Novinka na ošetrenie očného okolia – balzam DOVI, DOPO MONOKLE od slovenskej značky Panakeia

Novinka na ošetrenie očného okolia – balzam DOVI, DOPO MONOKLE od slovenskej značky Panakeia

Oči sú vraj oknom do našej duše a dokážu toho o nás veľmi veľa prezradiť. Nech už to platí v akejkoľvek miere, na jedno dokážu naše oči skutočne rýchlo poukázať, a to na náš vek. Práve očné okolie je totiž obvykle prvým miestom, na ktorom sa ukazujú prvé známky starnutia v podobe prvých vrások. Ich nástup môže byť pokojne už okolo 25. roku života. Jedným z dôvodov, prečo je starnutie okolo očí skôr viditeľné, je predovšetkým fakt, že pokožka v očnom okolí je omnoho tenšia oproti zvyšku pokožky na tvári.

Navyše, očné okolie je naozaj citlivé, chýbajú tu mazové žľazy a typické je aj nižšie množstvo kolagénu a elastínu, čo všetko prispieva k tomu, že pokožka okolo očí nie je tak chránená pred vplyvmi vonkajšieho prostredia a je oveľa náchylnejšia k rýchlejšej tvorbe vrások. Práve preto je nevyhnutné okoliu očí poskytnúť špeciálnu starostlivosť, ktorá by mala byť pravidelná. Správna starostlivosť o jemnú a citlivú pokožku okolo očí prispieva k prevencii rýchleho vzniku vrások, rovnako pomáha predchádzať stratám pružnosti pokožky. 

Na ošetrenie očného okolia by sme mali používať najmä prípravky, ktoré sú na to určené, teda očné krémy, gély, balzamy alebo masky. V dnešnom článku sa pozrieme na novinku slovenskej značky Panakeia, ktorá sa zaoberá výrobou prírodnej kozmetiky. V ich ponuke totiž teraz nájdeme i balzam na očné okolie s vtipným názvom DOVI, DOPO MONOKLE. 

Pozri aj: Novinky nielen na odličovanie a čistenie pleti: Spoznaj multifunkčné balzamy od Panakeia!

očný balzam Panakeia

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Balzam DOVI, DOPO MONOKLE

Balzam DOVI, DOPO MONOKLE predstavuje koncentrovaný luxusný anti-aging prípravok na ošetrenie očného okolia. Zloženie očného balzamu je navrhnuté tak, aby zvláčňovalo pokožku okolo očí, eliminovalo drobné vrásky v očnom okolí a celkovo zmenšovalo oblasť vrások. Avšak novinka slovenskej značky Panakeia nie je zameraná len na boj so známkami starnutia v okolí očí. Napomáha eliminovať i pomerne častý kozmetický problém, akým sú tmavé kruhy pod očami. Tie bývajú často o to výraznejšie v prípade nedostatku spánku či nedostatočnej hydratácie.

Balzam určený na ošetrenie jemného a citlivého očného okolia rovnako napomáha oblasť očí rozžiariť, intenzívne ju hydratuje a vyživuje. Pravidelné používanie balzamu prispieva k viditeľnému omladeniu pokožky, pleť okolo očí je pružnejšia a hebká a dotyk. Prípravok navyše napomáha pokožku chrániť pred negatívnymi účinkami vonkajších faktorov a zvyšuje jej odolnosť. 

Čo obsahuje luxusný balzam na očné okolie?

Očný balzam DOVI, DOPO MONOKLE je priam nabitý najrozličnejšími prírodnými látkami a extraktmi, ktoré hydratujú, vyživujú a dokonale sa starajú o pokožku v oblasti očí. V prípravku v prvom rade nájdeme nekomedogénny komplex mastných kyselín, ktoré nielenže pomáhajú zvyšovať hladinu kolagénu, ale dokonca prispievajú k obnove syntézy kyseliny hyalurónovej.

Balzam je zahustený mangovým maslom, v zložení ukrýva aj marulový, jojobový či arganový olej. Obsiahnutý extrakt z jadra ovsa siateho poskytuje komplex lipidov podobných lipidom v pokožke, je napríklad zdrojom ceramidov. Tie napomáhajú udržiavať v pokožke vlhkosť.

V balzame DOVI, DOPO MONOKLE ďalej nájdeme:

  • lipozomálny vitamín A, C aj E – prenikajú hlboko do pokožky, prispievajú k jej regenerácii a ochrane pred oxidačným stresom aj UV žiarením,

  • ovsený komplex AvenaPlex – vďaka obsahu mastných kyselín pomáha obnovovať a chrániť lipidovú bariéru kože, taktiež podporuje zvýšenie kolagénu,
  • coffeínový CO2 extrakt – pôsobí antioxidačne a prispieva k spomaleniu starnutia kože,
  • CO2 šípkový extrakt – podporuje regeneráciu tkaniva, upokojuje a vyživuje starnúcu pokožku, 
  • CO2 extrakt z rakytníka – regeneruje a zabezpečuje viditeľný anti-age efekt, rovnako poskytuje antioxidačný účinok (chráni bunky pokožky pred voľnými radikálmi),
  • pomarančový vosk – má hojivé a antimikrobiálne vlastnosti,
  • esenciálne oleje blue tansy, slamienka aj kadidlo – charakteristické anti-age účinkami.

Pozri aj: Lipkavec pravý v kozmetike – spoznaj jeho blahodarný vplyv na pokožku

ošetrenie očného okolia

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ako balzam používať?

Balzam DOVI, DOPO MONOKLE je charakteristický ľahkou konzistenciou. Je vhodný pre všetky typy pokožky, vrátane tej citlivej. Tento balzam je silne koncentrovaný, preto ho stačí aplikovať len v tenkej vrstve. A ako ho správne naniesť? Ako sme spomenuli vyššie, pokožka okolo očí je skutočne jemná a citlivá, preto je nevhodné ju nejako drhnúť prstami alebo na ňu pôsobiť veľkým tlakom, či už pri odličovaní, alebo pri následnej starostlivosti.

Balzam je vhodné v prvom rade krúživým pohybom končeka prsta naniesť na prst (ideálne na prstenník, ktorý zabezpečí šetrnejšiu aplikáciu). Balzam má síce tuhú konzistenciu, no pri dotyku s pokožkou sa akoby mení na olejček. Následne sa odporúča balzam jemným vklepávaním naniesť od vonkajšieho kútika oka po vnútorný, a to na očistenú a tonizovanú pokožku okolo očí. Dôležité je vyhnúť sa pri nanášaní očiam a slizniciam.

Ako sme spomenuli vyššie, starostlivosť o očné okolie by mala byť pravidelná. Balzam DOVI, DOPO MONOKLE je vhodný na ranné ošetrenie očného okolia, ako aj na nočnú regeneráciu pokožky v okolí očí. Po noci zanecháva pokožku okolo očí rozžiarenú, na pohľad sviežu a bez známok ponocovania a prípadnej prebdenej noci. 

Balzam na očné okolie DOVI, DOPO MONOKLE, ako aj ďalšie produkty značky Panakeia, nájdete na www.zdraviezkopanic.sk.

- Balzam DOVI, DOPO MONOKLE
1 z 3
Novinka na ošetrenie očného okolia – balzam DOVI, DOPO MONOKLE od slovenskej značky Panakeia - KAMzaKRASOU.sk
Novinka na ošetrenie očného okolia – balzam DOVI, DOPO MONOKLE od slovenskej značky Panakeia - KAMzaKRASOU.sk
Novinka na ošetrenie očného okolia – balzam DOVI, DOPO MONOKLE od slovenskej značky Panakeia - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní