Black and white v móde: Tento trend si jednoducho zamiluješ!

Black and white v móde: Tento trend si jednoducho zamiluješ!
  • 07.11.2023
  • Michaela Kožáková

Módne trendy sa neustále vyvíjajú, obnovujú a vracajú. Každý rok dizajnéri a návrhári v oblasti módy prinášajú nové štýly a inšpirácie. V roku 2023 svet módy znovu objavil príťažlivosť nadčasovej čiernobielej palety farieb. Táto klasická kombinácia s názvom Black and White získala novú perspektívu pretvorenú inovatívnymi a podmanivými spôsobmi na prehliadkových mólach a v pouličnom štýle po celom svete. 

Preskúmajte tento horúci módny trend pre jeseň a zimu 2023 a objavte jeho všestrannosť a  sofistikovanosť. Vyhrajte sa so svojím štýlom a obohaťte svoj šatník touto pútavou kombináciou. 

Neprehliadni: 4 dôvody, prečo nosiť topánky Dr Martens

All Black all White - návrat klasickej elegancie

Čierna a biela, často považovaná za stelesnenie elegancie, sa opäť ocitla v centre pozornosti. Módni dizajnéri si osvojili jednoduchosť a všestrannosť tohto farebného dua a vytvorili kolekcie, ktoré oslavujú silu monochromatizmu. Tento trend je príkladom toho, ako môžu klasické kombinácie zaujať a obstáť v skúške časom, čo dokazuje, že jednoduchosť je kľúčom k nadčasovej elegancii.

Renomované módne domy a ich najnovšie kolekcie sa vyznačujú neprehliadnuteľným čiernobielym dizajnom, ktorý zvýrazňuje silu kontrastu a nenápadnú sofistikovanosť. Ikonické značky ako Chanel, Dior a Saint Laurent predviedli monochromatické kolekcie, ktoré rezonujú u módnych nadšencov po celom svete.

Celý módny svet a pohľady všetkých milovníkov módy a štýlu sa presunuli na prehliadkové móla s úžasnými čiernobielymi kombináciami, ktoré bez námahy a vtieravosti spájajú klasické a súčasné prvky.

Čiernobiely trend prekročil hranice prehliadkových mól a dostal sa do každodennej módy. Módni nadšenci začali predvádzať svoju kreativitu pri nosení a stajlovaní čiernobielych kúskov v uliciach miest ako Miláno, Paríž či Kodaň. Celebrity boli tiež spozorované, ako sa obliekajú do nápadných čiernobielych kombinácií, čím ešte viac upevnili význam tohto trendu vo svete módy.

Čiernobiela kombinácia nie je obmedzená vekom. Či už máte tesne po dvadsiatke alebo vašu tvár zdobia jemné vrásky, nové módne trendy v podobe Black and White by určite nemali chýbať vo vašej výbave na túto jeseň a zimu. Prečo a ako tento nestarnúci trend zaradiť do svojho šatníka?

Hrajte sa so vzormi a textúrami

Jedným z dôvodov oživenia čiernobieleho trendu je jeho výhoda kombinovať a hrať sa so vzormi a textúrami. Dizajnéri experimentovali s geometrickými vzormi, pruhmi, bodkami a výtlačkami, čím dodávajú monochromatickým outfitom rozmer a zaujímavý vzhľad. Navyše, miešanie látok, ako je hodváb, čipka, koža a tvíd, dodáva Black and White kúskom bohatosť na dotyk, čím zvyšuje ich pôvab.

Pozri aj: Módne kúsky na jeseň 2023, ktoré skombinuješ na každú príležitosť

Trend

Zdroj: PINTEREST/thezoereport.com

Módny trend vhodný na každú príležitosť

Jedným z najlákavejších aspektov čiernobieleho trendu je jeho všestrannosť. Čiernobiele komplety sa bez námahy prispôsobia každej príležitosti, od formálnych udalostí až po večerné stretnutie v bare či prechádzku mestom.

Klasický čierny blejzer v kombinácii s bielymi nohavicami vyžaruje profesionalitu a sofistikovanosť v kancelárii, zatiaľ čo čierne maxi šaty zdobené bielou čipkou môžu vytvoriť príťažlivý vzhľad na špeciálny večer.

Black and White doplnky

Krása čiernobieleho trendu spočíva i v možnosti dozdobiť ho rôznymi doplnkami. Čierne lodičky, biele tenisky, čiernobiele minimalistické kabelky, výrazné náhrdelníky, elegantné visiace náušnice – toto všetko dokáže pozdvihnúť monochromatický outfit a dodať mu osobitý šarm. 

Vzhľad s nádychom luxusu

Biele módne kúsky skombinované s čiernymi, čierne dlhé kabáty spárované s bielymi nohavicami, bodkovaná čiernobiela blúzka, huňatý čiernobiely kabát, pásikavá čiernobiela sukňa s čiernou koženou bundou a štýlovými bielymi teniskami, čiernobiely oversized sveter - pamätajte si, že Black and White módny trend nikdy nebude pôsobiť lacno a nevkusne. Naopak, táto moderná schéma farieb vám dodá nádych nenápadného luxusu. 

INŠPIRUJTE SA: Black and White kombinácie pre jeseň/zimu 2023

Black and White kombinácia pristane žene každého veku

Móda

Zdroj: PINTEREST/thezoereport.com

Nové módne trendy v Black and White prevedení

Trend

Zdroj: PINTEREST/bloglovin.com

Oversized biele svetrové šaty s úchvatným čiernym vzorom

Móda

Zdroj: PINTEREST/maepolzine.com

Čierne sako spárované s bielym korzetom

Trend

Zdroj: PINTEREST/thezoereport.com

All Black and White pútavá kombinácia

Trend

Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.co.uk

Biele módne základy skombinované s čiernymi akcentmi

Trend

Zdroj: PINTEREST/refinery29.com

Black and White kabát

Trend

Zdroj: PINTEREST/fashionista.com

Biely módny trend od Valentina v kombinácií s čiernymi kúskami

Trend

Zdroj: PINTEREST/vogue.com

Zdroj foto: Zdroj foto: úvodná koláž: PINTEREST/nylon.com, PINTEREST/funkyforty.com, PINTEREST/bloglovin.com  

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní