Sen o pavúkoch? Čaká ťa smola a nešťastie?!

Sen o pavúkoch? Čaká ťa smola a nešťastie?!
  • 13.06.2022
  • Michaela Kožáková

Pavúky sú veľmi častou témou snov. Naša snívajúca myseľ sa rada zmocňuje symbolov z nášho bdelého života, ktoré v nás vyvolajú silné emócie a my sa často prebúdzame ustráchaní.

Mnohí z nás majú vrodený strach z pavúkov. Niektorí dokonca trpia arachnofóbiou. Sny o pavúkoch sú ešte bežnejšie, ak sa ich v skutočnom živote bojíme, keďže naše obavy pretrvávajú hlboko v našom podvedomí. Či už tieto osemnohé stvorenia milujete alebo nenávidíte, sny o pavúkoch vám môžu spôsobiť husiu kožu. 

Pavúky sú jedným z najdiskutovanejších symbolov, keď ide o výklad snov, pretože existuje veľa rôznych kultúrnych kontextov. Podľa niektorých tradícii sú pavúky vnímané ako silný symbol kreativity, šťastia alebo dokonca predstavujú i ženskú silu. V iných kultúrach zase vyjadrujú nebezpečenstvo, opatrnosť alebo varovanie pred opakovanou chybou.

Neprehliadni: Snár: Čo prezrádzajú sny o mačke?

Sen o pavúkovi

Zdroj: shutterstock

Sen o pavúkovi

Podľa snáru má pavúk v sne dva hlavné významy. Ako obrovský, ohrozujúci netvor je synonymom pohlcujúcej ženskej sily v podobe matky či manželky. V menej nepríjemných snoch je pavúk zosobnením našej cieľavedomosti, vytrvalosti a pevnej vôle dosiahnuť cieľ, ktorý sme si vytýčili.

Pavúk v prírode pomáha udržovať rovnováhu. Bráni premnoženiu škodlivého a dotieravého hmyzu. V našich snoch obraz tohto predátora môže byť znakom víťazstva nad rôznymi lákavými myšlienkami či emóciami. 

Snívanie o pavúkoch môže byť i symbolom kreativity, ktorá vychádza zo spriadania zložitých pavúčích sietí. Ak sa vám sníva o pavúkovi, ktorý usilovne spriada svoju sieť, tento sen je tiež predzvesťou úspechu a zisku. 

Sen o zabití pavúka

Snívalo sa vám, že ste nemilosrdne zabili pavúka? Tento sen znamená, že vás postihne nešťastie a smola. Ak išlo o obrovského pavúka, tak ide o upozornenie, aby ste si dávali pozor na nerozvážne  rozhodnutia a kroky v práci. Vďaka vášmu nepremyslenému konaniu by ste mohli prísť o kariérny rast.

Vidieť mŕtveho pavúka vo svojom sne je vyjadrením toho, že ste odolali silnému ženskému pokušeniu. Snívanie o mŕtvom pavúkovi tiež môže naznačovať, že máte určité ťažkosti, ktoré sa sami nevyriešia.

Zabiť pavúka má však v sne i pozitívny význam. Čierna vdova je jedným z najsmrteľnejších pavúkov na našej planéte. Vidieť ju vo svojom sne symbolizuje nebezpečenstvo, zastrašovanie, ženskú silu, smrť a dominanciu. Zabiť čiernu vdovu v sne znamená získať späť kontrolu nad svojím životom.

Tarantula zase predstavuje temnú stránku vašej osobnosti, ale aj vaše najhlbšie obavy. Zabiť tarantulu v sne znamená prekonať svoje obavy, negatívne emócie a pocity, že ste uväznení vo svojej vlastnej temnote.

Sen o lezúcom pavúkovi

Zdroj: shutterstock

Sen o lezúcom pavúkovi

Ak sa vám sníva o pavúkovi, ktorý lezie, tak tento sen predpovedá úspech v podnikaní a radosť z naplnenia všetkých očakávaní.

Ak sa pavúk plazil po vašom tele, sen naznačuje, že strávite príjemné chvíle v úzkom rodinnom kruhu. Bežiaci pavúk v sne je znamením toho, že v práci ukážete horlivosť a usilovnosť.

Čo symbolizuje pavúk lezúci po strope? Takýto sen je upozornením na to, že sa nachádzate v nebezpečenstve. Ak ide o obrovského pavúka, tak ten môže predstavovať niekoho, kto na vás vždy dáva pozor a bude vás chrániť zo všetkých síl. Ak tento pavúk vo sne spadne zo stropu, je možné, že osoba odišla z vášho života alebo sa v priebehu času nejakým spôsobom stala menej silnou.

Pavúk visiaci a hojdajúci sa na pavučine predpovedá problémy a starosti, ktoré tak skoro nevyriešite. Držanie pavúka v rukách je prísľubom drahého darčeka.

Sen o pavúčich vajíčkach

Sen o vyliahnutí pavúkov môže mať pre snívajúceho pozitívy význam. Ak sa vám snívalo o liahnucich sa pavúkoch, tento sen je predzvesťou povýšenia alebo novej práce.

Ak pavúk vo vašom sne kladie vajíčka, ide o symbol nového prírastku v rodine. Pravdepodobne sa niekomu z príbuzných narodí chlapec. Sen o párení pavúkov predpovedá rodinný škandál a veľkú hádku.

Sen o uhryznutí pavúkom

Zdroj: shutterstock

Sen o uhryznutí pavúkom

Ak sa vám snívalo o tom, že vás uhryzol pavúk, pripravte sa na dobré správy a novinky, ktoré vás potešia. Pohrýzol vás pavúk tak, že vám začala tiecť krv? Tento sen môže byť náznakom toho, že sa dostanete do majetkových sporov s príbuznými. 

Sen o tom, že vás uhryzol veľký čierny pavúk a vy ste cítili neznesiteľnú bolesť, môže znamenať, že vás zradí niekto veľmi blízky. 

Veľké uhryznutie pavúkom na nohe alebo ruke môže byť predzvesťou toho, že prichytíte svojho partnera, ako vás podvádza.

Ak vás uhryzol malý, neškodný pavúk, tento sen možno vyložiť tak, že sa vám podarí oklamať svojich konkurentov a zaujať vedúce postavenie.

Ak ste mali sen o uhryznutí jedovatým pavúkom, mali by ste venovať pozornosť svojmu zdraviu a zdraviu vašich rodinných príslušníkov.

Farba pavúkov v sne

Pavúky v snoch môžu mať i rôznu farbu. Tyrkysový pavúk prezrádza, že sa splnia všetky vaše sny. Hnedý pavúk znamená, že budete potrebovať pomoc spoľahlivého priateľa. Sen o modrom pavúkovi naznačuje, že vaši nepriatelia vám nemajú šancu ublížiť.

Béžový pavúk symbolizuje správny a normálny priebeh života. Červený pavúk je znamením, ktoré sľubuje, že budete zdieľať najkrajšie chvíle svojho života so svojimi príbuznými. Oranžové pavúky v snoch prezrádzajú, že ste veľmi aktívny a plný životnej energie. Snívanie o žltom pavúkovi predpovedá nebezpečenstvo.

Fialový pavúk videný vo sne naznačuje, že niečo skrývate pred ostatnými. Sen o zelenom pavúkovi znamená, že nemusíte mať žiadne obavy. Všetky okolnosti budú fungovať vo váš prospech. 
Čierny pavúk vo sne prezrádza, že niekto zasahuje do vašej finančnej situácie

Pozri aj: Snár: Ako si vyložiť sny o vode, potope či plávaní?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Ľubica Šťastná 13.06.22 07:08

ĽŠ
karma
100.00

Niečo na tom bude...

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 19:30

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 19:30

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 14.06.22 14:15

IM
karma
100.00

Neviem vždy vysvetlenie snárov nesedí, ako kedy niečo na tom bude

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 21:48

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 21:48

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 06:33

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 06:33

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní