Celebrity z chudobných pomerov: Vedela si o nich?

Celebrity z chudobných pomerov: Vedela si o nich?
  • 02.03.2022
  • Michaela Kožáková

Prominenti, celebrity, hviezdy hollywoodskeho neba, slávni speváci, populárne herečky, známi spisovatelia či filmoví režiséri – v našich očiach sú to ľudia, ktorí nekráčali po ničom inom ako po červenom koberci, ktorí raňajkujú kaviár, vlastnia luxusné vily, drahé autá a obliekajú sa len do značiek svetových módnych návrhárovMožno mnohí z nás si vravia – čo môžu vedieť známe osobnosti o „obyčajnom" živote? Vedia aspoň okrajovo, čo je to americký sen? 

Áno, na veľa celebrít presne toto sedí. Ich dobre situované rodiny žijúce v bohatstve, s kontaktami na správnych miestach a poskytujúce to najlepšie vzdelanie boli zárukou slušného života. Peniaze a sláva boli vlastne súčasťou prirodzeného vývoja. No, medzi zvučnými menami Hollywoodu sa nájdu i takí, ktorí nemali ani náhodou ustlané na ružiach. A to doslova.

Život v chudobe

Vyrastanie bez rodičov, nedostatok finančných prostriedkov, nepostačujúce podmienky na život, špina, chudoba – možno tomu neuveríte, ale niekoľko celebrít to nemalo v živote ľahké. Predtým, ako sa stali známymi, žili v prívesoch áut, odišli zo školy a začali pracovať, aby mohli finančne pomôcť svojej rodine, starali sa o mladších súrodencov, dokonca predávali drogy po uliciach. Niektorí z nich pravdepodobne pochádzajú z oveľa skromnejších pomerov ako my.

Demi Moore, ktorá sa v roku 1995 stala najlepšie platenou herečkou Hollywoodu, zažila veľmi zlé detstvo. Jej matka alkoholička, ktorá sa pokúsila niekoľkokrát o samovraždu, ťahala 15-ročnú Demi po baroch, a dokonca ju tam predávala za niekoľko stoviek dolárov. Herec a producent Samuel L. Jackson, vychovávaný tetou a starými rodičmi, vyrastal v domácnosti bez tečúcej vody. Otca videl dvakrát v živote a matka sa presťahovala preč hneď po jeho narodení. Speváčka Celine Dion bola najmladšia zo 14 detí a jej otec musel uživiť 16-člennú rodinu zo 160 dolárov, ktoré týždenne zarobil. Sarah Jessica Parker, známa zo série filmov Sex v meste, vyrastala v rodine ôsmich bratov a sestier. Rodina žila zo sociálnych dávok a niekedy ani neboli schopní zaplatiť účty za elektrinu a telefón.

Práve detstvo, pomery v rodine a situácia, v ktorej sa nachádzali boli hnacím motorom a inšpiráciou zmeniť svoj život k lepšiemu. Veľakrát je to i výchova, ktorá formuje pohľad celebrít na peniaze a na to, ako ich míňajú – jednoducho sú si vedomé odkiaľ prišli. Mnohé zo slávnych osobností nám môžu byť príkladom. Ak máte problémy v práci alebo pocit, že už nemáte silu prebojovávať sa svojím životom a potrebujete inšpiráciu pokračovať ďalej či utvrdenie o tom, že treba si ísť za svojimi snami, prezrite si galériu nižšie. 

Neprehliadni: Babyboom v Hollywoode: Ku ktorým celebritným párom priletí tento rok bocian?

- Celebrity zo skromných pomerov
1 z 11

Leonardo DiCaprio

Príprava na dramatické úlohy vo filmoch Titanic alebo Taxikár určite nebola žiadna prechádzka ružovým sadom, no nebolo to nič v porovnaní s každodenným bojom, ktorému Leonardo DiCaprio čelil v skutočnom živote. Veľa jeho fanúšikov nemá potuchy o tom, že tento hollywoodsky herec vyrastal vo veľkej chudobe, neustále obklopený drogami a prostitúciou. Dnes sa jeho majetok odhaduje na 260 miliónov amerických dolárov. Leonardo tiež vlastní malý ostrov v Belize a má v pláne na ňom vybudovať udržateľný ekologický rezort.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní