Svet sa rozlúčil s módnou ikonou: Vo veku 102 rokov zomrela Iris Apfel

Svet sa rozlúčil s módnou ikonou: Vo veku 102 rokov zomrela Iris Apfel

„Neobliekam sa preto, aby ľudia na mňa hľadeli, obliekam sa pre seba,“ aj to je jeden z inšpiratívnych výrokov Iris Apfel, americkej podnikateľky, interiérovej dizajnérky, módnej návrhárky a herečky. Iris Apfel celý svoj život pracovala vo svete dizajnu a módy, pričom bola známa svojím okázalým štýlom a veľmi výraznou osobnosťou. 

Mnohí si ju nevedeli predstaviť bez pestrých farieb, doplnkov a hlavne veľkých okuliarov. Módna ikona sa narodila 29. augusta 1921, pred pár rokmi oslávila neuveriteľnú storočnicu. Deň predtým, než prišla smutná správa o jej odchode, sa na jej instagramovom profile objavila fotografia oznamujúca, že Iris oslavuje, takpovediac, polovičné narodeniny. V tento deň mala dizajnérka 102 a pol roka.

O deň na to svet obletela smutná správa o jej odchode. Iris Apfel zomrela 1. marca vo veku 102 rokov vo svojom dome v Palm Beach.

Pozri aj: ​Trendy v šperkoch pre rok 2024 - TÝCHTO 7 vás okamžite očarí!

návrhárka Iris Apfel

Zdroj: instagram.com/iris.apfel

Svoj život zasvätila dizajnu, pracovala aj v Bielom dome

Iris Barrel Apfel svoj život zasvätila práci, ktorá ju, bezpochybne, držala pri živote. Dožila sa úctyhodného veku, pričom aj vo vysokom veku bola veľmi vitálna a pracovitá. Na dôchodok nikdy nepomyslela. 

Počas svojej dlhej a slávnej kariéry s manželom založila textilnú firmu, zameriavala sa napríklad aj na rekonštrukciu látok z dávnych čias a iné reštaurátorské práce, účinkovala v mnohých reklamách, dokonca vo vysokom veku podpísala zmluvu s modelingovou agentúrou či spoluprácu s H&M.

K jej najvýznamnejším počinom rozhodne patria aj dizajnérske práce v Bielom dome. Za jej pôsobenie sa v ňom vystriedalo deväť amerických prezidentov.

Prečítajte si ešte niektoré ďalšie inšpiratívne výroky tejto módnej ikony, na ktorú svet tak ľahko nezabudne. 

„Ak sa neobliekate ako všetci ostatní, tak ani nemusíte premýšľať ako ostatní.“

„Možno sa vám nepáči starnúť, ale aká je iná možnosť? Ste tu. Prijmite to... Využite svoje skúsenosti, aby ste niečo vrátili ostatným.“

„Ak sa nebudete stále učiť, nebudete ani rásť a budete chradnúť. Veľa ľudí chradne s pribúdajúcim vekom. Je to o niečo ťažšie, ale nové skúsenosti a nové výzvy ho udržujú čerstvým.“

obchodníčka Iris Apfel

Zdroj: instagram.com/iris.apfel

Iris Apfel

Zdroj: instagram.com/iris.apfel

Iris Apfel

Zdroj: instagram.com/iris.apfel

Iris Apfel

Zdroj: instagram.com/iris.apfel

Iris Apfel

Zdroj: instagram.com/iris.apfel

Zdroj foto z uvodnej koláže: instagram.com/iris.apfel


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Daniela Bieliková 17.03.24 19:44

DB
karma
117.00

Zaujímavá dáma...

  • 0
Odpovedať

Anna Vargová 21.03.24 18:55

AV
karma
100.00

Obdivuhodná žena. Je príkladom toho, že ak človek chce, vek je iba číslo.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní