Snár: Čo o tebe prezradia erotické sny?

Snár: Čo o tebe prezradia erotické sny?
  • 11.04.2022
  • Michaela Kožáková

Každému z nás sa niekedy snívajú erotické sny. Nezáleží na tom, či sme ženatí, vydaté, zasnúbení, v dlhoročnom vzťahu alebo single už nejaký ten čas. Možno sa vám sníva o nežnom, romantickom milovaní a možno o drsnom sexe s príťažlivým susedom. Alebo ste mali sen, v ktorom ste sa milovali s mužom, ktorý vôbec nie je váš typ? Ranné prebudenie po takomto zážitku môže vyvolať rôzne pocity – od príjemných až po zahanbenie či šok.

Podľa jedného českého portálu erotické sny mávajú najmä kreatívne duše a intelektuáli. Častejšie sa šteklivé sny snívajú ženám, 20 % z nich sníva o súčasnom alebo bývalom partnerovi či celebrite. Muži o svojej partnerke príliš nesnívajú, skôr ich sny sú o skupinovom sexe. Asi 4 % mužov a žien dosiahnu počas erotického sna i vyvrcholenie. Nemusíte sa však báť. Podľa viacerých sexuológov ani tie najbujarejšie snové predstavy nevypovedajú o nejakej zvláštnej, skrytej úchylke.

Ako si vyložiť tieto pikantné sny? Znamená to, že túžime po niekom inom? Môže erotický sen súvisieť s našou nespokojnosťou so súčasným partnerom? Poďte s nami odhaliť, čo vaše sny prezrádzajú. 

Erotický sen s človekom z minulosti

Snívalo sa vám o sexe so spolužiakom z vysokej školy? Objavil sa vo vašom sne váš bývalý partner alebo kamarátkin bratranec, ktorý vám robil garde na svadbe? Zaujímavé je, že sa v našich snoch objavujú ľudia, na ktorých sme už dávno zabudli a nikdy ani neboli našimi partnermi. Ak sa vám snívalo s človekom z minulosti, tak tento sen má pre vás značnú výpovednú hodnotu. 

Aké vlastnosti ste pripisovali danej osobe? Akým dojmom na vás pôsobila? Cítili ste sa v jej prítomnosti príjemne? To prvé, čo vám napadne, je vaša vlastnosť, ktorá si takto prostredníctvom sna vyžaduje pozornosť. Možno bojujete s nerozhodnosťou, neistotou, strachom alebo vám okolie vyčíta silné ego či sebeckosť. Váš erotický sen vám vlastne naznačuje, na ktorú časť svojej osobnosti sa máte zamerať.

Neprehliadni: Snár: Ako si vyložiť sen o nahote?

Sex so ženou

Zdroj: shutterstock

Sex s rovnakým pohlavím

Sen o milovaní so ženou je jedným z najčastejších erotických snov. Nebojte sa, rozhodne to neznamená, že ste inak sexuálne orientovaná. Sex so ženou poukazuje na chuť poznávať samu seba a je vyjadrením ženskej sily. Navyše tiež prezrádza to, že so ženami prežívate pekné priateľstvá a spojenectvá. Nie je vôbec nezvyčajné, že tehotné ženy mávajú lesbické sny, pretože nič nie je viac ženskejšie ako čakať dieťa. 

Aj muži často snívajú o sexe s rovnakým pohlavím. Takýto sen tiež nie je o orientácií, ale o fantázii. Je to znamením posilnenia a zamerania sa na rôzne kvality pohlavia.

Erotický sen s cudzincom

Snívalo sa vám, že ste stretli neznámeho muža niekde na ulici a mali ste s ním sex v telefónnej búdke? Erotické sny s neznámymi osobami prezrádzajú, že sa cítite sama a v reálnom sexuálnom živote vás váš partner neuspokojuje. Asi by ste mali nabrať odvahu a otvorene sa s  ním porozprávať. Tento sen môže tiež naznačovať, že sa nudíte a potrebujete v živote nejakú zmenu. Milovanie s cudzincom môže tiež vyjadrovať túžbu po vzrušení a dobrodružstve vo vašom živote. Možno hľadáte viac spaľujúcej vášne alebo vzrušenie s novými ľuďmi. Cudzinec môže predstavovať i niekoho, koho sa snažíte bližšie spoznať.

Sen o sexe so šéfom

To, že sa vám snívalo o milovaní s vaším šéfom neznamená, že ho chcete dostať do postele. Takýto sen vám naznačuje, že ste ctižiadostivá a chcete niečo dokázať, potrebujete väčšie právomoci a viac slobody na rozhodovanie o veciach, a takisto, že túžite po uznaní a obdive. Jednoducho erotický sen s vaším nadriadeným odráža vašu podvedomú túžbu po moci, autorite a kontrole. Vo svojom šéfovi vidíte tie vlastnosti, ktoré by ste chceli mať i vy. Váš sen tiež naznačuje, že je čas, aby ste sa začali viac zaujímať o svoju kariéru.

Erotické sny

Zdroj: shutterstock

Erotický sen s celebritou

Prežiť vo sne niečo erotické so známym hercom alebo spevákom je zosobnením tajnej túžby mnohých z nás. Ak máte takéto sny častejšie, znamená to, že sa cítite uznávaná a smerujete za úspechom. Fantazijné pobláznenie do celebrity môže tiež znamenať nesplnený sen alebo zadržovanú sexuálnu túžbu či nedostatok uznania v živote. Takýto sen vám môže tiež naznačovať, že by ste do istej miery chceli byť slávni. Nemusí to hneď znamenať, že chcete vypredávať koncertné sály, skôr túžite po uznaní zo strany rodiny, priateľov či známych alebo v zamestnaní. 

Sen o zlyhaní v posteli

Snívalo sa vám, že ste ako milenka v posteli totálne zlyhala? Bola ste nervózna, málo vzrušená, nevedela ste, čo máte robiť a v posteli vám to jednoducho nešlo? Takýto sen môže prezrádzať, že si nie ste v úlohe milenky stopercentne sama sebou istá a bojíte sa, či dokážete svojho partnera uspokojiť alebo tiež, že máte pred sebou nejakú prekážku či ťažkú úlohu, ktorú musíte splniť. Mali ste sen o tom, že ste nemohli dosiahnuť orgazmus? Tento sen môže symbolizovať frustráciu, ktorú práve zažívate vo svojom živote alebo i silu, energiu, ktorá vám chýba k tomu, aby ste sa niekam dostali alebo aby ste dosiahli určitý cieľ.

Pozri aj: Snár: Čo prezrádzajú sny o mačke?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 14:29

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 00:53

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 00:53

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 14:29

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní