Domáce zvieratá sú nadovšetko: Milujú ťa, tak im tú lásku opätuj!

Domáce zvieratá sú nadovšetko: Milujú ťa, tak im tú lásku opätuj!

„Psy nám dali úplne všetko. Sme stredom ich vesmíru. Svoju lásku, vernosť a nádej upriamujú na nás. Slúžia nám a na oplátku dostanú odrobinky. Bez debaty je to ten najlepší obchod, aký kedy človek spravil.“ Roger A. Caras

Otvoríte dvere a je tam! Otočíte sa a je tam! Zaspávate, opäť je pri vás! Ráno vás prebúdza, udržuje v kondícii a dáva vám všetku lásku sveta. To nevinné štvornohé stvorenie, ktorého pohľad pohladí na duši a zlepší každý jeden deň. Nech je vám akokoľvek, nech máte akýkoľvek zlý deň, vždy príde za vami, pritúli sa a vy zrazu zabudnete úplne na všetko. Je vaším najvernejším priateľom a nikdy vás nezradí, a to všetko len za misku granúl, za pohladkanie na brušku a prechádzku v prírode. Pohľad do jeho očí roztopí každé ľadové srdce. Dávajú nám všetko a my by sme mali dať všetko im. Všetko, čo potrebujú a čo ich udržiava v najlepšej kondícii.

Je radosť, keď okolo vás pobehuje štvornohé stvorenie, ktoré je hravé a rozkošné najviac ako sa len dá. Psy však majú množstvo priaznivých vplyvov na človeka. Málokto si to uvedomuje, ale psy častokrát pôsobia ako naši terapeuti, ktorí nás dokážu bez slov vypočuť. Pomáhajú nám zmierňovať a odbúravať stres a dokonca vedci prišli s teóriou, že tieto nevinné stvorenia nám pomáhajú zmierňovať alergie a pod. Oni nám skutočne dávajú všetku lásku sveta a ako sa hovorí, sú „parťákmi“ do voza aj do koča, no čo im my dávame na oplátku?

starostlivosť o psíkov

Zdroj: Shutterstock®

Len to najlepšie pre našich chlpáčov

Z času na čas môžu našich verných priateľov potrápiť rôzne problémy. Ak im dávate kvalitnú stravu v podobe kvalitných granúl a konzerv, tak viac nepotrebujú. Avšak, keď ich strava neobsahuje všetko, čo potrebujú pre svoj rast či vývin, môžu sa u nich objaviť problémy s kĺbmi, so srsťou, so zubami a pod.

Zo všetkého najviac tieto pobehujúce stvorenia potrebujú kĺbovú výživu, ktorá zabezpečuje pružnosť, odolnosť a pevnosť kĺbovej chrupavky. Kĺbová výživa zlepšuje pohyblivosť končatín a chráni ich pred rôznymi úrazmi. Rovnako ako ľudia potrebujú dopĺňať minerály a rôzne vitamíny, tak netreba zabúdať ani na fakt, že aj psíci majú svoju imunitu, ktorú je potrebné podporiť vhodnými doplnkami. Nehovoriac o tom, že vitamíny a minerály potrebujú aj pre svoj správny rast. Odborníci sa zhodujú v tom, že je prospešné našim domácim miláčikom dopĺňať vitamín C, ale aj vitamín E a selén, vitamíny skupiny B a mnohé aminokyseliny. Kĺbová výživa  pre psov obvykle obsahuje viacero zložiek, ktoré sa vzájomne dopĺňajú a jednou z nich je aj kolagén II. typu, ktorý sa podieľa na pevnosti, odolnosti a pružnosti kĺbovej chrupavky“ uviedla veterinárna lekárka MVDr. Monika Jajčišinová.

Príbehy so šťastným koncom?

Kolagén má množstvo pozitívnych vplyvov na človeka, ale aj na nevinné štvornohé stvorenia. Medzi tri najzakladanejšie patrí jeho vplyv na mobilitu, pokožku a srsť a v poslednom rade aj na trávenie. Hydrolyzovaný morský kolagén predstavuje prírodný doplnok, ktorý pomáha mazať a zároveň aj chrániť spojivové tkanivá, ktoré podporujú kĺby. „Ako doplnok stravy si svoje využitie nájde hlavne u zvierat so zvýšenou pohybovou aktivitou, prípadne s chronickým ochorením kĺbov“ uvádza veterinárna lekárka MVDr. Monika Jačišinová.

Zdenka, majiteľka fenky Beky dodáva, že jej psík mal problémy s kĺbmi a chôdzou. Odmietala aportovať, čo miluje zo všetkého najviac. Odkedy však užíva Incapet kolagén, Beka znovu ožila, zlepšila sa jej mobilita a opäť šťastne behá.

Americká buldočica Kiru má dyspláziu 4. stupňa a natiahnutý väz. Jej majiteľka Lucka sa rozhodla do jej stravy zaradiť Incapet kolagén, ktorý jej pomáha pri regenerácii a obnovení pohyblivosti kĺbov. Tiež dodáva, že jej kolagén zlepšil aj kvalitu srsti.

Kolagén pre psy podporuje aj srsť a zlepšuje kvalitu pokožky. Koža má byť elastická a práve kolagén dodáva pokožke psíka pružnosť. Zdravá hladina kolagénu v organizme má tendenciu prispievať k lesklejšej srsti, menej častému svrbeniu pokožky a menšiemu vypadávaniu srsti. Ak začnete svojmu psíkovi alebo mačičke pridávať do stravy kolagén, môže sa stať to, čo chovateľke mačiek a psa – Romane Ljubasovej, ktorá má doma z krátkosrstej mačky zrazu mačku dlhosrstú.

V neposlednom rade úžitok z Incapet kolagénu môžu mať aj psy s tráviacimi ťažkosťami. Podľa odborníkov platí, že kolagén pomáha upokojiť a opraviť tkanivá v tráviacom trakte, čo môže prispieť k lepšej absorpcii živín a k zlepšeniu celkového trávenia. Kolagén skutočne pomáha, dôkazom čoho sú recenzie na Incapet collagen – tie hovoria za všetko!

Nezabúdajte na blížiaci sa sviatok sv. Valentína. Váš verný štvornohý priateľ vám dáva všetku svoju lásku, tak vy mu na oplátku doprajte zdravie v miske. Vďaka Incapet kolagénu bude váš psík vrtieť chvostíkom jedna radosť!

Neprehliadni: Ako vplýva vitamín C na pleť: Potrebuje ho vôbec? Stačí sa ním natierať?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Katarína Konečná 05.02.21 09:32

KK
karma
105.00

Nemám doma žiadneho domáceho miláčika, ale zvieratká mám rada.

  • 0
Odpovedať

Soňa Kollárová 05.02.21 19:04

SK
karma
113.00

Zvieratká milujem. :)

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 06.02.21 10:48

ĽŠ
karma
100.00

Okrem detí sú domáce zvieratká naozaj nadovšetko!

  • 0
Odpovedať

Juraj Podmanický 07.02.21 14:50

JP
karma
109.00

Súhlasím, sú nadovšetko, lebo nedokážu zradiť. Koľko lásky im obetuješ, toľko ti aj vrátia. Nikdy sa nesnažia oklamať ťa. Kto nemá rád zvieratá, nemá rád ani ľudí.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní