Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci august

Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci august

Práve sa nám začína druhý prázdninový mesiac. S ním dozaista prichádza ešte mnoho slnečných dní a určite aj nejaké oslavy narodenín. Nájdu sa tu niektorí z vás, ktorí sa narodili práve v auguste? Augustoví oslávenci sú vraj sebavedomé a silné osobnosti, ktoré majú zmysel pre detail. Majú prirodzenú vrodenú autoritu, sú inteligentní a údajne nemajú sklony k depresiám. Keďže milujú byť stredobodom pozornosti, neraz sa z nich stávajú slávne osobnosti.

Vedeli ste o tom, že v auguste sa narodil aj slávny režisér hororov a trilerov Alfred Hitchcock? Aj francúzska módna tvorkyňa a zakladateľka značky Chanel existujúcej dodnes, Coco Chanel, sa narodila práve v tomto mesiaci. Ak patríte medzi augustových oslávencov aj vy, zistite, ktoré slovenské aj svetové celebrity a známe osobnosti sú v tom s vami tiež!

Augustoví herci a herečky

  • Charlize Theron (7. august 1975) – juhoafrická filmová herečka. Za hlavnú rolu vo filme Monštrum získala Oscara aj Zlatý glóbus. Vidieť sme ju mohli vo filmoch Mad Max: Zbesilá cesta, Atomic Blonde, Diablov advokát, Hancock či Lovec: Zimná vojna.
  • Cameron Diaz (30. august 1972) – americká herečka a producentka. Preslávila ju predovšetkým rola vo filme Maska, ale aj Niečo na tej Mary je. Známa je tiež jej postava v Charlieho anjeloch. Medzi ďalšie známe filmy patria Prázdniny či Jedna za všetky. 
  • Robert De Niro (17. august 1943) – americký herec, režisér a producent. Je držiteľom dvoch Oscarov, a to za filmy Zúrivý býk a Krstný otec II. Taktiež získal dva Zlaté glóbusy či Zlatého leva za celoživotné dielo. K známym filmom patrí The Irishman, Mafiánovci či Jeho fotor, to je lotor! aj Frajeri vo Vegas.

Ďalší oslávenci: Martin Sheen, Bill Skarsgård, Steve Carell, Ben Affleck, Chris Hemsworth, Melanie Griffith, David Duchovny, Jason Momoa, Evangeline Lilly, Michael Ealy, Cole Sprouse, Dylan Sprouse, Billy Bob Thornton, Dustin Hoffman, Sebastian Stan.

Hudobné hviezdy narodené v mesiaci august

  • Bebe Rexha (30. august 1989) – americká speváčka a skladateľka albánskeho pôvodu. Spolupracovala s mnohými hudobnými hviezdami, ako je rapperom G-Eazy, Martin Garrix aj David Guetta. K známym hitom patrí I'm a Mess, Me, Myself & I či No Broken Hearts.

  • Madonna (16. august 1958) – americká speváčka, skladateľka, herečka a podnikateľka. Patrí k najvýznamnejším hviezdam popovej hudby. K najznámejším hitom patrí Material Girl, 
    Like a Virgin či Holiday.

  • Shania Twain (28. august 1965) – kanadská speváčka country a popovej hudby. K známym hitom patrí Man! I Feel Like A Woman!, You’re Still the One, When You Kiss Me či Any Man of Mine.

Ďalší oslávenci: Dua Lipa, Joe Jonas, Shawn Mendes, Lennon Stella, Christina Perri, Coolio, Billy Ray Cyrus, Liam Payne, Thalía, Vanessa Carlton.

Odporúčame: Celebrity narodené v znamení Lev

Športovci narodení v auguste

  • Magic Johnson (14. august 1959) – bývalý americký basketbalista. Často je považovaný za jedného z najlepších hráčov basketbalu všetkých čias a je členom prestížnej basketbalovej Siene slávy. Hral prevažne za Los Angeles Lakers. Na LOH 1992 s tímom získal zlatú medailu. 
  • Roger Federer (8. august 1981) – švajčiarsky profesionálny tenisový hráč. Je jedným z najlepších tenistov na svete. Na svojom konte má mnohé wimbledonské víťazstvá a víťazstvá U. S. Open aj Australian Open. Je držiteľom zlatej medaily z LOH v Pekingu. 
  • The Great Khali (27. august 1972) – indický profesionálny wrestler, vlastným menom Dalip Singh Rana. Pôsobí v spoločnosti WWE. Príležitostne sa venuje herectvu, vidieť sme ho mohli vo filme Za mrežami s Adamom Sandlerom. 

Ďalší oslávenci: Hulk Hogan, Usain Bolt, Tom Brady, Mike Trout, Tyson Gay, Deion Sanders, James Harden, Jeff Hardy.

Ďalší známi oslávenci v mesiaci august

  • Martha Stewart (3. august 1941) – americká podnikateľka, spisovateľka a televízna osobnosť. Úspech získala pomocou rôznych podnikateľských aktivít. Je vydavateľkou magazínu Martha Stewart Living, v minulosti moderovala aj televíznou šou s názvom Martha Stewart Living.
  • Meghan Markle (4. august 1981) – dnes známa ako Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu. Je manželkou britského kráľovského princa Harryho. V minulosti sa venovala herectvu.
  • Bill Clinton (19. august 1946) – americký politik. V rokoch 1993 až 2001 plnil funkciu 42. prezidenta Spojených štátov. Predtým bol guvernérom Arkansasu.

Ďalší oslávenci: Paulo Coelho, James Corden, Barack Obama, Kylie Jenner, Cara Delevingne, Nusret Gokce, June Shannon, Joe Rogan, Taika Waititi, David Walliams, Courtney Stodden.

Slovenskí speváci, herci a ďalší známi Slováci narodení v auguste

  • Táňa Pauhofová (13. august 1983 ) – slovenská herečka. Vyštudovala divadelné herectvo na VŠMU. Je držiteľkou ceny OTO. Vidieť sme ju mohli v mnohých slovenských aj českých filmoch a seriáloch. Spomenúť môžeme Milenky, Kriminálku Staré Mesto, Šťastný nový rok aj Román pro muže.  
  • Kristína Peláková (20. august 1987) – slovenská speváčka, známa pod umeleckým menom Kristína. Slovensko reprezentovala na súťaži Eurovision Song Contest 2010. K známym hitom patrí Ta ne, Horehronie, Pri oltári, V sieti ťa mám a mnohé ďalšie. 
  • Marcel Forgáč (12. august 1971) – slovenský moderátor, rozhlasový redaktor a scenárista. Pôsobil vo Fun rádiu aj TV JOJ, Rádiu FM, tiež moderoval Česko Slovensko má talent alebo Nikto nie je dokonalý.  

Ďalší oslávenci: Danica Jurčová, Darina Abrahámová, Juraj Bača, Ivana Christová, Juraj Kemka, Marek Majeský, Ladislav Farkaš, Milan Kňažko, Soňa Norisová.

Odporúčame: Celebrity, ktoré bojovali o lásku a ustáli problémy vo vzťahu

Zdroj úvodnej foto: Depositphotos


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní