Úžasná premena: 66-ročná osobná trénerka dokazuje, že na zmenu nie je nikdy neskoro

Úžasná premena: 66-ročná osobná trénerka dokazuje, že na zmenu nie je nikdy neskoro

Ľudia často vnímajú vek ako niečo obmedzujúce a limitujúce, alebo možno ako niečo, čo nás do veľkej miery definuje. Neraz to vnímame tak, že v istom veku sa prislúcha správať sa určitým spôsobom, a teda nejak v detstve, inak v dospelosti a zase inak v starobe. Najmä vyšší vek je o to viac vnímaný ako značne limitujúci, čo môže napríklad súvisieť aj s tým, že človeku postupne ubúdajú sily, prípadne ho môžu obmedzovať nejaké zdravotné problémy. 

Avšak, neraz sa potvrdilo, že vek je len číslo a jediné, čo o nás hovorí, je skrátka to, koľko máme rokov. To však nemusí nijako definovať to, ako vyzeráme, ako sa cítime, čo robíme a čo sme schopný dokázať. A okrem toho, mnohí byť tiež súhlasili aj s tým, že vo vyššom veku je už, takpovediac, neskoro niečo meniť. No ani s tým nemožno rozhodne súhlasiť. 

Dôkazom toho, že na zmenu nie je nikdy neskoro, je aj 66-ročná osobná trénerka Julia Linn Olson, ktorej pevné a vyšportované telo môžu závidieť aj omnoho mladšie ročníky. Ak si však myslíte, že Američanka sa celý život držala zdravého životného štýlu a pravidelne sa venovala športu, ste na veľkom omyle. S tým začala až po 60-tke!

Julia Linn Olson

Zdroj: instagram.com/dolphinine

Na zmenu sa odhodlala po 62. narodeninách

Ako Julia Linn Olson uvádza na svojej stránke, už od detstva ju trápili mnohé závažné zdravotné problémy, vrátane detskej cukrovky, ktorá viedla k zlyhaniu obličiek, retinopatii, poškodeniu nervov a srdcovým problémom. Po 30-tke musela podstúpiť transplantáciu orgánov, vrátane transplantácie obličiek. Krátko pred 50-tkou potrebovala trojitý bypass srdca a o niečo neskôr aj operáciu štítnej žľazy. 

Po oslave 62. narodenín sa však Julia rozhodla, že svoje telo chce dostať do lepšej formy s cieľom udržiavať si optimálne zdravie a získať dostatok energie. V tomto období začala s fitness programom a už po dvoch rokoch sa zúčastnila súťaží NPC Bikini Masters. V jednej zo súťaží získala prvenstvo, v tej druhej skončila na treťom mieste. Američanka po 60-tke zmenila svoje telo a zdravie a hlavne nastavenie mysle. 

Dnes je držiteľkou certifikátu Medzinárodnej asociácie športových vied ako certifikovaný tréner. Jej cieľom, ako trénerky aj koučky, je vysvetliť a ukázať ostatným, hoc aj ženám po 50-tke, to, ako sa dá dostať do najlepšej formy v živote. Julia ani v šesťdesiatich šiestich rokoch nedá dopustiť na tréning v posilňovni päťkrát týždenne a vhodný výživový plán. 

Čo poviete na takúto premenu a celkovú zmenu v životnom štýle vy? Podľa nás ide o krásnu ukážku toho, že vek je skutočne len číslo a nikdy nie je neskoro na zmenu a na začatie niečoho, po čom túžime!

Pozri aj: ​Ako byť produktívny a stihnúť toho počas dňa čo najviac? Týchto 9 tipov ti pomôže!

Julia Linn Olson

Zdroj: instagram.com/dolphinine

Julia Linn Olson

Zdroj: instagram.com/dolphinine

Julia Linn Olson

Zdroj: instagram.com/dolphinine

Julia Linn Olson

Zdroj: instagram.com/dolphinine

Julia Linn Olson

Zdroj: instagram.com/dolphinine

Julia Linn Olson

Zdroj: instagram.com/dolphinine

- Anketa

VENUJEŠ DOSTATOK ČASU VO SVOJOM ŽIVOTE CVIČENIU A POHYBU?

Odpovedalo 12 ľudí  

Áno, takmer každý deň.
33%
Nájdem si čas párkrát týždenne.
25%
Cvičím len občasne.
33%
Vôbec necvičím.
8%
Zdroj foto: instagram.com/dolphinine (úvodná koláž)

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní