Ženy nad 50 - tieto módne doplnky by nemali chýbať žiadnej z vás

Ženy nad 50 - tieto módne doplnky by nemali chýbať žiadnej z vás
  • 21.08.2023
  • Michaela Kožáková

Módne odvetvie a móda sa stále mení, napreduje, prináša nové trendy. Výber štýlov, strihov a druhov oblečenia je naozaj široký. Stačí sa prejsť po obchodnom centre. Dlhé dámske nohavice, slamený klobúk, oversized rolák, úpletové šaty, priliehavé dámske nohavice, nohavice tmavých farieb, spoločenské šaty, topánky a kabelky či iné pánske a dámske oblečenie - módne značky a módny dizajnéri neotáľajú a každých pár mesiacov prinášajú nové módne trendy. 

Ako starneme, móda môže byť skvelým spôsobom, ako sa vyjadriť a ukázať svoj osobný štýl. Je však dôležité mať na pamäti, že móda pre ženy nad 50 rokov je iná ako móda pre mladšie ženy. Vyžaduje si oblečenie, ktoré je elegantné, moderné a pohodlné zároveň.

Neoddeliteľnou súčasťou sú aj módne doplnky, ktoré dokážu podčiarknúť ženskosť a vhodne doplniť celkový vzhľad. Ktoré doplnky sa hodia pre ženy nad 50 rokov? Čo by vám nemalo v šatníku chýbať? A na aké doplnky sa zamerať?

Neprehliadni: Tmavovlásky, vsaďte na tieto farby oblečenia – budú vám najviac lichotiť!

Móda pre ženy nad 50

Pri pohľade na módne veci, trendy letné doplnky či jesenné oblečenie, ktoré zapĺňajú výklady reťazcov s oblečením si viaceré z nás uvedomia, že im už dávno nie je dvadsať. Aj keď nepatríte medzi módne maniačky, neznamená to, že váš šatník musí byť nudný, jednofarebný, zastaralý a zložený z kúskov, ktoré nosíte už zopár rokov.

Každá žena sa rada pekne oblieka a možno i trochu experimentuje. Nebojte sa kráčať s módou i v tomto veku a oživte svoj šatník o trendy doplnky, ktoré vám dodajú šmrnc a iskru. Ako na to? Jednoducho listujte v módnych časopisoch a sledujte módu. Určite si z aktuálnych trendov vyberiete niečo, čo vás osloví a hodí sa k vášmu štýlu.

Slnečné okuliare

Štýlové slnečné okuliare by nemali chýbať žiadnej žene. A nielen jedny. Nechajte sa inšpirovať najnovšími módnymi hitmi a zaobstarajte si maxi slnečné okuliare. Zaoblené, nadrozmerné rámy zo 70-tych rokov sú nielen obrovským trendom pre tento rok, ale navyše ochránia váš zrak pred silnými slnečnými lúčmi.

A keď si už budete vyberať slnečné okuliare, vyskúšajte si i klasické cat eye (mačacie oči), pôvodne známe ako harlekýnske rámy, ktoré boli inšpirované rozmarnými tvarmi tradičných harlekýnskych masiek. Zamerajte sa na rafinované, elegantné línie. 

Módna farebná kabelka

To, že máte nad 50 neznamená, že by ste mali nosiť len dámske kabelky neutrálnych farieb. Kapsulové šatníky zamerané na ľahko kombinovateľné kúsky sa bez kabeliek v čiernej, bielej či hnedej farbe nezaobídu. Skúste však svoj šatník oživiť o zaujímavé kúsky. Zábavná kabelka vo výraznejších farbách alebo s pútavou potlačou spestrí váš vzhľad.

Výber kabelky samozrejme závisí na vás, pretože vy najlepšie viete, ktorá je pre vás tá najvhodnejšia. Ak máte rady všetko po ruke, vyberte si priestrannú shopper kabelku. Namiesto tej štandardnej však stavte na viacfarebnú. Ak preferujete menšie kabelky, kúpte si praktickú crossbody kabelku so zaujímavým vzorom. 

Pozri aj: Elegantné a funkčné dámske ruksaky: TAKTO ich nos a budeš štýlová!

náhrdelník

Zdroj: PINTEREST/zen.yandex.ru

Výrazné náhrdelníky a náušnice

Dlhšie náhrdelníky s príveskom by nemali chýbať v šperkovnici žiadnej ženy po päťdesiatke. Starostlivo vybrané kúsky skrášlia váš krk a vkusne doplnia váš vzhľad. Tieto módne doplnky môžete skombinovať i s náramkami rovnakých farieb alebo materiálov. Praktickým a štýlovým doplnkom sú aj hodinky.

Neprehliadnuteľné náušnice sú ďalším prvkom, ktorý upúta pozornosť a vyjadrí váš osobný štýl. Či už sú to veľké náušnice, náušnice z mušiel, perlí, visiace naúšnice alebo naúšnice vo výraznych farbách, pri výbere vždy dbajte na to, aby sa hodili k tvaru vašej tváre a oblečeniu, ktoré si plánujete obliecť.

Šatník ženy nad 50

Cieľom žien, ktoré už päťdesiatku majú za sebou nie je mať najmódnejší šatník. Dôležité je v ňom mať oblečenie, v ktorom sa cítite pohodlne a sebavedome. Obsahovať by mal aj dámske kabelky a módne doplnky, ktoré vyjadrujú váš štýl.

Práve pomocou módneho oblečenia a doplnkov sa môžete cítiť a vyzerať mladšie. Ďalšími doplnkami, ktoré obohatia váš šatník je čelenka, šatka s potlačou alebo hrejivé flanelové šatky, ktoré budú módnym hitom tejto jesene.

Móda

Zdroj: PINTEREST/dzen.ru

Móda

Zdroj: PINTEREST/freshbeautystudio.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/instagram.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/shopltk.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/youtube.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/misjab.nl

Móda

Zdroj: PINTEREST/shopltk.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/dzen.ru

Móda

Zdroj: PINTEREST/instyle.es

Móda

Zdroj: PINTEREST/dzen.ru

Zdroj foto: úvodná koláž: PINTEREST/cindyhattersleydesign.com, PINTEREST/schokoladenjahre.com, PINTEREST/whowhatwear.com  

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Katarína Konečná 21.08.23 11:29

KK
karma
105.00

Mám rada v šatníku farebnosť a a módne doplnky, hlavne bižutériu. Aj keď mám po 60-tke, cítim sa dobre vo farebnom oblečení.

  • 1
Odpovedať

Marika Michálková 30.08.23 16:17

MM
karma
107.00

Pekné nápady. Štýlové ženy. Vek je len číslo.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 30.08.23 19:14

MM
karma
100.00

hlavne treba uprednostniť kvalitu a nadčasovosť

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 01.09.23 07:06

karma
108.00

Krásne,páci sa mi to.Netreba sa báť

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní