Našli sa skutoční Flinstonovci: To ako žijú títo Portugalčania je úchvatné i neuveriteľné!

Našli sa skutoční Flinstonovci: To ako žijú títo Portugalčania je úchvatné i neuveriteľné!

Povedali by ste, že Flinstonovci môžu byť skutoční?! Popravde, táto svojská rodina z doby kamennej, ktorá žije s osvojeným dinosaurom, ako rodinným miláčikom, býva v pravekom mestečku Bedrock. A čo je pre nich typické? Určite domy, v ktorých žijú. Kamenné stavby sú úchvatné a majú niečo do seba. A rovnako tak aj „auta“ poháňané vlastnými nohami. Takýto život je možný len v rozprávke či vo filme. Alebo sa mýlime?

Popravde, nič nie je nemožné! Našla sa totižto rodina, ktorá žije v „kamennom hrade“. Casa do Penedo je zvláštny typ „prehistorického" domu, ktorý sa nachádza medzi mestami Celorico de Basto a Fafe na severe Portugalska.

Pozri aj: Rihanna sa stala miliardárkou! A pozor, nie je to len vďaka piesňam!

Kamenný hrad nielen pre Flinstonovcov

Dom bol postavený medzi štyrmi obrovskými kameňmi pôvodne nájdenými v tejto oblasti. Kamenný hrad bol postavený v roku 1972 a dokonale zapadol do prírodnej krajiny. Hrad mal slúžiť ako vidiecke útočisko na dovolenku pre miestnu rodinu.

Z víkendového prázdninového domu sa však razom stala skutočná atrakcia, ktorá lákala mnohých zvedavcov. To teda prinútilo majiteľov presťahovať sa niekam inam. Dnes táto stavba slúži ako múzeum, ktoré je zaplnené spomienkovými predmetmi a fotografiami z histórie budovy a okolitej krajiny. Ba čo je lepšie, dom je plne obývateľný aj napriek tomu, že je úplne bez elektriny.

Neprehliadni: Lily Collins ako Emily v Paríži: Koľko si zarobí za jednu epizódu?

Vybavenie domu v rustikálnom štýle

Dvojpodlažný dom je možno malý, ale útulný. Na prízemí sa nachádza kuchyňa i menšia obývacia izba zariadená v rustikálnom štýle. Na poschodí sa nachádza priestor na spanie, ktorý je, samozrejme, prispôsobený do tvaru samotnej budovy, teda skaly.

Potešia sa aj všetci milovníci kúpania sa. Vonku sa totižto nachádza bazén pod holým nebom.

Smutné však je, že aj napriek tomu, že je kamenný hrad odizolovaný od ruchu veľkomesta a široko-ďaleko sa takmer nič nenachádza, bol vystavený vandalizmu. Súčasný majitelia preto vsadili na bezpečnosť a vymenili pôvodné okenné kovania, spevnili dvere a dokonca investovali aj do nepriestrelného skla.

Zaujme ťa aj: Jasmina Alagič ide s dobou - radikálne zmenila svoj účes! Máme aj video z premeny


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Daniela Bieliková 17.01.23 19:37

DB
karma
117.00

Zaujímavé, nádherné miesto...

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 17.01.23 21:38

karma
109.00

Neuveriteľný "domček", ozaj zaujímavé.

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Stanková 18.01.23 07:50

AS
karma
108.00

ako v rozprávke....

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní