Ako „stajlovať“ koženú sukňu počas jesene? K tomuto sa hodí najviac!

Ako „stajlovať“ koženú sukňu počas jesene? K tomuto sa hodí najviac!

Koža je nesmrteľná! Môžeme povedať, že kožené oblečenie by malo byť povinnou súčasťou každého šatníka. Dokonca i módne trendy pre jeseň 2022 sú postavené na koži, ako na TOP materiáli. Kožená bunda, kožené šaty či kožené nohavice sú už akousi samozrejmosťou. Ale čo by ste povedali na koženú sukňu?

Keď sa naučíte, ako nosiť koženú sukňu, bude to jeden z vašich najobľúbenejších a zároveň najtrendovejších kúskov tejto sezóny, ktorý vám zaručí, že budete mať čo na seba. A nielen v tomto období, ale aj nasledujúce ďalšie mesiace.

Rôzne strihy sukní zaručujú, že sa kožená sukňa hodí ku každej siluete, a teda je vhodná pre všetky typy postáv. Samozrejme, aj v tomto prípade je potrebné prihliadať práve na spomínaný typ postavy a siluetu vyvážiť ďalšími kúskami oblečenia. Či už budete voliť maxi sukňu, sukňu v A-čkovom strihu, mini sukňu alebo sukňu v midi dĺžke, je to len na vás. Voľte takú dĺžku, v ktorej sa budete cítiť príjemne. A čo si k takej koženej sukni obliecť? Nechajte sa inšpirovať!

Pozri aj: Jesenná móda: Osvoj si 5 módnych tipov do jesenného počasia

midi kožená sukňa

Zdroj: pinterest.com/whowhatwearuk/

Midi kožená sukňa

Midi sukňa okamžite dodá každému vzhľadu lesk a ženskosť. Vďaka svojej dĺžke sa hodí do práce i na zábavu. A popravde, nemusíte ju kombinovať nejako prehnane. Niekedy postačí aj len biele tričko, ľahšia blúzka alebo top a všetko je vybavené.

V prípade, že siahnete po sukni v midi dĺžke a zároveň v A-čkovom strihu, voľte skôr priliehavejší top, ktorý dorovná ženské proporcie. Košeľu alebo top zastrčte do sukne čím získate krajšiu ženskejšiu siluetu.

Neprehliadni: Jesenný šatník: Ktoré farby by v ňom mali dominovať práve v tomto ročnom období?

puzdrová kožená sukňa

Zdroj: pinterest.com/beigerenegade/

Kožená puzdrová sukňa

Ideálna na rôzne spoločenské akcie, nakoľko pôsobí elegantne. Krásne zvýrazňuje krivky, preto ju netreba kombinovať až príliš. Pokojne si k nej oblečte nadrozmernú, teda oversized košeľu, ktorú zastrčte do pásu. Ak nie ste na oversized oblečenie, tak siahnite po blúzke s objemnejšími rukávmi alebo si k sukni dokombinujte sako.

Odporúčame: Angelina Jolie a jej cit pre eleganciu: Inšpiruj sa ňou aj ty!

plisovaná kožená sukňa

Zdroj: pinterest.com/sequinsspatulas/

Kožená plisovaná sukňa

Vymyslieť, čo si obliecť k plisovanej sukni nemusí byť také jednoduché. Už jej strih je sám osebe zaujímavý, preto sa pri voľbe vrchného oblečenia treba držať skôr pri zemi. To znamená, že zvoľte skôr priliehavý top, sveter alebo tričko. Krásne s plisovanou sukňou ladí aj ženské body, ktoré obopína postavu a necháva vyniknúť ženskosť.

Zaujme ťa aj: Bombera: Tento obľúbený módny kúsok Belly Hadid by si si mala ihneď zaobstarať!

zavinovacia kožená sukňa

Zdroj: pinterest.com/aperolabel/

Zavinovacia kožená sukňa

Nastajlovať ju je oveľa jednoduchšie, než by ste si mysleli. Prvou vecou, ktorú treba zvážiť, je dĺžka koženej sukne. Plnšie tvary, ktoré budú voliť dlhšiu sukňu by mali siahnuť po priliehavom vrchnom kúsku oblečenia. Kratšie strihy sukieň zase poskytujú príležitosť sa trochu s finálnym outfitom vyhrať.

Aj v tomto prípade je jedná vec, ktorá je nevyhnutná, a to je zastrčenie vrchného dielu, aby ste nechali vyniknúť zavinovací dizajn.

Inšpiruj sa: Džínsová košeľa na 4 spôsoby: Takto ju nos a kombinuj aj počas jesene

kožená mini sukňa

Zdroj: pinterest.com/fashion_jackson/

Kožená mini sukňa

Vrátiť sa na chvíľu do „tínedžerských čias“ vám pomôže aj mini sukňa. Práve mini verzia koženej sukne je v tomto roku, resp. sezóne v kurze. Keďže mini sukňa odhaľuje viac nohy, môžete si dovoliť siahnuť aj po oversized vrchnom kúsku oblečenia.

Platí však, že k takejto sukni sa hodia výrazné topánky. Pokojne voľte k nej čižmy po kolená alebo nad kolená.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Janka Komadova 31.10.22 14:34

karma
-1.00

Skvelá inšpirácia no ja koženú sukňu nenosím nič pre mňa

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 31.10.22 16:11

KK
karma
105.00

Mám v šatníku klasickú koženú čiernu sukňu už niekoľko rokov a okrem toho, že je veľmi praktická hlavne v daždivom počasí, tak ma vždy aj upozorní, keď priberiem :)

  • 0
Odpovedať

Anna Vargová 31.10.22 19:25

AV
karma
100.00

Kožené sukne sa mi veľmi páčia. Potrebujú však peknú štíhlu postavu, takže ja ich radšej neskúšal.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 10.11.22 17:34

MM
karma
100.00

na jeseň, do nečasu, veľmi vhodná

  • 0
Odpovedať

Veronika Kupcová 11.11.22 09:33

VK
karma
105.00

veľmi pekné kombinácie..konečne sa do popredia dostáva aj kožená sukňa nielen bundy a nohavice

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní