Cindy Crawford krásna aj po päťdesiatke. Aké je jej tajomstvo?

Cindy Crawford krásna aj po päťdesiatke. Aké je jej tajomstvo?
  • 24.03.2022
  • Veronika Nemčeková

Na svete azda nenájdete človeka, ktorý by nepoznal meno Cindy Crawford. Táto ikona sa aktívne venuje modelingu už viac ako 30 rokov. Pri pohľade na ňu však máte pocit, že nestarne, aj keď sama priznáva, že pribúdajúce roky jej nespôsobujú stres. Ako sa jej darí aj v 56 rokoch vyzerať mladistvo a krásne? Supermodelka sa prostredníctvom príspevkov na sociálnych sieťach či rozhovorov pre svetové médiá pravidelne delí o svoje skúsenosti. Sama však tvrdí, že nepozná žiadne tajomstvá ako byť krásna, za roky pôsobenia v modelingu sa len naučila pár dobrých trikov.

Ochrana pred slnkom je základ

Američanka ukončila aktívnu kariéru modelky v roku 2000. Jej fotografie sa sporadicky objavujú v prestížnych módnych magazínoch, najviac energie však v súčasnosti venuje svojej rodine, sebarozvoju a vlastnej kozmetickej rade s názvom Meaningful Beauty. Tá sa zameriava predovšetkým na starostlivosť o zrelú pleť, pričom modelka produkty aj sama používa.

Základom v starostlivosti o pleť je pre rodáčku z Illinois používanie krémov s ochranným slnečným faktorom, v kozmetickom priemysle známom aj pod skratkou SPF (Sun Protection Factor). Ráno po očistení vždy na pleť nanáša denný krém s SPF. Rovnako ako iné ženy priznáva, že aj ona sa v skorých ranných hodinách potrebuje vychystať čo najrýchlejšie. Pri líčení využíva bronzer a vodoodolnú maskaru.

Inšpirujte sa: Chemický peeling – ktoré problémy s pleťou zmierni alebo odstráni?

ranná rutina Cindy Crawford

Zdroj: instagram.com/cindycrawford

Odumretú kožu treba odstrániť ešte pred sprchovaním

Crawford už roky odstraňuje odumreté kožné bunky tzv. suchým kefovaním, pri ktorom prechádza po suchej pokožke kefkou na telo. Až následne si dopraje sprchu. Modelka je presvedčená, že takto sa účinné látky z produktov, ktoré využije počas sprchovania či po ňom, lepšie vstrebú do pokožky. Suché kefovanie dokáže stimulovať lymfatický systém, čím vyhladzuje pokožku a pôsobí napríklad aj proti celulitíde.

suché kefovanie Cindy Crawford

Zdroj: instagram.com/cindycrawford

Vlasy treba vyživovať

Pri starostlivosti o telo netreba zabúdať ani na korunu krásy. Supermodelka priznala, že po rokoch farbenia a namáhania jej vlasy už nie sú také pevné ako kedysi. Krehké sú najmä na koncoch. Pi umývaní zvykne používať kondicionér. Taktiež platí, že Crawford si dáva záležať na produktoch s ochranným faktorom, ktorý chráni pred slnečným žiarením. Dobre sa jej osvedčili vlasové oleje, ktoré dodávajú vlasom vlhkosť najmä počas horúcich letných dní.

starostlivosť o vlasy Cindy Crawford

Zdroj: instagram.com/cindycrawford

V kondícii vďaka kardiotréningom

Matka dvoch detí miluje pohyb a venujeme sa mu tak často, ako jej to povinnosti dovolia. Na Instagrame pravidelne zverejňuje videá s cvikmi, ktoré jej odporučili fitness tréneri. Nie sú jej cudzie intenzívne silové tréningy, práca s vlastnou váhou, ale ani beh. Práve ten je jej obľúbeným kardiom. Crawford s obľubou beháva po schodoch. Pri cvičení je podľa nej dôležitá predovšetkým pravidelnosť. Okrem cvičenia si minimálne raz za týždeň modelka dopraje 20 minútovú návštevu infrasauny. Pochvaľuje si predovšetkým jej detoxikačné účinky.

fitness Cindy Crawford

Zdroj: instagram.com/cindycrawford

Zdravá strava a veľa vody dokážu zázraky

Crawford konzumuje prevažne zdravú stravu, v minulosti však priznala, že pokiaľ ide o jedlo, dopraje si aj voľnosť. Zdravé jedlá ako šaláty a ovocie tvoria približne 80 percent jej jedálnička. Pri zvyšných percentách už nie je taká striktná. Keď varí pre rodinu, nemá problém pripraviť cestoviny s mäsovými guľkami, sama ale cestoviny radšej vymení za listy šalátu. Má tak pocit, že všetci si pochutnávajú na tom istom, aj keď sa ingrediencie na tanieroch mierne líšia. Rada pije zelený čaj a čistú vodu, pretože neobsahuje skryté kalórie. Snaží sa obmedzovať kofeín, ktorý jej spôsoboval žalúdočné problémy, predovšetkým, ak si dopriala kávu nalačno.

Prečítajte si: Aká je najatraktívnejšia farba očí? Výsledky štúdie prekvapia

strava Cindy Crawford

Zdroj: instagram.com/cindycrawford

Deň najlepšie odštartujete zdravým smoothie drinkom

Modelka na Instagrame zverejnila recept na obľúbené domáce smoothie, vďaka ktorému dokáže rozbehnúť deň naplno. Energiu jej vraj dokáže dodať až na niekoľko hodín. Vyskúšať ho môžete aj vy. Jednotlivé suroviny stačí spolu zmiešať v mixéri.

Na prípravu budete potrebovať:

  • 1 šálku mandľového mlieka⠀
  • 1/3 mrazeného banánu⠀
  • 1 šálku listov čerstvého špenátu⠀
  • 10 lístkov čerstvej mäty⠀
  • 25 gramov proteínového prášku
  • 2 čajové lyžičky zeleného jačmenného prášku
  • za hrsť kakaových bôbov

Odporúčame: Krásky s Downovým syndrómom dobíjajú svet modelingu

obľúbené smoothie Cindy Crawford

Zdroj: instagram.com/cindycrawford

Zdroj foto: úvodná koláž – www.instagram.com/cindycrawford

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní