Rita Ora má v londýnskom dome malý kúsok neba!

Rita Ora má v londýnskom dome malý kúsok neba!
  • 03.11.2022
  • Veronika Nemčeková

Britská speváčka Rita Ora si zamilovala Anglicko a špeciálne vidiecky štýl. Nehnuteľnosť, ktorú momentálne nazýva svojim domovom, si zaobstarala predovšetkým pre jej bohatú históriu. Dom stojí v Londýne a postavili ho v roku 1877.

V minulosti patril ilustrátorovi Arthurovi Rackhamovi, ktorého preslávili kresby k rozprávkam Alica v Krajine zázrakov, Červená čiapočka alebo Peter Pan. Tridsaťjedenročná rodáčka z kosovskej Prištiny pustila do svojho viktoriánskeho domu redakciu portálu Architectural Digest.

Dobrá energia

Faktormi, ktoré interpretku presvedčili, aby dom kúpila, boli všadeprítomná dobrá energia a kreatívny duch. Pocítila ich vraj hneď, ako vošla po prvý raz dnu. Vo vstupnej hale sa nachádzajú sklenené dvere. Vrchná časť je zdobená rozličnými motívmi.

Obrázok hodín má pre ňu špeciálny význam, pretože jej meno v kosovskom jazyku znamená čas. Brala to teda ako znamenie, že dom je pre ňu ako stvorený. Pri vstupe má aj nádhernú drevenú lavicu s vešiakmi na kabáty.

V kuchyni to žije

Ora dom po kúpe zrekonštruovala, no mnoho z pôvodných prvkov ostalo zachovaných. Chcela mu totiž ponechať jeho autentickosť. Kuchyňa bola nanešťastie veľmi stará, a tak musela prejsť kompletnou prerábkou. Speváčka ju označila za jedno zo svojich najobľúbenejších miest, pretože podľa vlastných slov miluje varenie.

V kuchyni spojenej s jedálňou rada trávi čas aj s priateľmi. Súčasťou priestoru sú majestátne oblúky, ktoré dodávajú miestu charakter, pocit útulnosti a nevšedný rozmer. Interpretka chcela, aby bolo zariadenie domu jednoduché a aby stavba hovorila sama za seba. Dekorácie sú teda minimalistické.

Prečítajte si: TOP trendy pre interiérový dizajn ovládol minimalizmus!

Rita Ora dom

Zdroj: instagram.com/archdigest

Pôvodný krb navodzuje romantickú atmosféru

Speváčka je natoľko fascinovaná históriou domu, že sa rozhodla ponechať si pôvodný krb zdobený dizajnovými dlaždicami a kovovými komponentmi s motívmi rastlín. Krb je pre ňu zosobnením vidieckeho štýlu, a tak v nehnuteľnosti musel zostať zachovaný.

Britka, ktorú preslávili skladby ako Your Song, For You, Anywhere či Carry On a Ritual, zbožňuje romantickú atmosféru v dome, rada ju však nenápadne narúša. Kontrast medzi starým a novým vytvára napríklad aj modernými dielami Damiena Hirsta.

Obývačka je miestom pre relax

Obývačka je ďalším miestom, kde sa Ora stretáva so svojimi blízkymi. Na pohovke svetlej farby má obľúbené miesto, z ktorého sleduje televíziu. V izbe má aj bar a dá sa z nej priamo vyjsť do záhrady. Počas chladných dní rada posedáva pri krbe v štýlovom kresle.

Odporúčame: Čo nepatrí do kúpeľne? Týchto 10 vecí z nej rozhodne odstráň!

Rita Ora dom

Zdroj: instagram.com/archdigest

Malý kúsok neba

Nádherne zelenú a upravenú záhradu speváčka označila ako „svoj osobný malý kúsok neba“. Priestor okolo domu je plný kvetín, ktoré Ora zbožňuje. O návrh záhrady sa postaral profesionál, interpretka však aktívne prispievala nápadmi. „Som na nás veľmi hrdá,“ povedala o výsledku ich snaženia.

Okrem rastlín sa v exteriéri domu môžete pokochať aj sochami, fontánou, ako aj dizajnovým nábytkom vo vintage štýle. Podlaha terasy má tehlovú farbu. Zaujímavosťou je, že v nej vidieť odtlačok labky líšky, ktorá sa na záhradu zatúlala, keď bol cement čerstvý. Zanechala tak v ňom nezmazateľnú stopu.

Záhrade dominuje obrovská vŕba a zastrihávaný živý plot. Speváčka si v nej rada vypije čaj a usporadúva tu aj pikniky. S priateľmi využívajú aj ohnisko. Netradičným kúskom je vonkajšie zrkadlo.

Z ateliéru je spálňa

Spálňu si speváčka vytvorila z izby, kde mal Arthur Rackham pôvodne tvorivý ateliér. Miestnosť má vysoké stropy a nechýbajú ani pôvodné okná, cez ktoré preniká dnu svetlo. Priestranná posteľ je umiestnená v strede izby.

Súčasťou priestoru spálne je aj kúpeľňa, ktorú od miesta, kde Ora spí, delí iba svetlý záves. Samostatne stojaca vaňa dotvára opäť romantickú atmosféru. Vedľa nej sa nachádza ďalší krb. V miestnosti sú ale celkovo dva. Druhý je neďaleko postele.

Predstaviteľka Mie Grey z filmov Päťdesiat odtieňov sivej, Päťdesiat odtieňov temnoty a Päťdesiat odtieňov slobody tvrdí, že má hektický život. Upokojiť sa snaží napríklad aj tým, že do interiéru rozmiestňuje rastliny. Nechýbajú teda ani v jej spálni. Z izby sa dá vyjsť na priestranný balkón, z ktorého je úchvatný výhľad.

Vyskúšajte: Redizajn spálne, ktorý zvládnete do 3 hodín!

Rita Ora dom

Zdroj: instagram.com/archdigest

Do šatníka po točitom schodisku

V dome speváckej hviezdy, samozrejme, nemôže chýbať šatník. Dostať sa doň dá po točitom schodisku. Ora v ňom má odložené šaty, kabelky i množstvo topánok, predovšetkým tenisiek, ktoré miluje. Množstvo vecí má pritom ešte v sklade.

Na poschodí sa nachádza ďalšia kúpeľňa. Nechýba v nej priestranná sprcha i pôvodné dvojité umývadlo. Na úpravu vizáže používa Ora samostatnú miestnosť so stolíkom a nápaditým osvetleným zrkadlom. Pod ním má uložené lego figúrky členiek dievčenskej skupiny Spice Girls. Stenu zdobia titulky magazínov s jej fotkami.

„Jaskyňa“

Jaskyňa, zašiváreň… nazvite to ako chcete. V dome partnerky filmára Taiku Waititiho nechýba ani takáto miestnosť. Okrem iného je v nej krb, knižnica, niekoľko gitár i zopár ocenení, ktoré získala. Na stene visí fotka legendárneho Elvisa. Je to miesto, kde si speváčka rada dopraje odpočinok.

Nahliadnuť do speváčkinho unikátneho príbytku môžete prostredníctvom tohto videa:

Zdroj foto: úvodná fotka - instagram.com/ritaora

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 13:02

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 19:17

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 19:17

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 13:02

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní