Bizarný výskum: Čo o tebe prezradí toaletný papier?

Bizarný výskum: Čo o tebe prezradí toaletný papier?

Povaha človeka sa dá ľahko vypozorovať na základe jeho správania. Ak je niekto riadne výbušný, je to cholerik prešpikovaný do kosti. Ak je nejakej osobe všetko úplne jedno a má všetko, takpovediac, na háku, hovoriť môžeme o flegmatikovi. No mnoho o nás dokáže vypovedať aj náš postoj, chôdza, naše prsty na rukách či na nohách, spôsob akým držíme príbor. No čo to o nás dokáže prezradiť aj toaletný papier. Predovšetkým to, akým spôsobom ho máme zavesený na toalete.

Tu sa totižto delíme na dva tábory. Na tých, ktorí majú toaletný papier zavesení zhora a tých, ktorí ho majú zavesení úplne naopak. Už dlhé roky sa vedú polemiky o tom, akým spôsobom by mal byť toaletný papier zavesený na držiaku. Pre niekoho bizarnosť a pre niekoho skutočne dôležitý fakt. Tak ako to máte vy?

povaha človeka podľa toaletného papiera

Zdroj: Shutterstock®

Toaletný papier zavesený zhora alebo zdola?

V prvom rade – vedeli ste, že skutočne existuje správny spôsob, ako by mal byť toaletný papier zavesený na držiaku? Patent z roku 1891 na kotúč toaletného papiera doslova uvádza, že koniec kotúča by mal visieť z vonkajšej strany. Avšak aj napriek tomu, existujú osobnostné rozdiely vo vešaní toaletného papiera.

Už dávnejšie bol vykonaný výskum, v ktorom zisťovali, akým spôsobom rolujú toaletný papier zúčastnení respondenti. Výskumu sa zúčastnilo 2000 ľudí, ktorí na stupnici od 1 do 10 uvádzali, na koľko „bodov“ sú asertívni. Výskumom bolo zistené, že tí, čo odvíjajú toaletný z vonkajšej strany (zhora) sú viac dominantnejší ako tí, ktorí ho odvíjajú po stene (zdola). Niektorí sa dokonca priznali, že majú vo zvyku pretáčať toaletný papier u ľudí na návšteve, aby ju rolovali správne. Je to divné? Možno áno, ale pre dominantnejších ľudí je to úplne normálne.

Pôvodne mal byť tento test a výskum braný len ako zábavný spôsob, akým ľudia môžu hodnotiť svoje každodenné správanie, ktoré je pre nich automatické a nad ktorým sa často ani nezamýšľajú. V konečnom dôsledku však zistili aj spojitosť medzi zárobkom a toaletným papierom. Asertívnejší (dominantnejší) ľudia zarábajú viac ako tí submisívnejší. A to všetko dokáže o vás vypovedať obyčajný toaletný papier.

- Anketa

AKÝM SPÔSOBOM MÁTE U VÁS ZAVESENÝ TOALETNÝ PAPIER?

Odpovedalo 66 ľudí  

Musí sa odvíjať od steny – teda voľný koniec nie je pri stene
74%
Musí sa odvíjať pozdĺž steny – voľný koniec je „nalepený“ na stene
20%
Vôbec to neriešim
2%
Ja mám toaletný papier postavený na skrinke / poličke
5%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 19.12.21 08:32

ĽŠ
karma
100.00

Povaha človeka sa dá vypozorovať na základe jeho správania; čiastočne aj na takomto príklade.

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 19.12.21 12:27

DB
karma
117.00

Som sa pobavila :-)

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 20.12.21 22:04

karma
109.00

Odvíjam toaletný papier zhora,ale nie som dominantnejšia. Takže mne to nepasuje :-)

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 17.02.22 11:34

JK
karma
100.00

Musí sa odvíjať pozdĺž steny – voľný koniec je „nalepený“ na stene

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní