Najnovšie trendy: Módne farby v jesennom šatníku

Najnovšie trendy: Módne farby v jesennom šatníku

Farby módnej jesene sa pomaly začnú vkrádať do našich šatníkov. Takže, ak chcete predbehnúť módnu hru, máme pre vás prehľad módnych trendov, ktoré čochvíľa zaplavia výklady obchodov.

Aké farby by nemali chýbať vo vašom jesennom šatníku? Sú stále pastelové farby hitom aj prichádzajúceho obdobia alebo by ste vo vašom šatníku mali uvoľniť miesto nový kúskom? Holdujete skôr klasickým jesenným farbám? Tak v tom prípade zistite, ktoré trendy farby ovládli svet módy.

Módne farby jesene, ktoré vo vašom šatníku nesmú chýbať

Toto jesenné obdobie budeme svedkami oživenia farieb. Nie že by tradičné jesenné odtiene boli nahradené novými, to nie, no budú mať svoju konkurenciu.

Pre tých, ktorí sa obávajú živých odtieňov počas sychravejších a pochmúrnejších ročných období, odporúčame trochu sa odviazať, pretože medzi módnymi jesennými trendmi nájdete farby, ktoré vás dozaista oslovia. Aspoň v to dúfame.

Aké vhodné farby na jeseň vpustiť do šatníka?

Jesenná hnedá - čokoládová hnedá patrí ku klasicky jesenným farbám

Trend, ktorý vás postaví zo stoličky! Medzi jesennými farbami, ktoré sa stali trendom tohto roka a zároveň ktoré zapadnú do jesenného šatníka každej ženy, sa ocitla čokoládová hnedá.

Sýty hnedý odtieň je rovnako univerzálny, ako iné klasické nude odtiene, teda neutrálne farby (čierna, ťavia, tmavá šedá,...). Je teda pomerne ľahké túto trendy farbu zakomponovať aj do svojho jesenného šatníka.

Ak sa rozhodnete pre túto farbu, tak ju môžete pokojne skombinovať aj s pastelovými farbami (marhuľová, lila,...), ktoré celému outfitu vdýchnu nádych rozmarnosti.

Na čo zamerať svoju pozornosť?

  • Odporúčame siahnuť po jesenných kúskoch oblečenia, ako je pletený sveter v čokoládovej farbe alebo vhodný kabát do aktuálneho obdobia.
  • Nadčasové kúsky oblečenia by mali byť základom každého šatníka - a práve kabát takým kúskom oblečenia je, hlavne ak zvolíte nadčasový strih. I kožené nohavice vnesú do outfitu nádych luxusu a moderného štýlu.
  • Okrem oblečenia je vhodné upriamiť svoju pozornosť aj na doplnky, ako je vhodná jesenná obuv či vhodná obuv na zimné obdobie, kožená kabelka či opasok.
  • Mimochodom, ak zvolíte doplnky v jesennej farbe, akou je čokoládová, využijete ich počas celého roka.

Neprehliadnite: Svetrové šaty ako základ jesenného šatníka: Pre tento dôvod by si si ich mala zaobstarať aj ty!

jesenný šatník

Zdroj: pinterest.com

jesenný šatník

Zdroj: pinterest.com/getcottage.tumblr.com

jesenný šatník

Zdroj: pinterest.com/thankfifi.com

jesenný šatník

Zdroj: pinterest.com/fashionjackson.com

Tichomorská modrá i ľadovo modrá sú jesennými trendmi roku 2023

Prehliadkové móla ešte v januári zaplavili odtiene modrej. A práve táto farba sa ocitla aj medzi módnymi jesennými trendmi tohto roka.

  • Hitom však je tichomorská modrá alebo ľadovo modrá.

V šatníku by vám nemali chýbať šaty v tejto krásnej farbe alebo zaujímavé džínsy, ktoré môžete skombinovať s maxi kabátom alebo kašmírovým svetrom. Zaujímavou voľbou je aj vrstvenie s vestou.

Odporúčame aj: Čierne topánky na jeseň – 4 štýly na rôzne príležitosti

jesenný šatník

Zdroj: pinterest.com/butosklep.pl

jesenný šatník

Zdroj: pinterest.com/blog.hamptonivy.com

jesenný šatník

Zdroj: pinterest.com/thethrillofthehuntbytiffyg.com

jesenný šatník

Zdroj: pinterest.com/brooksbrothers.com

Favorit sezóny: červené jesenné kúsky

Vo vašom jesennom šatníku nesmie chýbať žiarivá červená farba. Je to jedna z teplých jesenných farieb, ktorá odsunula do úzadia barbie ružovú a trend „barbiecore". Ak sa chcete premeniť v skutočnú femme fatale, z ktorej nik nespustí oči, vytiahnite zo šatníka červené šaty.

Ak sú červené šaty na vás až príliš výrazné, voľte červený pletený sveter, ktorý tiež krásne oživí jesenný šatník. Ak sa nevyhýbate módnym trendom, no červená v outfite je pre vás výrazná, voľte aspoň doplnky v tejto ohnivej farbe. Nič nepokazíte v prípade, keď fádnejší outfit rozžiarite výraznou červenou kabelkou alebo červenou šatkou.

Tip pre vás: Objav trendy kabelky na jeseň a zimu 2023: Budeš štýlová ako nikdy

jesenná móda

Zdroj: pinterest.com/ranhelwa.com

jesenná móda

Zdroj: pinterest.com/brooklynblonde.com

jesenná móda

Zdroj: pinterest.com/youtube.com

jesenná móda

Zdroj: pinterest.com/liketoknow.it

Vhodné farby na jeseň? Maslová žltá farba!

Žltá či oranžová farba (pálená oranžová) sú považované za najzložitejšie farby, nakoľko je náročnejšie vedieť ich správne skombinovať a nosiť. Tieto pestré farby však majú aj svoje jemnejšie verzie.

V prípade žltej je to jemnejšia maslová žltá, ktorá patrí medzi módne farby jesene a jesenným outfitom dodá trochu slnečnej radosti.

Ste odvážne? V tom prípade voľte maxi kabáty či vlnené kabáty v tejto farbe. Chcete pozornosť odlákať od svojej tváre a dekoltu? Tak v takom prípade siahnite po kúsku, ktorý je ďalej od vašej tváre. Vhodnou voľbou v tomto prípade budú napríklad široké nohavice alebo bootcut džínsy.

Zaujme vás: Biele tenisky k šatám i džínsom: Neodmysliteľný kúsok v šatníku každej ženy

jesenná móda

Zdroj: pinterest.com/stylishlyme.com

jesenná móda

Zdroj: pinterest.com/flickr.com

jesenná móda

Zdroj: pinterest.com/brooklynblonde.com

jesenná móda

Zdroj: pinterest.com/witwhimsy.com

Farby módnej jesene - levanduľová

Nepatrí ku klasicky jesenným farbám, ale módnych návrhárov oslovila natoľko, že ju zakomponovali do svojich módnych prehliadok. A tak sa ocitla medzi jesennými trendmi roku 2023. Levanduľová síce prekvapila, ale pôsobí naozaj famózne.

Kľúčom k vytvoreniu levanduľového vzhľadu od hlavy po päty je vniesť do outfitu textúru - myslite na hrubé úplety, huňaté kabáty a vlnené ponožky, ktoré vytvoria hĺbku a zaujímavosť. Ak chcete dosiahnuť jemnejší vzhľad, levanduľovú skombinujte s „náladovejšími odtieňmi" - hnedá a čierna mu dodajú viac zimnej atmosféry.

Túto farbu môžu zjemniť aj vzory a potlače. Levanduľová sukňa a kvetinové vzory budú pôsobiť romanticky. Tigria potlač zase ohúri milovníčky zvieracích motívov.

Neprehliadnite: Módne influencerky 50+: Presvedčia o tom, že štýl nemá dátum spotreby a nikdy nie je neskoro začať!

jesenná móda

Zdroj: pinterest.com/GARIK

jesenná móda

Zdroj: pinterest.com/stylespacez.com

jesenná móda

Zdroj: pinterest.com/thesweetestthingblog.com

jesenná móda

Zdroj: pinterest.com/brit.co


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní