Čo znamená sen o bábätku?

Čo znamená sen o bábätku?
  • 07.03.2022
  • Michaela Kožáková

Otázka, prečo snívame, fascinuje filozofov a vedcov už tisíce rokov. Napriek vedeckému skúmaniu funkcie snov stále nemáme jednoznačnú odpoveď. Ako vlastne vedci skúmajú sny? Tradične sa obsah snov meria subjektívnymi spomienkami snívajúceho po prebudení. Pozorovanie sa však uskutočňuje aj objektívnym hodnotením v laboratóriu. V jednej štúdii vedci dokonca vytvorili základnú mapu obsahu snov podloženú skúsenosťou snívateľov, vďaka ktorej bolo možné sledovať, o čom ľudia snívali v reálnom čase pomocou magnetickej rezonancie.

Sen zahŕňa obrazy, myšlienky a emócie, ktoré zažívame počas spánku. Sny môžu byť mimoriadne intenzívne, emocionálne alebo veľmi nejasné, prchavé, mätúce či dokonca nudné. Niektoré sny sú radostné, zatiaľ čo iné sú desivé alebo smutné. Niekedy sa zdá, že sny majú jasný príbeh, zatiaľ čo mnohé iné nedávajú zmysel.

Čo prezrádza sen o bábätku? Čo znamená, ak sa vám sníva o novorodencovi?

Neprehliadni: Snár: Čo symbolizuje sen o tehotenstve a pôrode?

Dieťa

Zdroj: shutterstock

Sen o bábätku

Zvyčajne sny o bábätku sú pozitívnym znakom, ktorý predstavuje rast alebo vývoj, či už v súvise s vami osobne alebo s niečím, na čom pracujete. Malé dieťa v sne je symbolikou všetkého nevinného a čistého vo vašom vnútri. Predstavuje tiež potrebu upokojenia sa, harmóniu, celistvosť, túžbu po starostlivosti a pozornosti, citovú úroveň, nové začiatky. 

Ak sa vám sníva o plačúcom dieťati, je to znakom toho, že časť vás samých si vyžaduje pozornosť. Môže to tiež znamenať, že vaše vnútro plače kvôli nesplneným cieľom a snaží sa vás prinútiť, aby ste im venovali pozornosť. Ak vo svojom sne na rukách držíte malý uzlíček radosti, symbolizuje to návrat do skoršieho obdobia vášho života, keď na vás ľudia záviseli a vy ste sa cítili potrební – môže to byť obdobie, keď ste sa starali o skutočné dieťa alebo člena rodiny, alebo len obdobie, keď ste mali v práci veľa zodpovednosti.

Snívalo sa vám, že ste našli dieťa? Takýto sen možno vyložiť ako zmiernenie sa s myšlienkou prijať svoj vlastný skrytý potenciál a talent – veci, ktoré je potrebné opatrovať a starať sa o ne, rovnako ako o toto malé bábätko, ktoré ste v svojom sne práve našli. Ak vo svojom sne dieťa niekde zabudnete, môže to znamenať, že znovu objavujete aspekt seba, ktorý ste odložili bokom. Možno je čas opäť začať hrať na flaute alebo sa znova venovať vyšívaniu. Ak sa vám sníva, že ste zabudli, že máte dieťa, je to znakom toho, že sa pokúšate skryť svoje vlastné slabosti a zraniteľnosti.

Sen o mŕtvom dieťati naznačuje nebezpečenstvo duchovného pádu, nutnosť prehodnotenia svojich projektov alebo zánik vašich plánov. Sníva sa vám o dieťati, ktoré rozpráva? Takýto sen môže byť predzvesťou toho, že sa dostanete do nepríjemností a stretnete sa s osobou, ktorá vám bude robiť problémy. Sen o dieťati, ktorému sa prerezávajú zúbky symbolizuje hladkú realizáciu plánov a v blízkej budúcnosti sa k vám dostanú dobré správy. Snívanie o peknom a rozkošnom dieťati naznačuje, že budete mať veľa šťastia. Ak sa vám sníva o škaredom dieťati symbolizuje to, že vás môže podviesť niekto, komu dôverujete. Objavilo sa vo vašom sne novonarodené dieťa, ktoré vzpriamene chodí? Môže to znamenať, že sa vám dostane pochvala za váš pracovný výkon.

Chlapček a dievčatko v sne

Vidieť chlapčeka v sne je znakom nového začiatku. Zlepší sa váš spôsob myslenia a dostanete nové nápady. Ak chcete začať podnikať, nastal ten správny čas pustiť sa do toho. Snívanie o chlapčekovi symbolizuje tiež nové možnosti. Tento sen naznačuje, že vaše schopnosti sa výrazne zlepšia. Ak sa vám sníva o dieťati mužského pohlavia, môže to byť tiež znakom toho, že máte pocit, že sa k vám niekto správa ako k bábätku. Stáva sa to najmä vtedy, keď je váš partner voči vám príliš ochranársky.

Niektoré kultúry veria, že snívanie o dievčatku znamená, že ste vo svojom živote našli pokoj a vyrovnanosť. Cítite sa pokojne, keď preberáte rolu matky a prinášate na svet nový život. Snívanie o novorodeniatku – dievčatku, je znamením šťastia. Bez ohľadu na to, či ste alebo nie ste tehotná, očakávajte príval dobrých vecí vo svojom živote. Hoci malé dievčatko symbolizuje obnovenú nádej a príležitosti, môže tiež znamenať bezmocnosť. Tento sen je obzvlášť bežný medzi matkami, ktoré sa obávajú o svoje deti.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 14:12

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 00:46

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 00:46

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 14:12

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní