Chelsea čižmy: Ako ich nosiť a ku ktorým outfitom sa hodia?

Chelsea čižmy: Ako ich nosiť a ku ktorým outfitom sa hodia?
  • 14.09.2022
  • Michaela Kožáková

Pred pár dňami sme sa rozlúčili s letom a pomaly sa chystáme na chladnejšie počasie. Premenlivé jesenné dni sa nám pomaly začínajú vkrádať i do našich šatníkov. Plavky, slamené klobúky či šľapky čoskoro vystriedajú príjemné teplé svetre, nohavice či kabáty

Jeseň so sebou prináša okrem iného i niekoľko módnych trendov. Jedným z nich sú aj čižmy s názvom chelsea. Práve tento štýlový kúsok by ste si mali zaobstarať aj vy, ak ho teda ešte nemáte. My vám poradíme, ako tieto dámske čižmy nosiť a k čomu sa najlepšie hodia. 

Pozri aj: Puddle pants sú trendom, ktorý schvaľuje aj Kate Middleton! Máš ich v šatníku?

Čižmy

Zdroj: Pinterest.com/Alessandra

Čo sú to chelsea čižmy?

Chelsea čižmy sú priliehavé, členkové čižmy, ktoré majú na boku elastický pás. Často majú na zadnej strane topánky slučku alebo pútko, ktoré uľahčuje obúvanie. História chelsea čižiem sa datuje až ku kráľovnej Viktórii, pre ktorú bol prvý pár vyrobený v roku 1837. Odvtedy sa tieto vkusné topánky stali jedným z najobľúbenejších typov obuvi. Chelsea topánky a niektoré ich varianty boli v Británii považované za ikonický prvok 60-tych rokov.

Vzhľad týchto topánok sa rokmi menil a prispôsoboval módnym trendom. Dnes si môžete vyberať z rôznych farebných prevedení, materiálov a výšky zvršku.

Svetoví stylisti a odborníci v oblasti módy a dámskej obuvi sa jednoznačne zhodujú v tom, že chelsea čižmy by mali byť nevyhnutnou súčasťou každého jesenného šatníka. Prečo? Pretože sú trendy, ľahko kombinovateľné, pohodlné a hodia sa takmer ku všetkému. 

Čižmy a džiínsy

Zdroj: Pinterest.com/vogue.ru, Pinterest.com/styledumonde.com

Chelsea čižmy s džínsami

Džínsy sú klasikou, ktorá nikdy nevyjde z módy. Skúste experimentovať a obujte si k nim chelsea čižmy. A nemusia to byť len čierne kožené. Buďte odvážna a siahnite po pekných semišových alebo po páre so zvieracou potlačou. 

Ak obľubujete širšie alebo boyfriend džínsy, aj k nim si môžete, priam musíte, obuť chelsea čižmy!

Neprehliadni: Oversized tričko v centre pozornosti: Takto v ňom budeš vyzerať skvelo!

Šaty

Zdroj: PInterest.com/livingincolorblog.com, Pinterest.com/whowhatwear.co.uk

Chelsea čižmy so šatami

Vytiahnite zo skrine kvetované šaty s dlhým rukávom, koženú bundu do pása a nezabudnite na chelsea čižmy. Alebo sa vyberte na prechádzku v dlhých pletených šatách a obujte si k nim chelsea topánky. Zaručujeme vám, že si túto kombináciu zamilujete!

Chelsea čižmy sa skvele hodia i k úzkym minišatám, ktoré tvoria základ ikonického londýnskeho módneho štýlu 60. rokov. 

Čižmy a blazer

Zdroj: Pinterest.com/harpersbazaar.com, Pinterest.com/thecoolhour.com

Chelsea čižmy a blazer

Máte v šatníku dlhší blazer alebo sako? Výborne! Oblečte si sukňu, čierne pančuchy, tmavý blazer, vezmite do ruky elegantnú kabelku a obujte si chelsea čižmy. Tento outfit je výbornou voľbou na formálne stretnutie alebo do práce. 

Čižmy a sukňa

Zdroj: Pinterest.com/copenhagenstudios.com, Pinterest.com/Kay

Chelsea čižmy so sukňou

Aj keď sa to možno nezdá a novodobé chelsea čižmy pravdepodobne pôsobia mohutným a drsným štýlom, budete prekvapené, ako skvele ladia so sukňou. S krátkou či dlhou, s blúzkou alebo svetrom – čižmy krásne doplnia váš celkový vzhľad a dodajú vám šmrnc.

A keď sa viac ochladí, oblečte si jednoduché čierne alebo vzorované pančuchy. Chelsea čižmy k sukni môžete nosiť ako do práce, tak i na kávu s priateľkami, na koncert či rande.

Zdroj foto: úvodná koláž - Pinterest.com/whowhatwear.com, Pinterest.com/Scout The City, Pinterest.com/Cassiepearl

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Katarína Konečná 15.09.22 19:02

KK
karma
105.00

Pre mladé dievčatá sa to hodí, ja som už iná veková kategória :)

  • 1
Odpovedať

Janka Komadova 21.01.23 19:10

karma
-1.00

Pre mladé dievčatá áno

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní