Štartuje tretí ročník „Vianoce z krabičky“

Štartuje tretí ročník „Vianoce z krabičky“

V polovici novembra (15.11.2021) odštartoval tretí ročník celoslovenskej darovacej akcie Vianoce z krabičky. Organizátori chcú obdarovať viac ako 2 300 detí z detských domovov. Posielanie krabičiek je aj tento rok zdarma vďaka Packete, hlavnému partnerovi projektu.

Charitatívny projekt Vianoce z krabičky minulý rok obdaroval viac ako 1 400 detí z detských domovov. Ide o odpoveď na nákupnú horúčku pred Vianocami, kedy ľudia nakupujú veci, ktoré v skutočnosti nepotrebujú. Cieľom projektu je motivovať ľudí obdarovať deti v detských domovoch, azylových centrách a sociálne slabších rodinách pomocou darčeka vloženého do krabice. Aj malá pozornosť totiž dokáže urobiť veľkú radosť. Záujemcovia môžu darovať hračky, puzzle, spoločenské hry, kozmetiku a rôzne iné drobnosti, ktoré sú buď nové alebo v zachovalom stave. Krabicu s darčekmi môžu záujemcovia posielať prostredníctvom Packety zadarmo na adresu konkrétneho zariadenia. „Podobne ako aj minulý rok aj tento budú mnohé deti tráviť Vianoce bez svojich blízkych či priateľov. Aj malá pozornosť tak môže urobiť veľkú radosť,“ konštatuje organizátorka Daša Uherková. Obdarovať je možné dievčatá aj chlapcov od 0 do 25 rokov. Viaceré detí totiž aj po dovŕšení dospelosti zostávajú naďalej v detských domov kde v kruhu ostatných detí oslavujú Vianoce.

vianoce z krabičky

Zdroj: Shutterstock®

Dátum trvania: 15.11.2021 – 5.12.2021

Čo možno darovať:  knihy, kozmetiku, hračky, spoločenské hry a iné drobnosti v zachovalom stave. 

vianoce z krabičky pre deti z detských domovov

Zdroj: Shutterstock®

Posielanie krabičiek zadarmo

Spôsob posielania krabičiek je rovnaký ako po minulé roky. „Každý kto sa rozhodne poslať darček v krabičke môže využiť služby Packety zadarmo. Krabicu s darčekmi stačí zaniesť na ktorékoľvek z takmer 1 400 výdajných a podacích miest na celom Slovensku,“ konštatuje Alexander Jančo, výkonný riadteľ Packeta na Slovensku. Na odoslanie balíčka zadarmo si stačí iba stiahnuť mobilnú aplikáciu Packeta, kliknúť na tlačidlo Vrátiť zásielku a zadať jeden z uvedených vratkových kódov – kódy pre bezplatné odosielanie do jednotlivých centier. Poslané balíčky sa najskôr doručia na vybrané zberné miesta. Z nich sa budú postupne distribuovať jednotlivým zariadeniam. S touto prepravou aj tento rok bude pomáhať Packeta. Aby doručovateľská firma ich stihla zaniesť, je potrebné balík poslať najneskôr do 5.12.2021.

vianoce z krabičky pre deti z detských domovov

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní