Extra široké nohavice - horúci trend, ktorý bude definovať rok 2024

Extra široké nohavice - horúci trend, ktorý bude definovať rok 2024
  • 21.11.2023
  • Michaela Kožáková

Podľa odborníkov v oblasti módy je éra úzkych nohavíc (skinny jeans) už dávno za nami a pravdepodobne sa v roku 2024 ani nevráti. Namiesto toho sa módne domy zvučných mien, návrhári a módne ikony, ktoré udávajú trendy, orientujú na ultraširoké modely nohavíc, tzv. puddle pants. Dámske široké nohavice sa objavili i na prehliadkových mólach a v kolekciách pre jar/leto 2024. 

Ide o nový štýl nohavíc? Vôbec nie. Tento trend z 90. rokov už začal naberať na obrátkach - Bella Hadid, Emily Ratajkowski, Kendall Jenner, Elsa Hosk, Dua Lipa, Gigi Hadid a dokonca aj princezná Kate Middleton ich integrovali do svojich outfitov. A určite si ich zamilujete aj vy. Ako nosiť široké nohavice a s čím ich kombinovať?

Neprehliadni: Chloë Sevigny vo vedúcej úlohe Vianočnej kampane Zalando "Rozbalte si svoj príbeh"

Ako vybrať správne široké nohavice?

Samozrejme ako aj v iných nohaviciach, tak aj v tých širokých by ste sa mali cítiť pohodlne a sebavedomo. Elastický pás, pás na gumu, bočné vrecká, veľké veľkosti nohavíc - vždy sa uistite, že vám široké nohavice dobre sedia bez ohľadu na materiál alebo strih.

Dlžka nohavíc

Pri výbere extra širokých modelov môže byť dĺžka nohavíc trochu problémom. Či už stavíte na 7/8ové extra široké nohavice, skrátené nohavice alebo na nohavice až po zem, dávajte si pozor na dĺžku. Jednoducho si premyslite, či skôr hľadáte nohavice, ktoré budete musieť prať skoro po každom nosení alebo obetujete dĺžku na úkor štýlu.

Ak sa rozhodnete pre nohavice s extra dĺžkou, trik je v tom, aby ste sa uistili, že lem nohavíc naráža priamo na koniec vašej päty, aby ste sa vyhli možným nehodám v podobe zakopnutia. Aj keď je praktickosť širokých nohavíc najmä v zlom počasí otázna, faktom zostáva, že sú šialene pohodlné. 

Ako nosiť a kombinovať dámske široké nohavice?

Tak všestranné, ako len chcete - extra široké nohavice sa dajú nosiť na nespočetné množstvo spôsobov. Široké nohavice sú tiež k dispozícii vo všetkých druhov materiálov, od džínsoviny cez kožu až po viskózu a, samozrejme, aj v látkach vhodných na spoločenské nosenie, ako je kašmír či bavlna. Nájdete ich vo vysokých strihoch, ale aj nízko posadené, ktoré predstavujú ideálnu kombináciu ku crop topu na teplejšie mesiace.

Tento model nohavíc má niekoľko výhod: ak extra široké nohavice skombinujete s vysokými podpätkami, vaše nohy budú vyzerať dlhšie. Takýmto spôsobom minimalizuje aj kontakt nohavíc so zemou. Nosením topánok na nízkom opätku však vytvoríte trendy, štýlový vzhľad. Všetko závisí od vašich preferencií.

Pozri aj: Black and white v móde: Tento trend si jednoducho zamiluješ!

Nohavice

Zdroj: PINTEREST/thecoolhour.com

Krása a výnimočnosť týchto nohavíc spočíva aj v tom, že sa hodia na každú príležitosť či udalosť. Čierne dámske nohavice, tmavomodré dámske nohavice, dámske koženkové nohavice, hnedé dámske nohavice či béžové dámske nohavice sú skvelé pre menšiu neformálnu svadbu či firemný večierok. Doplňte ich jemnou blúzkou, čipkovaným korzetom a sakom, lodičkami na podpätku a vkusnou clutch kabelkou.

Dámske šušťákové nohavice, džínsové ultraširoké nohavice, ale i skrátené nohavice predstavujú skvelú voľbu pre každodenné nosenie. Ak ste športový typ alebo obľubujete skôr ležérny štýl, spárujte dámske široké nohavice s teplým svetrom, vestou alebo oversized mikinou a teniskami.

Kvalitné ľanové široké nohavice či padavá tkanina dodá vášmu vzhľadu ľahkosť, sofistikovanosť a tú správnu dávku šmrncu. Pásikavý tenký sveter, bavlnené tričko s nápisom či štýlový rolák výborne doplnia váš celkový vzhľad počas jarných dní.

INŠPIRUJTE SA: Dámske široké nohavice

Široké nohavice z džínsoviny

Rifle

Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.com

Puddle pants - ultra široké nohavice

Nohavice

Zdroj: PINTEREST/stealthelook.com.br

Štýlové široké nohavice

Nohavice

Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.com

Nosenie širokých nohavíc pristane všetkým vekovým kategóriám

Nohavice

Zdroj: PINTEREST/IschelEStyle

Dámske šusťákové nohavice

Nohavice

Zdroj: PINTEREST/awedbymonica.com

Široké čierne koženkové nohavice

Nohavice

Zdroj: PINTEREST/thezoereport.com

Ďžínsové ultraširoké nohavice

Nohavice

Zdroj: PINTEREST/vogue.com

7/8ové extra široké nohavice

Nohavice

Zdroj: PINTEREST/etsy.com

Zdroj foto: úvodná koláž - PINTEREST/jeans4you.shop, PINTEREST/grazia.it, PINTEREST/h__w
 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Katarína Konečná 27.11.23 11:35

KK
karma
105.00

Vôbec sa mi to nepáči, deformuje to postavu.

  • 0
Odpovedať

Stella Brezinová 19.12.23 13:35

SB
karma
-1.00

Podľa mňa extra široké nohavice sa najviac hodia k ženám s vyššou postavou. U žien s nižšou postavou, ako mám ja, to až také pekné nie je.

  • 0
Odpovedať

Anežka Turčiková 19.12.23 21:49

karma
-1.00

Hmm tie ktore su na fotkach si extra siroke, daju sa kupit aj menej a vyzera to lepsie. V satniku mam jedny siroke dzinsy,ktore ked si obleciem manzela ide porazit ,jemu sa to vobec nepaci :D

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Stanková 20.12.23 12:56

AS
karma
108.00

nehodia sa každej- ale mám aj ja v skrini nejaké....

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 17.03.24 20:32

MK
karma
100.00

Mala som také v 80 rokoch, milovala som ich nosiť, aj teraz mám

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní