Priesvitné sukne - naber odvahu a vsaď i ty na tento horúci trend!

Priesvitné sukne - naber odvahu a vsaď i ty na tento horúci trend!
  • 14.02.2024
  • Michaela Kožáková

Nahé, priesvitné, transparentné šaty a sukne si v posledných rokoch podmanili módnu scénu, Rihanna, Emily Ratajkowski a celá rodina Kardashianovcov sa predviedli v tomto nezvyčajnom módnom kúsku. Niet sa čomu čudovať, priesvitné sukne si totiž vydobyli svoje neprehliadnuteľné miesto v oblasti módnych trendov pre rok 2024.

Na rozdiel od mnohých módnych trendov poháňaných celebritami však nejaký čas trvalo, kým sa priehľadné látky a materiály nejakým významným spôsobom stali súčasťou šatníkov žien. Hoci to niektorí odvážnejší vyskúšali aj s večerným oblečením, povedzme si na rovinu, nie je úplne štandardné nosiť priesvitnú sukňu ako módny kúsok pre bežný deň do práce či školy. Avšak správnym výberom, kombináciou a doplnkami, transparentná sukňa dokáže byť zaujímavým a ľahko nositeľným oblečením pre rôzne príležitosti.

Ako dosiahnuť elegantný vzhľad pomocou priesvitnej sukne? S čím a ako ju kombinovať?

Neprehliadni: Túžiš po štíhlom páse? S TÝMITO módnymi trikmi ho dosiahneš na počkanie!

Trendy v dámskej móde - transparentná látka

Od prehliadkových mól po červený koberec a ulice Paríža - všade sa oficiálne ujali transparentné látky. Aj keď sme si vždy zvykli zakrývať si tie najintímnejšie časti tela, tento trend, ktorý sa zrodil na prehliadkových mólach jari/leta, je výrazným feministickým vyhlásením.

Hviezdy a celebrity si okamžite tento módny hit zamilovali, či už to bola Kate Moss videná v uliciach New Yorku v priehľadných šatách od Anthonyho Vaccarella pre Saint Laurent, Bella Hadid, ktorá bola minulý mesiac videná v úplne priesvitných šatách, alebo supermodelka Cindy Crawford, ktorá kráčala po móle v priehľadných šatách od Versace pre Vogue World v Londýne.

Skôr než flitre, sieťovina a čipka, ktoré pútajú pozornosť, majú tieto sukne elegantný zmysel vďaka použitiu farieb spájaných s luxusom. V Prade sa výnimočný štýl dostal do bohatého bordového odtieňa, zatiaľ čo značky ako Carven, Altuzarra a Acne Studios zmiernili pikantnosť vystavenej pokožky odtieňmi sivej.

Trendy šaty a sukne z priesvitných materiálov - ako ich nosiť?

Odhaľujúce šaty či sukne - nejde len o ukázanie čo najväčšieho množstva kože. Značky prezentovali priehľadnú sukňu ako šikovný kúsok na vrstvenie, ktorý dodáva hĺbku a textúru inak klasickému vzhľadu. Tieto elegantné kúsky a zároveň sofistikované oblečenie často siahajúce po kolená alebo tesne pod nimi vyrobené z romantických látok, ako je organza a tyl, návrhári kombinujú s úpletmi, kabátmi na mieru, blejzrami s opaskom a lodičkami alebo mokasínami. Vďaka týmto outfitom a kombináciam môžete priesvitnú sukňu nosiť i v bežný deň, do práce či na stretnutie.

Neoddeliteľnou súčasťou sú aj doplnky a obuv. Ak rady nosíte tenisky či inú voľnočasovú obuv, pravdepodobne sa budete chcieť vyhnúť lodičkám na platforme a ihličkovým lodičkám i pri priesvitných sukniach. Namiesto toho si k sukni obujte lesklé čižmi, chelsea čižmy, saténové baleríny alebo mokasíny. Celkový vzhľad doplňte praktickou shopper kabelkou, crossbody či jemnou clutch kabelkou podľa danej príležitosti.

Bez ohľadu na váš vek, veľkosť alebo tvar tela, tento trend je pozoruhodný, pretože je synonymom toho, že ženy opäť preberajú autoritu nad vlastným telom. Zatiaľ čo podobné trendy vládli už predtým, ako napríklad lichotivé šaty z 90. rokov, ktoré sa vyznačujú hodvábnym materiálom a špagetovými ramienkami, priehľadná sukňa má teraz svoj módny moment. 

Pozor, pri nosení priesvitných sukien si treba dobre premyslieť, akú spodnú bielizeň sa rozhodnete ukázať svetu.

Pozri aj: Extra široké nohavice - horúci trend, ktorý bude definovať rok 2024

Priesvitná sukňa

Zdroj: PINTEREST/fashionisers.com

Dámska móda 2024 - priesvitné sukne pre menej odvážne

Ak túžite experimentovať s transparentnými sukňami, ale trochu decentnejším spôsobom, môžete si pod ne jednoducho obliecť jednofarebné nohavice alebo investujte do kvalitnej béžovej či čiernej sukne a vytvorte tak perfektnú kombináciu pre bežný deň.

Ďalšou možnosťou je spárovať priehľadnú sukňu s dlhším topom, ktorý končí v polovici stehien. Biela košeľa, dlhšie sako alebo oversized sveter je tiež výbornou voľbou vhodnou do prvých jarných dní.

INŠPIRUJTE SA: Dámska priesvitná sukňa ako trend 2024

Priesvitné sukne

Zdroj: PINTEREST/Виктория

Transparentá sukňa

Zdroj: PINTEREST/prada.com

Priesvitná sukňa

Zdroj: PINTEREST/Acne Studios

Transparentná sukňa

Zdroj: PINTEREST/Altuzarra

Transparentná sukňa ako trend 2024

Zdroj: PINTEREST/DiBrenzo

Transparentná sukňa ako trend 2024

Zdroj: PINTEREST/dailymail.co.uk

Transparentná sukňa

Zdroj: PINTEREST/stylecaster.com

Priesvitná sukňa

Zdroj: PINTEREST/SHNK

Dámska móda - transparentná sukňa

Zdroj: PINTEREST/fashion-woman.com

Transparentná sukňa

Zdroj: PINTEREST/Puftysmuff

Zdroj foto - úvodná koláž: PINTEREST/vogue.co.uk, PINTEREST/dailymail.co.uk
 

- Anketa

TRÚFLI BY STE SI NA PRIESVITNÚ SUKŇU?

Odpovedalo 201 ľudí  

Určite nie, to nie je nič pre mňa
0%
Áno, veľmi sa mi páči
98%
Možno áno, len by som ju musela správne skombinovať
2%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní