Trendy v šperkoch pre rok 2024 - TÝCHTO 7 vás okamžite očarí!

Trendy v šperkoch pre rok 2024 - TÝCHTO 7 vás okamžite očarí!
  • 18.02.2024
  • Michaela Kožáková

Je všeobecne uznávaným módnym faktom, že ten správny šperk môže byť čerešničkou na dokonalom outfite. Šperky boli vždy spôsobom, ako vyjadriť individualitu a držať krok s meniacimi sa vlnami módy. Svet šperkov sa trblieta novými trendmi, ktoré sľubujú, že nanovo definujú eleganciu a inovácie.

Ultra- ženská estetika znovu získala svoje miesto vo svete módy a krásy – a šperky nie sú výnimkou. Romantické, koketné, nadčasové - šperky sú možno najjednoduchším spôsobom, ako začleniť aktualizované trendy do vášho šatníka.

Či už ste módny nadšenec, znalec šperkov alebo niekto jednoducho zvedavý na novinky zo žiarivého sveta doplnkov, náš článok vás prevedie oslnivou škálou trendov, ktoré sú vybrané tak, aby uchvátili srdcia a predstavivosť tých, ktorí majú radi štýl. Nadrozmerné šperky, nestarnúca klasika v podobe perál či hravé vrstvenie náhrdelníkov - aké sú ďalšie trendy v šperkoch 2024?

Neprehliadni: Microdermal piercing: Máš chuť na nezvyčajné skrášlenie tela?

Šperkové trendy

Zdroj: PINTEREST/olivia, Acne Studio

Kvety ako trendy kúsky 2024

Kvetinové motívy boli vždy symbolom ženskosti. To je aj jeden z dôvodov prečo trojrozmerné kvety patria medzi top trendy šperkov 2024. Dizajnéri sa naozaj pri týchto šperkoch vyhrali a nahradili vzory okvetných lístkov dramatickejšími motívmi.

V podobe doplnkov vynikajú kvetinové pokrývky hlavy, brošne, choker náhrdelníky a rozety všetkého druhu vrátane náhrdelníkov, náušníc a opaskov. Tieto moderné šperky v podobe nadrozmerných kvetov vyžarujú zmysel pre odvážnu eleganciu, zachytávajú podstatu rozkvitnutej záhrady a dodávajú každému outfitu svieži, romantický nádych.

Šperky pre 2024

Zdroj: PINTEREST/forbes.com

Svet šperkov 2024 inšpirovaný oceánom

Okrem nádychov oceánskej modrej, ktoré uprednostňujú Bottega Veneta, Versace a Ferragamo, sa dizajnéri ako Collina Strada a Schiaparelli ponorili do hĺbky po inšpiráciu doplnkov. Výsledkom boli náhrdelníky a veľké prívesky, ktoré vyzerali ako hviezdice, homáre, kraby a iné morské živočíchy.

Ak obrovský náhrdelník s rybou kostrou nie je pre vás, stále môžete nasledovať tento trend s výrazne menšími kúskami, ktoré vzdávajú hold oceánu. Vsaďte na rozkošné náušnice v tvare morských hviezdíc, jemných mušlí alebo výrazných koralov.

Šperkové trendy pre rok 2024

Zdroj: PINTEREST/hmtarja.com

Nadrozmerné šperky

Milovníčky maximalizmu a extravagancie si tento trend jednoducho zamilujú! Kolekcie šperkov 2024 zahŕňajú výrazné prívesky, dlhé náhrdelníky, personalizované šperky, trblietavé náušnice, drahé kovy v gigantických veľkostiach. V móde je momentálne všetko nadrozmerné, nebojte sa byť teda odvážne a obohatiť svoju zbierku šperkov nezvyčajnými doplnkami, ktoré rozžiaria váš vzhľad.

Pozri aj: Priesvitné sukne - naber odvahu a vsaď i ty na tento horúci trend!

Šperkové trendy 2024

Zdroj: PINTEREST/vogue.com

Vrstvenie náhrdelníkov

Podľa Chanel, Ralph Lauren a Burberry viac je viac, pokiaľ ide o zdobenie dekoltu. Špičkoví dizajnéri vrstvia náhrdelníky rôznych štýlov. Vyskúšajte aj vy spárovať náhrdelníky rôznych hrúbok a dĺžok a nebojte sa miešať kovy alebo pridať niečo korálkové. Zapojte fantáziu, pohrajte sa s farbami a materiálmi. 

Šperky pre rok 2024

Zdroj: PINTEREST/Hauwaeve

Odvážne kovové šperky

Robustné, odvážne kovové šperky sú v móde a prinášajú asertívnu estetiku. Od veľkých, pútavých manžiet až po mohutné náhrdelníky a nápadné náušnice, kov sa používa na vytváranie výnimočných kúskov, ktoré si vyžadujú pozornosť a vyjadrujú individualitu. 

Zaujme Ťa: Túžiš po štíhlom páse? S TÝMITO módnymi trikmi ho dosiahneš na počkanie!

Šperkové trendy pre 2024

Zdroj: PINTEREST/wethepeoplestyle.com

Najväčšie šperkové trendy 2024 - nestarnúce perly

Perly obstáli v skúške času a rok 2024 nie je iný. Tento rok sa však perly reinterpretujú modernými, inovatívnymi spôsobmi. Od elegantných minimalistických dizajnov až po výrazné kúsky kombinujúce perly s drahými kameňmi a kovmi, ktoré nadobúdajú nové formy a zároveň si zachovávajú svoj nadčasový pôvab. Všestrannosť perál umožňuje bezproblémový prechod z každodenného nosenia na večerný glam.

Šperkové trendy

Zdroj: PINTEREST/gemgossip.com

Miešanie zlata a striebra

Časy, keď sa nosil len jeden kovový tón sú dávno preč. Miešanie strieborných a zlatých šperkov je hlavným trendom v roku 2024, ktorý vám umožní dosiahnuť harmonickú rovnováhu kontrastných farieb a zmiešať svoje obľúbené kúsky dohromady. Spojenie striebra a zlata dodáva tradičným šperkom moderný nádych, čo vám umožňuje hrať sa s rôznymi štýlmi, textúrami a povrchovými úpravami.

INŠPIRUJTE SA: Trendy v šperkoch 2024

Šperky 2024

Zdroj: PINTEREST/theimpression.com

Šperky 2024

Zdroj: PINTEREST/elle.com

Šperky inšpirované oceánom

Zdroj: PINTEREST/vogue.com

Šperkové trendy

Zdroj: PINTEREST/vogue.com

Trendy v šperkoch pre 2024

Zdroj: PINTEREST/amzn.to

Kovové šperky

Zdroj: PINTEREST/vogue.com

Šperkové trendy pre 2024

Zdroj: PINTEREST/tweedrose.com

Šperkové trendy pre 2024

Zdroj: PINTEREST/theimpression.com

Vrstvenie náhrdelníkov

Zdroj: PINTEREST/thatsnotmyage.com

Šperkové trendy

Zdroj: PINTEREST/thefreedomstate.com.au

Zdroj foto: úvodná koláž - PINTEREST/leletny.com, PINTEREST/portarte.net, PINTEREST/styleblog.ca


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Katarína Konečná 22.02.24 11:02

KK
karma
105.00

Nevybrala by som si, nie je to moja šálka kávy, mám radšej jemnejšie bižu.

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 26.02.24 12:35

karma
-1.00

Za mňa áno niektoré mám rada výrazne špery

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 17.03.24 16:35

MM
karma
100.00

so šperkami sa moc nekamarátim, tieto sú pre mňa neprijateľné

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní