Perlový prášok v kozmetike – aké má účinky? Vraj naň nedala dopustiť ani Kleopatra!

Perlový prášok v kozmetike – aké má účinky? Vraj naň nedala dopustiť ani Kleopatra!

V pleťových kozmetických produktoch nájdeme najrozličnejšie ingrediencie, ktoré pokožke poskytujú rôzny účinok. Niektoré zložky majú čistiace či protizápalové vlastnosti, iné sú hydratačné, ďalšie rozjasňujú a mnohé zase bojujú proti známkam starnutia pleti. V pleťovej kozmetike nájdeme vitamíny, rôzne kyseliny i extrakty z rastlín, esenciálne i klasické rastlinné oleje. 

Mnoho žien nedá dopustiť napríklad na hojivé Aloe vera v produktoch, hydratačnú kyselinu hyalurónovú či omladzujúci retinol. V kozmetike sa osvedčili aj bylinky, ako napríklad lipkavec pravý, podporujúci pružnosť a pevnosť pleti, či orelánik farbiarsky (takzvané urucum), ktorý podporuje krásne opálenie pokožky. Vedeli ste však o tom, že v kozmetike našli uplatnenie napríklad i také perly?

Perly nielen ako šperk

Perly si najčastejšie spájame práve so šperkami. Perlové náhrdelníky, náramky či náušnice sú ženami milované snáď od nepamäti. Vďaka svojmu jedinečnému tvaru, rozmerom, farbe a hlavne lesku sa razom stali neoddeliteľnou súčasťou šperkárskeho priemyslu. Perly sú pritom priam unikátom. Veď ktorý drahokam je vytvorený živočíchom? Tento guľovitý útvar typický svojím nenapodobiteľným leskom je najmä produktom morských perlotvoriek alebo sladkovodných perlorodiek. 

V prírode vytvorené perly sú veľmi vzácne a cenené. Tie, ktoré sú dnes bežne predávané, pochádzajú predovšetkým z chovu. Chov živočíchov tvoriacich perly je hojne rozšírený v Japonsku, Číne či Vietname, no produkciou perál sa zaoberajú aj v Austrálii, USA alebo Indonézii. Perly si však okrem výroby šperkov našli aj iné uplatnenie, a to napríklad vo forme prášku.

Perlový prášok nie je žiadnou novinkou. Na prekvapenie ide o súčasť tradičnej čínskej medicíny, kde sa tisícročia uplatňoval ako prostriedok na predĺženie života a proti starnutiu. Vyrába sa predovšetkým zo sladkovodných, respektíve riečnych perál, ktoré sa sterilizujú vo vriacej vode a následne melú na jemný prášok. 

Odporúčame: Dračia krv v kozmetike – aké sú jej účinky a ktorá pleť si ju zamiluje?

prášok z perál

Zdroj: Shutterstock®

Aké benefity prináša pleti perlový prášok?

Prášok z podrvených perál údajne, na udržiavanie zdravej a mladistvej pleti, používala pred dávnymi časmi kráľovná Kleopatra, ale napríklad aj jediná čínska cisárovná Wu Zetian. Dnes sa perlový prášok v značnej miere využíva predovšetkým v kozmetickom priemysle, pre svoje vlastnosti je pridávaný do zubných pást, ale aj prípravkov na starostlivosť o pleť, dokonca je možné ho dostať i samostatne (v takejto podobe sa podľa potreby a preferencií pridáva do rôznej kozmetiky, napríklad do pleťových masiek). 

Perlový prášok je zdrojom celého radu aminokyselín, ako aj rôznorodých minerálov a stopových prvkov. Nájdeme v ňom najme vápnik, rovnako je zdrojom selénu, zinku, magnézia, fosforu či železa. Má protizápalové účinky, takže má priaznivý vplyv pri viacerých kožných problémoch, napríklad pri akné. Vďaka svojím liftingovým vlastnostiam je však táto netradičná ingrediencia rovnako nápomocná v boji proti známkam starnutia pleti, teda je bojovníkom proti vráskam.

Ďalšie účinky perlového prášku:

  • pôsobí hydratačne a vyživujúco,

  • má rozjasňujúci a zosvetľujúci účinok, vďaka čomu pomáha napríklad pri problémoch s pigmentovými škvrnami,
  • stimuluje tvorbu nových kožných buniek a podporuje regeneráciu kože,
  • zvyšuje hladinu kolagénu, čím pomáha spevniť pleť,
  • pomáha zjemňovať suché miesta na koži aj drobné jazvy,
  • absorbuje prebytočný kožný maz,
  • pomáha redukovať viditeľnosť pórov,
  • chráni pokožku pred voľnými radikálmi,
  • ako súčasť zubných pást napomáha posilňovať zubnú sklovinu.

Odporúčame: Novinka na ošetrenie očného okolia – balzam DOVI, DOPO MONOKLE od slovenskej značky Panakeia

krém Kleopatra

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Perlový krém Kleopatra od slovenskej značky

To, že je prášok z perál úžasný a prináša pleti mnohé benefity, dobre vie aj značka prírodnej slovenskej kozmetiky s vlastnými poctivými receptúrami Panakeia. Značka z myjavských kopaníc má vo svojej ponuke krém s perlami, ktorý snáď ani nemohol dostať príznačnejšie meno. Denný perlový krém Kleopatra predstavuje vysoko koncentrovaný krém s obsahom kolagénu a mnohých účinných látok, ktorý má pleť rozžiariť, vyživiť a podporiť jej pružnosť. Keďže pomáha bojovať proti vráskam, podporuje mladistvý vzhľad pleti. 

V kréme Kleopatra, samozrejme, nájdeme perlový prášok, ktorý pokožke ponúka žiarivý a bieliaci efekt. Obsiahnutá perleť napomáha znižovať výskyt, respektíve zlepšovať vzhľad stareckých a pigmentových škvŕn, na rozvoji ktorých sa podieľajú najmä slnečné lúče. Krém rovnako zjemňuje vzhľad jaziev a vďaka perlám vyrovnáva farebný tón pleti. 

Kleopatra s kašmírovo jemnou textúrou a aromatickou vôňou jantáru ukrýva aj ďalšie zložky, vrátane extraktu z rastliny Acmella. Tento rastlinný výťažok je charakteristický liftingovým a vyhladzujúcim účinkom. Napomáha viditeľne redukovať známky starnutia a pokožku zanecháva spevnenú. Ďalšou prospešnou zložkou je aj kyselina hyalurónová, ktorá patrí k najlepším hydratačným zložkám v kozmetike. Tajomstvo úspechu tejto látky spočíva najmä v jej schopnosti naviazať na seba veľké množstvo vody. Perlový krém od Panakeia je vhodný pre všetky typy pleti a rovnako pre pleť v akomkoľvek veku. 

Denný perlový krém Kleopatra značky Panakeia, ale aj mnohé ďalšie prírodné produkty tejto slovenskej značky, nájdete na www.zdraviezkopanic.sk.

- Perlový krém Kleopatra
1 z 3
Perlový prášok v kozmetike – aké má účinky? Vraj naň nedala dopustiť ani Kleopatra! - KAMzaKRASOU.sk
Perlový prášok v kozmetike – aké má účinky? Vraj naň nedala dopustiť ani Kleopatra! - KAMzaKRASOU.sk
Perlový prášok v kozmetike – aké má účinky? Vraj naň nedala dopustiť ani Kleopatra! - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 15:56

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:18

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:18

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 15:56

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 20:43

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 20:43

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní