Tieto veci hneď z kabelky vyhoď! Odpudzujú totiž BOHATSTVO!

Tieto veci hneď z kabelky vyhoď! Odpudzujú totiž BOHATSTVO!
  • 24.10.2023
  • Michaela Kožáková

Dámske kabelky obsahujú viac tajomstiev, ako si mnohí z nás vieme predstaviť. Pre ženy sú najmä praktickým doplnkom, ktorý pojme veľké množstvo potrebných i nepotrebných predmetov. Tašky však nosia i muži a tiež sa môžu pochváliť zaujímavým obsahom.

Vedeli ste, že to čo nosíte alebo nenosíte vo vašej kabelke a ako je to usporiadané, môže mať značný vplyv na hojnosť, peniaze a bohatstvo vo vašom živote? Ktoré predmety by ste mali okamžite vyhodiť z vašej kabelky, aby ste si zlepšili svoju finančnú situáciu?

Neprehliadni: 10 módnych tipov Toma Forda, s ktorými budeš vždy štýlovo oblečená

Veci v dámskej kabelke

Počuli ste o tom, že v priemere dámska kabelka váži 2,35 kilograma? Čo obsahuje dámska kabelka, ktorú nosíte najradšej? Skúste do nej nahliadnuť a zhodnoťte či naozaj to, čo je v nej musíte mať stále pri sebe.

Najnovší prieskum spoločnosti s názvom Vapestick odhaľuje, že priemerná žena nosí v kabelke 10 zbytočností. 86% žien nikdy nenosí hotovosť vo svojej kabelke a dokonca 36% žien v nej nosí náhradné spodné prádlo. Niektoré ženy tiež priznali, že majú vo svojej kabelke sentimentálne predmety, ako napríklad pár dcériných prvých topánok či otcove hodinky.

Obsah a veci v kabelke sa líšia a závisia od každej žene. To, čo má žena vo svojej kabelke, je odrazom jej života a osobnosti. Toto sú najzvláštnejšie predmety, ktoré sa našli v kabelkách:

  • Súprava skrutkovačov
  • Náhradný príbor
  • Synov mliečny zub
  • Papuče
  • Intímne hračky
  • Tarotové karty
  • Voodoo bábika
  • Konfety zo svadobného dňa
  • Ovládač od televízora

Tajomstvo dámskej kabelky

Pre niektoré ženy je kabelka súkromným úložiskom osobných vecí. Pre iné je tento módny doplnok verejným vyhlásením imidžu, osobného štýlu a statusu. Historicky je kabelka symbolom rovnosti a nezávislosti žien.

Nosenie kabelky ako odrazu moci a autority presadzovala bývalá britská premiérka Margaret Thatcher. Bola dobre známa tým, že používala svoju tašku ako spôsob, ako potrestať konzervatívcov a presadiť solidaritu. Počas stretnutí v nej často niečo hľadala, aby znervóznila prítomných.

Niektorí módni psychológovia tvrdia, že veľkosť, farba alebo spôsob, akým ženy nosia svoju kabelku, vyjadrujú ich povahové črty. Aké bohatstvo v kabelke ukrývate vy a ako ju nosíte?

Čo zvážiť pri výbere dámskej kabelky?

Výber kabelky nie je žiadna jadrová fyzika. Ak však plánujete investovať do tohto módneho kúsku, mali by ste zvážiť niekoľko skutočností:

Veľkosť a dizajn dámskej kabelky

Obľubujete väčšie dámske kabelky alebo skôr clutch kabelky na pár drobností? Vyberte si kabelku, ktorá bude dostatočne veľká na uloženie všetkých vašich nevyhnutných predmetov, ale zase nie príliš veľká, aby ste ju zbytočne nepreplnili nepotrebnými vecami. Veľkosť kabelky by mala byť primeraná vašim potrebám.

Materiál a kvalita dámskej kabelky

Materiál kabelky je dôležitý z hľadiska štýlu, kvality a trvácnosti. Kožené kabelky sú elegantné a trvácne, zatiaľ čo textilné alebo kabelky z lacných materiáloch sa vám môžu ľahko zničiť.

Usporiadanie, rozdelenie kabelky - miesto na vaše doklady a peniaze

Kabelky s viacerými vreckami, oddeleniami a zipsami umožňujú lepšiu organizáciu vecí.

Farba, vzor, dizajn

Zvoľte si farbu a vzor, ktoré budete môcť ľahko kombinovať s vašim šatníkom a štýlom. Neutrálne farby ako čierna, hnedá alebo sivá sú veľmi univerzálne, ale nie je na škodu mať aj niekoľko farebných kúskov na rôzne príležitosti.

Zvážte, či chcete kabelku s rukoväťou, dlhým remeňom alebo s možnosťou nosenia na viac spôsobov.

Pohodlie a cena za dámsku kabelku

Stanovte si rozpočet a vyberte si kabelku, ktorá sa doň zmestí. Drahšie kabelky môžu byť trvácnejšie, môžu mať lepšiu kvalitu a pohodlnejšie sa nosiť, ale existujú aj cenovo dostupné možnosti. Ak však obľubujete značkové kabelky, v tomto prípade sa pripravte na vysoké ceny.

Pozri aj: Dámska obuv Karl Lagerfeld - kúsky, ktoré si jednoducho zamilujete!

Ako k sebe prilákať peniaze a bohatstvo?

Feng Shui, staroveká čínska praktika, ktorá sa zaoberá vyvážením energie a pritiahnutím harmónie a prosperity do našich životov, ponúka tiež návod, ako ovplyvniť našu finančnú situáciu.

Feng Shui tvrdí, že všetky predmety okolo nás sú nabité energiou a táto energia môže ovplyvniť naše myšlienky, emócie a spôsob, akým priťahujeme pocit hojnosti alebo obmedzujeme naše finančné možnosti. Ako k sebe prilákať bohatstvo?

1. Bohatstvo a dámska kabelka - očista

Skontrolujte obsah vašej kabelky a odstráňte zbytočné predmety, ktoré ju len preťažujú. Nepotrebné či staré doklady, účtenka zo sobotnajšieho nákupu, obaly z jedla - podľa Feng Shui tieto predmety symbolizujú minulosť, preto sa ich zbavte a vytvorte priestor pre nové príležitosti.

2. Usporiadaná peňaženka

Peňaženka by mala byť miestom, kde sú uložené vaše peniaze. Peniaze rozsypané v útrobách kabelky symbolizujú finančnú nestabilitu. Kontrolujte pravidelne svoju peňaženku a zbavte sa bankoviek a mincí, ktoré vám ostali z dovolenky alebo ste ich dostali ako talizman. Jednoducho majte vo veciach poriadok. Takýmto spôsobom vyšlete do vesmíru signál, že si vážite peniaze, nie sú vám ľahostajné, a preto si zaslúžite finančnú prosperitu.

3. Zbavte sa predmetov so zlou energiou

Feng Shui tvrdí, že určité predmety, ktoré nosíme v našich kabelkách, stelesňujú negatívnu energiu a prinášajú smolu. Patria sem napríklad rozbité a pokazené veci, staré účtenky alebo spomienky z minulosti v podobe rôznych predmetov, ktoré nám spôsobujú stres a nepohodlie. Takéto predmety priťahujú zlú energiu, ktorá môže brániť ceste k bohatstvu. Zbavte sa všetkých vecí, ktoré vás zaťažujú a vyhoďte ich bez milosti z vašej kabelky.

4. Stavte na správne farby

Vedeli ste, že farby majú silný vplyv na našu energiu? Farby ako zlatá, červená, modrá a zelená podľa Feng Shui symbolizujú prosperitu, hojnosť, peniaze a bohatstvo. Zaobstarajte si doplnky v týchto farbách, ako je napríklad červená peňaženka, modrá kabelka alebo zlatý prívesok na kabelku.

5. Pravidelné čistenie kabelky

Nezabúdajte na pravidelné čistenie vašej kabelky, a tak ju nabíjajte pozitívnou energiou. Vašu kabelku aspoň raz za mesiac vyprázdňujte, skontrolujte jej obsah, vyčistite, vyhoďte nepotrebné veci odpudzujúce bohatstvo a naplňte ju tak čerstvou pozitívnou energiou. S upratanou, čistou a energeticky pozitívnou kabelkou totiž pritiahnete do svojho života hojnosť a blahobyt.

Zaujme Ťa: TOP farby pre ženy nad 40 rokov, ktoré nesmú chýbať v šatníku

Zaujímavosti o kabelkách

  • Bol to práve staroveký Egypt, kde sa nosili prvé kabelky. Starí Egypťania nosili vrecúška pripomínajúce peňaženky alebo kabelky, ktoré si viazali okolo pása.
  • Prvú kabelku so zipsom predstavil svetu Hermès v roku 1923. Predtým sa tašky typicky uzatvárali šnúrkami.
  • Vôbec prvú unisex tašku vyrobila v roku 1985 Miuccia Prada. Bol to čierny batoh vyrobený z nylonu a je i naďalej obľúbeným klasickým kúskom.
  • Vedeli ste, že Louis Vuitton páli všetky svoje nepredané kabelky? Je to preto, aby reputácia a imidž tejto luxusnej značky neutrpela predajom tašiek za zľavnené ceny.
  • Žena strávi asi 76 dní života hľadaním v kabelke. V priemere má v kabelke 15 rôznych predmetov.
  • Priemerný počet kabeliek, ktoré vlastní žena je 6.
  • Guinessova kniha rekordov ocenila Mouawada za vytvorenie najdrahšej kabelky v roku 2010. Táto kabelka v tvare srdca s názvom „1001 Nights Diamond Purse“ je pokrytá 1001, diamantmi v bezfarebnej, žltej a ružovej farbe. Stojí to neuveriteľných 3,8 milióna dolárov!

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní