Októbrové knižné novinky z vydavateľstva GRADA

Októbrové knižné novinky z vydavateľstva GRADA

Opäť tu máme niečo pre fanúšičky a fanúšikov dobrej kniky. A to nielen pre tých veľkých, ale aj pre tých najmenších.

Vydavateľstvo Grada nám aj tento mesiac prinieslo skvelé novinky. A keďže nám začalo obdobie v roku, ako stvorené na čitanie doma v teple pod dekou, poďte si s nami vybrať knižku práve pre vás.

PRÍBEH PÍSANÝ VÔŇAMI

Autor: Martina Sahler 

Podtitul knihy: Román o zmyselnej láske a vášni k parfumom zo starobylého mestečka na juhu Francúzska 

Zoznámte sa s talentovanou parfumérkou Anouk a namiešajte si spolu s ňou tú najomamnejšiu vôňu z vlastných snov, túžob a zmyselnej lásky 

Anouk už od detstva sníva o vymýšľaní vlastných parfumov. V roku 1950 však obchod s vôňami ovláda niekoľko mocných rodín a pre nováčikov v ňom nezostáva miesto. K remeslu ju tak privedie až náhoda, keď sa jej v Grasse, starom francúzskom mestečku parfumov, ujme rodina Girardovcov. Vôňa divokých bylín a stále živá spomienka Anouk inšpirujú k tvorbe nových kompozícií. Bez toho, aby si uvedomovala, tak nasleduje cestu Florence Girardovej, ktorá začínala ako chudobná zberačka levandule a neskôr založila rodinnú dynastiu parfumérov. Anouk zažíva lásku aj stratu, úspech aj neúspech – ale vždy sa vytrvalo drží svojich snov. 

PRÍBEH PÍSANÝ VÔŇAMI Martina Sahler

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

DOBRÝ ŽIVOT 

Autor: Robert Waldinger & Marc Schulz 

Podtitul knihy: Najdôležitejšie lekcie z výskumu o šťastí 

Prečo sú vzťahy základom šťastného a spokojného života? Aké aspekty z raného detstva ovplyvňujú naše fyzické aj psychické zdravie? Čo prispieva k tomu, aby sme žili dlhšie?  

Všetci túžime mať dobrý život a chceme byť šťastní. Pomocou tejto knihy, ktorá je popretkávaná odhaľujúcimi osobnými príbehmi ľudí a ich odkazmi, si uvedomíte, že spokojný život sa neukrýva v úspechu ani v bohatstve. Sú to dobré a vrúcne vzťahy, ktoré robia náš život naplneným. Neoceniteľné zistenia v tejto knihe vychádzajú z Harvardskej štúdie, ktorá skúmala životy stovky účastníkov od mladosti po starobu, aby zistili, čo ovplyvňovalo kvalitu ich života najviac a vďaka čomu boli v starobe šťastnejší. Iba my sami nesieme v sebe odpovede na to, ako urobiť svoj život zmysluplnejším, radostnejším a naplnenejším. 

Dobrý život a ako ho dosiahnuť Robert Waldinger & Marc Schulz

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

HADIE OČI

Autor: Isabella Maldonado 

Podtitul knihy: Sériový vrah alebo agentka FBI. Kto z nich bude korisť? 

Druhá časť trilógie s vyšetrovateľkou FBI Ninou Guerrerovou 

Počas spánku vyvraždili celú rodinu. Špeciálna agentka FBI Nina Guerrerová a jej nový tím majú za úlohu zistiť, či existuje nejaké spojenie medzi týmto útokom a ďalšou trojnásobnou vraždou spred štyroch rokov, ktorá sa udiala viac ako dvetisíc míľ odtiaľ. Počas pátrania objavia prefíkaného sériového vraha, ktorého hrozná stopa smrti trvajúca takmer tri desaťročia bola až doteraz neodhalená. Každé miesto činu pripomína Nine príznačnú latinskoamerickú ľudovú rozprávku La Llorona. Tá ju vydesila, už keď bola opusteným a zraniteľným dieťaťom. Teraz ju opäť prenasleduje. Nina poznala zlo, ale tieto strašidelné rekonštrukcie sú rovnako znepokojujúce aj mätúce. Musí odhaliť význam rituálov a dôkazy ju zavedú nečakaným smerom – oveľa bližšie k domovu, ako si ktokoľvek dokázal predstaviť. Keď tím vyberie jedného podozrivého, Nina znova čelí svojej minulosti a tentoraz sa musí obetovať. 

Hadie Oči Isabella Maldonado

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

ŤAŽIVÉ TICHO 

Autor: Robert Bryndza 

Podtitul knihy: Nechajte sa pohltiť temnou atmosférou ťaživého strachu... 

Maggie je úspešnou lekárkou a s manželom Willom žije presne taký život, o akom vždy snívali. Jedného dňa však do nemocnice privezú postreleného muža v povedomom oblečení. Maggin život sa najprv zastaví a potom otočí hore nohami. Napriek všetkej snahe sa Willa nepodarí zachrániť a Maggie je presvedčená, že sa stal obeťou vlámania. Policajná správa však znie jasne: spúšť potiahol Will sám. 

Maggie je zdrvená od žiaľu a zožierajú ju nezodpovedané otázky. Jej manžel nebol samovrah. Mal toľko dôvodov žiť. Po pohrebe odchádza Maggie do ich prázdninového domu na malom chorvátskom ostrove, aby unikla realite. Lenže všetko ju to dostihne aj na opustenom mieste a pravda je oveľa temnejšia, než čakala. 

Všetko odštartuje list, ktorý jej Will napísal pre prípad svojej smrti a ktorý obsahuje indície odhaľujúce strašidelné tajomstvo. Postupne, ako si Maggie skladá čriepky dokopy, zisťuje, že Willova smrť je spojená s niekým z jeho minulosti... S niekým, kto urobí všetko pre to, aby ju umlčal. 

Taživé ticho Robert Bryndza

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

NAJLEPŠIA MAMIČKA NA SVETE 

Autor: Sébastien Perez, Benjamin Lacombe 

Podtitul knihy: Spoznajte najlepšie mamičky na svete 

Existuje tisíc a jeden spôsobov, ako byť mamou. Ktorá je teda tá najlepšia na svete? To sa dočítate v tejto knižke plnej nežných portrétov mamičiek zvieracej ríše. 

Najlepšia mamička na svete Sébastien Perez, Benjamin Lacombe

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

VIANOČNÉ KNÍHKUPECTVO

Autor: Jenny Colgan 

Podtitul knihy: Tie najkrajšie príbehy nájdete za dverami malého starobylého kníhkupectva 

V historickej uličke zasneženého vianočného Edinburghu stojí jedno útulné starobylé kníhkupectvo plné čarovných príbehov. Vedie ho milý pán McCredie a pre Carmen, ktorá práve stratila prácu a nasťahovala sa k sestre, je toto miesto ako splnený sen. Hrozí však, že sa čoskoro rozplynie ako skorá ranná hmla a pán McCredie ho bude musieť predať. Vianoce sú však časom zázrakov a Carmen sa na tomto kúzelnom mieste neocitla náhodou. So všetkým svojím entuziazmom a láskou ku knihám je rozhodnutá vrátiť kníhkupectvu jeho zašlú slávu. Na pomoc jej nečakane prichádza aj známy a charizmatický autor, ktorého však nezaujíma len kníhkupectvo, ale aj odhodlaná Carmen. 

Vianočné knihkupectvo Jenny Colgan

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní