Vianočná Madeira, ktorá prinesie kúzlo Vianoc

Vianočná Madeira, ktorá prinesie kúzlo Vianoc

Predstavte si historické námestie uprostred malebného Funchalu, barokovú fontánu, pekáreň, reštauráciu a neveľký podkrovný byt, ktorý sa stal v adventnom čase domovom troch nerozlučných priateliek. Vianoce premenia tento ostrov na miesto plný svietiacich svetielok a červených vianočných ruží.

Zuzana, šikovná dekoratérka, je zasypaná množstvom vianočných objednávok a Sofia s Ines sa jej rozhodli pomôcť s ich realizáciou. Madeirčania si na výzdobu potrpia, a tak majú plné ruky práce. No ich najväčšou výzvou je vytvoriť ten najkrajší symbol Vianoc – neodmysliteľný betlehem – priamo uprostred ich čarovného námestia. Povinností je veľa, sviatky klopú na dvere, hektika aj vzrušenie z príchodu Vianoc narastajú.

Pozri aj: Takto spánková poloha ovplyvňuje vznik vrások!

Námestie plné návštevníkov bolo rozžiarené farebnými svetielkami, záplava červených vianočných ruží pôsobila radostne a ľudská vrava zaplavovala každý kút tohto príjemného miesta.

Turisti sa venovali horúčkovitému fotografovaniu a občas zabúdali na to, že prítomný okamih si treba predovšetkým užiť. Plamienky sviečok porozkladaných na dlhom stole blikotali v rytme smiechu a vianočných piesní. Život sa stal krásnym a radostným.“

Beatrix Zaťková Vianoce na Madeire

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Keď sa do toho zapletie láska, všetko sa skomplikuje. Lenže Vianoce sú zázrak... a zázrak, to je láska. Dojímavé a zábavné momenty troch kamarátok počas chystania sa na vianočné sviatky sú zaobalené v tomto okúzľujúcom oddychovom príbehu, Vianoce na Madeire, ako stvoreného na darček pod stromček. Nemôže chýbať ani humor a vzťahové problémy, dojímavé momenty a vianočná atmosféra, ktorú cítiť z každej stránky tejto knižky.

Vianoce na Madeire Beatrix Zaťková

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Slovenská spisovateľka Beatrix Zaťková žije a tvorí na ostrove Madeira. Práve tu nachádza inšpiráciu pre svoju súčasnú literárnu tvorbu. Jej najnovšie knihy spájajú nevšedné príbehy a krásu Madeiry do harmonického celku a ponúkajú možnosť vidieť ju očami spisovateľky žijúcej na tomto nádhernom mieste uprostred Atlantiku. Autorke vo vydavateľstve Motýľ vyšlo už šesť románov.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní