Šport musí ísť ruka v ruke s regeneráciou tela, hovorí Jozef Lohyňa

Šport musí ísť ruka v ruke s regeneráciou tela, hovorí Jozef Lohyňa
  • 23.10.2016
  • Silvia Karasová

Jozef Lohyňa je bývalým zápasníkom v zápasení vo voľnom štýle. Popýšiť sa môže mnohými víťazstvami. Na majstrovstvách sveta juniorov v roku 1983 napríklad získal striebornú medailu. Celkovo sa zúčastnil troch olympiád, dvakrát sa mu dostalo pocty byť vlajkonosičom výpravy. Raz za Československa na otváracom ceremoniáli OH 1992 v Barcelone a raz na OH 1996 v Atlante pri prvej účasti samostatnej SR. Jozef Lohyňa je tiež majiteľom kompletnej medailovej zbierku zo svetových šampionátov a je jediným československým voľnoštýliarom, ktorý získal titul majstra sveta.

Jožko Lohyňa má za sebou mimoriadne úspešnú kariéru zápasníka. Ako nám prezradil, športu sa venuje od svojich desiatich rokov: „Boli menšie prestávky ku koncu kariéry, zápasil som do roku 2008, ako tréner som pôsobil od roku 1996 do roku 2000 a potom som sa niekoľko rokov zápaseniu nevenoval.“

Zápasenie aj samotný šport ho však napriek prestávkam v živote aj dnes sprevádzajú. Športovú kariéru má teda prešpikovanú úspechmi aj zážitkami. Aj keď mu pomaličky ťahá na 60 rokov, pohybu sa nevzdáva. Nezabúda však na to podstatné – regeneráciu. Čím je človek starší, tým viac by mal o seba dbať. Naše telo starne a pomaly ale isto sa opotrebuváva. Tu a tam nás niečo zabolí, no ak to prehliadneme, koledujeme si o problém. Svoje o tom vedia aj vrcholoví športovci. Na kávičke nám práve Jožko Lohyňa vysvetlil a poradil, ako sa o svoje kĺby a svaly správne starať. 

Odporúčame tiež: Objavte silu bio-aktívneho kolagénu a doprajte telu to najlepšie

inca collagen

Zdroj: Shutterstock®

Preč s bolesťou vďaka kolagénu

Zo svojej vlastnej skúsenosti vie, že ľudí, ktorí pravidelne aktívne športujú, po čase môžu postretnúť bolesti kĺbov.Šľachy, puzdrá, chrupavky, pri záťaži je to aj svalová únava, odozva je ale najmä v kĺbových častiach,“ začína menovať Lohyňa. „V prvom rade je to sauna, teplé masáže, vodoliečba, wellness, to je tá základná časť. Druhú časť tvorí zdravý spánok, vitamíny a zložky, ktoré pomáhajú telu sa rýchlejšie regenerovať.

Ak aj vás kĺby pobolievajú, možno si žiadajú kolagén. Bývalý zápasník na vlastnej koži, lepšie povedané na kĺboch, odskúšal účinky morského kolagénu a dnes na ne nedá dopustiť: „Beriem ho v práškovej podobe na svoje kĺby aj na chrupavky, sú to výťažky čisto prírodného charakteru. Keďže mám problémy s kolenami a chrupavky mám v dezolátnom stave. Morský kolagén užívam už niečo cez pol roka každý deň, aj keď som predtým skúšal kolagén v injekciách, necítil som výraznú zmenu.“

Odporúčame tiež:  Potraviny, na ktoré by ste mali vsadiť počas vašich dní

Jozef Lohyňa incacollagen

Zdroj: Shutterstock®

Výživový doplnok Inca Collagen obsahuje 100% čistý morský kolagén bez prísad. Napomáha bunkovej obnove, regeneruje a zároveň vyživuje chrupavky, kĺby, kosti.

„Užívam ho z toho dôvodu, aby som pomohol svojim kĺbom, aby tá záťaž, ktorá na nich je, či už je to len chôdza, alebo aj šport, sa zmiernila, aj to zápasenie. Som schopný zahrať si hokej, zápasiť na žinenke, chlapcom ešte niečo ukázať, napomáha mi to, ešte si udržiavať kĺbovú pohyblivosť. Aby som bol fit, aby som v rámci tých mojich možností, ktoré ešte mám dokázal fungovať a športovať,“ prezradil nám na seba Jožko Lohyňa.

Odporúčame tiež:  Ako sa chôdzou vypracovať ku krajšej postave?

výhody inca collagenu

Zdroj: Shutterstock®

Vhodný aj pre ženy

Doplnok Inca Collagen oceníme aj my ženy, keďže pozitívne dokonca pôsobí aj na stav a zdravie naše pleti, pokožky, vyživuje vlasy aj nechty.

Keďže sa produkcia kolagénu v ľudskom tele po 25. roku života začína znižovať, dostavujú sa už spomínané známky starnutia. Aby ste sa nemuseli vzdávať obľúbeného športovania a zároveň spomalili procesy starnutia, dodajte svojmu organizmu, to čo potrebuje. Výhodou Inca Collagenu je aj fakt, že je bioaktívny, to znamená, že vaše telo ho využije, ako by si ho vyrobilo samo. 

Odporúčame tiež:  Cíťte sa opäť mlado s účinným Bio-aktívnym kolagénom INCA

Viac o priaznivých účinkoch Inca collagenu sa dozviete na stránkach www.incacollagen.sk

 

NÁŠ TIP: 

Ušetrite pri nákupe Inca Collagen až 8,30 €! Použite teraz zľavový kupón v hodnote 5€ a dopravu zadarmo.  Kliknite na www.incacollagen.sk a zadajte zľavový kód: S22000001


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní