Čo symbolizuje sen o tehotenstve a pôrode?

Čo symbolizuje sen o tehotenstve a pôrode?
  • 14.02.2022
  • Michaela Kožáková

Premýšľali ste niekedy nad tým, ako vlastne vznikajú sny? Kde sa vzali? Sny sú príbehy a obrazy, ktoré vytvára naša myseľ počas spánku. Môžu byť zábavné, vzrušujúce, romantické, znepokojujúce, desivé a niekedy aj bizarné. Jedna štúdia tvrdí, že sny vychádzajú skôr z našej predstavivosti (spomienky, abstraktné myšlienky, priania čerpané z hĺbky nášho mozgu) ako z vnímania (živé zmyslové zážitky), ktoré zbierame v prednom mozgu.

Sú sny len súčasťou spánkového cyklu alebo slúžia na nejaký iný účel? Existuje hneď niekoľko možných vysvetlení. Sny môžu predstavovať nevedomé túžby a priania, interpretovať náhodné signály z mozgu a tela počas spánku, konsolidovať a spracovávať informácie zhromaždené počas dňa alebo fungovať ako forma psychoterapie.

Každému z nás sa niečo raz za čas sníva. Mnohí z nás sú zvedaví, čo ich sny symbolizujú. Čo znamená, ak ste vo sne videli tehotnú ženu? Čo prezrádza sen o tehotenskom teste alebo pôrode?

Zaujme ťaOvplyvňuje spánok okrem zdravia aj krásu?

Sen o tehotenstve

Zdroj: shutterstock

Sen o tehotenstve

Či už deti mať nechcete, dlhšiu dobu túžite otehotnieť alebo o tom vôbec nepremýšľate, môže sa stať, že sa vám sníva o tom, že ste tehotná. Bez ohľadu na to, aké pocity máte o reprodukcii, sny ako tento nemusia nevyhnutne priamo súvisieť s tehotenstvom alebo plodnosťou. Takýto sen môže prezrádzať vaše pocity týkajúce sa inej zmeny alebo cieľa vo vašom živote. Sny o tehotenstve sú zväčša spojené s niečím iným – s niečím, čo je vo fáze rastu a vývoja. Môžu symbolizovať vaše plány, ciele, projekty, myšlienky, ktoré pri zrealizovaní vyústia do nového života. 

Ak sa snažíte otehotnieť, sen môže byť aj želaním. Ak naopak, otehotnieť nechcete a sníva sa vám, že ste tehotná, sen si možno vyložiť ako strach z nových povinností. Sníva sa vám, že čakáte dvojičky alebo trojičky? V tomto prípade sa pravdepodobne rozhodujete, zaoberáte viacerými vecami a vaše podvedomie vám to odráža vo forme viacerých plodov. Aj muži môžu snívať o tehotenstve. Takýto sen symbolizuje nedosiahnuté ideály. 

Sníva sa vám o pozitívnom tehotenskom teste? Ak nemáte deti a snívate o dvoch čiarkach, nemusí to nevyhnutne znamenať, že deti chcete. Sen o pozitívnom teste môže naznačovať, že čoskoro uvidíte ovocie svojej snahy. Ak chcete deti, sen symbolizuje prechod vášho života do novej fázy. Ak sa bojíte, keď vo sne uvidíte pozitívny tehotenský test, obávate sa toho, čo si o vás myslia iní ľudia v najrôznejších situáciách.

Význam negatívneho tehotenského testu závisí od toho, ako sa v sne cítite. Vo všeobecnosti negatívny výsledok znamená, že sa bojíte, že stratíte niekoho alebo niečo. Väčšinou však tento sen doslova odráža váš strach zo straty dieťaťa, ak ste skutočne tehotná.

Sen o pôrode

Zdroj: shutterstock

Pôrod v sne

Pôrod v sne symbolizuje znovuzrodenie, zmenu, nový začiatok, šancu pozitívne ovplyvniť svoju budúcnosť a splniť si svoje plány. Pôrod je náročný proces, počas ktorého rodička cez bolesť prináša na svet nový život, a preto je tento sen spojený s prekonávaním svojich strachov a prekážok. Ak je muž prítomný počas pôrodu, tento výjav sa vysvetľuje ako znak jeho zodpovednosti voči rodine a príbuzným. 

Ak váš pôrod v sne bol dlhý, ťažký a bolestivý, znamená to, že na vašej životnej ceste bude množstvo prekážok, no nakoniec všetko prekonáte a naplníte svoje plány. Rýchly a ľahký pôrod symbolizuje ľahkú cestu k vašim stanoveným cieľom. Narodenie chlapca môže prezrádzať povýšenie v práci, zahajanie úspešného podnikania, môže tiež naznačovať vhodný čas na renováciu alebo presťahovanie. Máte už doma jedného syna a vo sne ste videli pôrod chlapca? Sen si možno vysvetliť tak, že vaše dieťa začne novú etapu svojho života. Narodenie dievčatka je pozitívnym znamením a naznačuje, že z vášho obľúbeného koníčka sa stane prosperujúci biznis. Narodenie mŕtveho dieťaťa môže znamenať problémy s oplodnením alebo neplodnosťou jedného z partnerov. Narodenie dvojčiat nesie symboliku množstva pracovných ponúk či výberu medzi viacerými mužmi.

Ak vo svojom sne pomáhate rodiacej žene, je to znak nového zoznámenia sa s osobou, ktorá bude pre vás ideálnym partnerom

Vidieť svoju matku pri pôrode symbolizuje priaznivé obdobie a pozitívne zmeny v živote vášho rodiča. Ak matka vidí svoju dcéru rodiť, je to prejav prirodzenej túžby chrániť svoje dieťa. Ak muž vidí svoju manželku rodiť, je pripravený mať dieťa v reálnom živote. 

Vidieť zomrieť jedného z vašich príbuzných počas pôrodu je znakom neúspešných pokusov zlepšiť vzťahy s príbuzným, ktorého ste už dlho nevideli. Ak sa muž vidí ako rodí, znamená to, že nebude môcť uniknúť zodpovednosti. Sen môže tiež naznačovať nadbytok snov a plánov a tiež to, že muž si nie je istý svojou životnou pozíciou, prácou a spôsobom zarábania peňazí.

Neprehliadni: Máš opuchnuté prsty na rukách? Vieme, čo za tým môže byť


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Mária Slováková 14.02.22 07:29

MS
karma
118.00

Super, že prinášate aj takéto články o význame snov.

  • 4
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:51

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:51

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 13:47

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 13:47

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní