Čo zbierajú známe osobnosti? Budeš prekvapená!

Čo zbierajú známe osobnosti? Budeš prekvapená!
  • 09.01.2021
  • Michaela Kožáková

Každý z nás niečo zbiera alebo zbieral. Pamätáte si, ako ste si s kamarátkami vymieňali obrázky z farebných trhacích blokov na ihrisku za panelákom? Či zháňali album na svoju rozrastajúcu sa zbierku známok? Servítky, odznaky, plagáty, pogy, céčka, bankovky, pohľadnice, hokejové kartičky – krásne spomienky na detstvo. Tí s umeleckou dušou zbierajú i obrazy, sochy či staré fotografie. Vecí, predmetov a drobností, ktoré sa môžu zbierať, je naozaj veľa. Niekedy malý koníček prerastie do obrovskej vášne a z niekoľkých kusov odložených na pamiatku sa stávajú rozsiahle zbierky.

Samozrejme, i slávne osobnosti sa môžu pochváliť kolekciami rôznych druhov. No a mnohokrát to nie sú len také obyčajné zbierky za pár drobných, ktoré majú skôr sentimentálny význam ako vysokú peňažnú hodnotu. Poďte sa s nami pozrieť na niekoľko z nich.

Pozri aj: Tropická kráska s jedinečnými listami: Ako sa starať o alokáziu?

Angelina Jolie

Zdroj: pinterest.com

Nože a hračky z McDonaldu

Krásna Oscarová herečka má naozaj zvláštnu záľubu. Rada zbiera dýky. Áno, čítate dobre. Prvú jej kúpila mama, keď mala 12 rokov. Svoju lásku k týmto predmetom preniesla i na svoje deti. Jej adoptívny syn Maddox dostal tiež niekoľko z nich do daru. 

Herečka, komička a televízna osobnosť Rosie O’Donnell vlastní veľkú zbierku, ktorá by sa skôr hodila k malým deťom ako ku slávnej a bohatej osobnosti. No, veď posúďte sami. Rosie zbiera hračky, ktoré sú zdarma ku McDonald’s Happy Meals menu.

Porcelánové bábiky a Barbie

I medzi nami sa nájdu ľudia, ktorí zbierajú porcelánové bábiky. Na tom nie je nič zvláštne. Ale keď sa vaša zbierka nezmestí do niekoľkých izieb a jej hodnota presahuje dva milióny amerických dolárov, tak to už môžeme nazvať skutočnou posadnutosťou. Hovoríme o herečke Demi Moore, ktorá na bábiky nedá dopustiť. Túto svoju záľubu objavila po rozvode s Bruce Willisom. 

Ešte zostaňme pri hračkách a spomeňme ďalšiu známu osobnosť. Preslávený pirát z Karibiku, Johny Depp, je vášnivým zberateľom limitovaných edícií Barbie. Často sa s nimi hrával i so svojou dcérou Lily-Rose Depp.

Tom Hanks a John Travolta

Zdroj: pinterest.com

Písacie stroje a lietadlá

Úspešný herec Tom Hanks sa môže pochváliť úctihodnou zbierkou vintage písacích strojov. Začal ich zbierať vo svojich 19 rokoch a dnes ich má doma až 120. Z času na čas na nich napíše i nejaký ten list. Čo tam po internete a mailoch. 

John Travolta má pri svojom dome zbierku piatich lietadiel a dokonca i vlastné letisko s dráhami. Herec, certifikovaný súkromný pilot, dokonca daroval svoje historické lietadlo Boeing 707, ktoré predtým vlastnil Frank Sinatra, spoločnosti pre obnovu historických lietadiel v Novom Južnom Walese v Austrálii.

Penelope Cruz, Rod Steward, Jay-Z

Zdroj: pinterest.com

Drevené vešiaky, vláčiky a hodinky

Kráska Penelope Cruz má naozaj zvláštnu záľubu – zbiera drevené vešiaky. Či má na nich zavesené svoje šaty alebo jej len tak visia v skrini, to nevieme. Údajné ich má až vyše 500 kusov.  

Britský rocker Rod Steward to myslí so zbieraním vlakov skutočne vážne. Diely si dokonca sám vyrába. Takmer celé tretie poschodie v jeho rezidencii v Los Angeles je venované súprave modelových vlakov. Okrem vlakov má Steward jednu z najväčších zbierok prerafaelitských obrazov na svete (Prerafaelitské bratstvo bolo zoskupenie anglických maliarov, básnikov a kritikov umenia, založené v roku 1848, ktorí sa snažili vyjadriť novú morálnu vážnosť a úprimnosť).

Zbieranie hodiniek nie je nič neobvyklé, ale známy rapper a producent Jay-Z má jednu z najpôsobivejších zbierok. Dokonca vlastní i najdrahšie hodinky na svete – Hublot’s Big Bang, ktoré mu jeho milovaná Beyonce kúpila za 5 miliónov dolárov.

Neprehliadni: Obdivujete krásu Jennifer Lopez? Teraz môžete vyzerať rovnako ako ona!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

10 komentárov

Lucia Šeptáková 09.01.21 17:14

karma
107.00

Tak to teda som prekvapená,do niektorých by som to nepovedala!

  • 1
Odpovedať

Daniela Bieliková 09.01.21 19:30

DB
karma
117.00

zaujímavé a netradičné zberateľské vášne...

  • 1
Odpovedať

Kristína Sekeráková 10.01.21 05:45

KS
karma
133.00

Pri niektorých sa jedná naozaj o peknú záľubu, napr. zbierka písacích strojov Tom Hanksa musí byť úchvatná, také vrátenie sa k starým časom. To, že John Travolta je zberateľom lietadiel ma vôbec neprekvapilo, keďže je pilotom. Ale to, že Angelina Jolie zbiera nože alebo Johnny Depp bábiky Barbie je už trošku čudné :-)

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 10.01.21 08:16

ĽŠ
karma
100.00

Niektorí skutočne prekvapili; koľko ľudí, toľko chutí!

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 10.01.21 17:06

MM
karma
100.00

kedysi sme zberali všeličo - servítky, zápalkové krabičky, obaly zo žuvačiek...., dnes tiež nepohrdnem vintage kúskom, podobný písací stroj máme tiež, aj šijací, či petrolejku...

  • 1
Odpovedať

Natália Lobodášová 10.01.21 22:43

NL
karma
105.00

To sú teda zbierky...haraburdy

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 10.01.21 23:24

karma
109.00

Z niektorých som ozaj prekvapená,čo všetko zbierajú.Oni by sa možno čudovali,našim zbierkam.Ja som napr. tiež zbierala servítky,obaly z čokolád a vtipné obrázky zo žuvačiek - tie mám doteraz.No a s manželom máme doteraz zbierku známok,ktoré sme obaja zbierali ako deti a myslím,že sú tam aj riadne staré známky,ktoré by mohli byť aj vzácne.

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 11.01.21 14:45

JK
karma
100.00

Tak to dom riadne prekvapena

  • 0
Odpovedať

Juraj Podmanický 05.02.21 22:10

JP
karma
109.00

V dnešnej dobe by bolo celkom zaujímavé zbierať rúška. Zbierka by sa určite veľmi rýchlo rozrastala a ak dá Boh, že pandémia raz skončí, tak pri známom, že fantázii sa medze nekladú by bola, možno aj úsmevnou spomienkou na tieto krízové časy. Samozrejme, nepoužité, bez dnes už veľmi širokej škály mutácií vírusu.

  • 0
Odpovedať

Anton Marek 18.03.21 22:19

karma
127.00

podľa mňa je lepšie nič nezbierať, môže sa to vymknúť z rúk a domov sa zmení na múzeum

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní