi pripomína logo známej značky, tak by ste mali vedieť, že muži šalejú, keď ho vidia. A nie v dobrom slova zmysle. Vadí im na žene. Majú radšej prirodzenú krásu a aj prirodzené obočie. Svoju starostlivosť o obočie teda nemusíte preháňať. Stačí, ak bude mať normálny tvar a nebude prehnane namaľované.

5. Kontúrovanie tváre

Trend posledných rokov sú kontúry, kontúry a ešte raz kontúry. Mali by slúžiť na zvýraznenie, ženskej krásy. Opak je však pravdou. Stále veľa z nás používa zbytočne veľa kontúrovania a výsledok potom nie je úplne taký, ako by sme chceli. Posledný rok sa zase vracia do módy kontúr menej. Tak s tým skúste niečo robiť, kým toho svojho muža neodplašíte úplne.

Odporúčame: Uplakané líčenie tváre: Trend, pri ktorom je smútok v centre pozornosti

6. Trblietky na očiach

Je to niečo, čo nepochopia a vadí im to naozaj extrémne. najmä keď sú to tie také trblietky, ktoré postupom času pri každom vašom pohybe vypadávajú a oni ich majú všade a aj vy ich máte všade. Jedná sa vo všeobecnosti o trblietky. Nielen na očiach.

7. Lesk na pery, ktorý sa lepí

Sú to tie krásne, dokonalé lesky na pery, ktoré pôsobia zrkadlovým a vlhkým dojmom a my ženy si naivne myslíme, že naše pery sú k zahryznutiu. Pre mužov, sú lesky na pery nočnou morou. Boja sa toho lesku, ako mačka vody. Dokonca niekededy ani neurobia prvý krok, aj keď sa im žena páči. a to len kvôli lesku na pery.

8. Používanie pastelových jemných rúžov

Mysleli by ste si, že ak nemajú radi ruže výrazné, tak sa im budú páčiť práve "nude" odtiene. No nie je to tak. Pre mužskú hlavičku je jednoducho nepochopiteľné na čo si my ženy dávame na pery niečo, čo splýva s našou pokožkou.

9. Výrazný make-up

Čierna linka vytiahnutá po plafón, tmavé očné tiene, nánosy maskary, zvýraznené líčka...vaša klasická rutina? Tak zaručene vás nikto nepozve na rande. Ak to očakávate a milujete výrazný make-up, bude to trochu problematické. Nechajte si výrazný make-up na záťah s kamoškami a na lov stavte na niečo prirodzenejšie. Ak neviete, ako make-up používať, aby nebol taký výrazný, nechajte sa inšpirovať odborníkmi.

Čo muži chcú?

Vo všeobecnosti sa dá povedať, že muži nevedia, čo chcú. Nechceme nikoho uraziť, ale je to tak. Keď sa muža opýtate, čo sa im na vás páči najviac, nevedia vám odpovedať. Zhodnotia, že sa im páčite tak celkovo, ako jeden celok. Aj čo sa týka toho, čo sa im nepáči, neočakávajte úprimnú konverzáciu typu: " Vadí mi, keď más nahrubo nalíčené alebo vadí mi ten krikľavý rúž" Toto od muža nečakajte.

Po prvé vás nechce raniť a po druhé ani väčšinou nevie, ako sa jednotlivé veci, čo sa mu nepáčia, volajú. Ak chcete mužom vyhovieť. Stavte na jemnosť a efektná linka, ktorú takmer nie je vidieť, určite vyhrá. Buďte čo najviac prirodzená a určite si ho získate. Pleť muža funguje úplne inak a preto 99% vecí, nedokáže pochopiť. Takže sa hýčkajte naďalej, akurát to s make-upom nepreháňajte. To je celé.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Dominika Molnárová 30.08.23 16:39

DM
karma
-1.00

Lepivý lesk na pery si myslím, že nenávidí aj každá žena :D

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní