Biele tenisky k šatám i džínsom: Neodmysliteľný kúsok v šatníku každej ženy

Biele tenisky k šatám i džínsom: Neodmysliteľný kúsok v šatníku každej ženy

Jeden z najobľúbenejších kúskov obuvi v šatníku každej modernej ženy sú práve biele tenisky. Ich univerzálnosť, pohodlie a štýlový vzhľad ich robia ideálnou voľbou pre každodenné nosenie i na špeciálne príležitosti, akou je napríklad aj svadba. Práve vďaka ich pohodlnosti ich volia nevesty ako svadobnú obuv alebo ako topánky na prezutie.

Biele tenisky sú také univerzálne a populárne, že sa stali obľúbenou súčasťou dámskeho i panského šatníka. Ich univerzálnosť sa odráža aj v jednoduchosti kombinovania s oblečením. Tohtoročná široká zmena štýlov a módneho oblečenia však spôsobila, že sa veľa žien pýta, ako a s čím môžu svoje milované biele tenisky ešte nosiť.

Obuť si ich k zvonovým nohaviciam či džínsom? A čo kombinácia so šatami, sukňou, sakom, blejzrom, poprípade so svetrom či koženou bundou? Máme pre vás komplexného sprievodcu, vďaka ktorému budete štýlové nielen v lete, ale počas ktoréhokoľvek ročného obdobia.

Prečo by mala mať každá žena aspoň jedny biele tenisky v šatníku?

Jedným z hlavných dôvodov, prečo by ste mali mať v šatníku aspoň jedny dámske biele tenisky, je ich všestrannosť. Dobre zvolené biele tenisky dokážu perfektne doplniť a rozžiariť každý outfit, či už ide o športový, casual alebo elegantný štýl. Sú vhodné pre každú vekovú kategóriu a každé ročné obdobie.

Odporúčame: Ako si vybrať svadobné topánky? 5 rád, vďaka ktorým sa pretancujete do manželstva

Okrem toho sú biele tenisky výnimočne pohodlné a ideálne na dlhé prechádzky alebo aktívny deň. Ich nadčasový dizajn robia z bielej obuvi kúsok, ktorý len tak rýchlo nevyjde z módy. Inšpirujte sa tipmi, ako správne nosiť a kombinovať dámske biele tenisky.

Neprehliadni: Trendy dámske kabelky pre leto 2023: TOP 5 kúskov, ktoré zapadnú do každého šatníka

dámske tenisky

Zdroj: ROBEL

Ležérne oblečenie s džínsami a bielymi teniskami

Dosiahnite štýl bez námahy s nadčasovou kombináciou džínsov a bielych dámskych tenisiek. Ak chcete dosiahnuť tento vzhľad, začnite s párom pohodlných, dobre padnúcich džínsov, ktoré vyhovujú vašej postave. Voliť môžete napríklad mnohými obľúbené boyfriend jeans, mom jeans, baggy dad jeans a pod.

Džínsy skombinujte s jednoduchým tričkom neutrálnej farby, napríklad bielej, sivej alebo čiernej. Pridajte k outfitu džínsovú bundu, koženú bundu alebo sveter a o teplejší outfit aj na chladnejšie dni máte postarané.

Elegantný outfit so šatami a bielymi teniskami

Biele tenisky k šatám? Áno, aj to je vhodná a správna voľba! Ak chcete pôsobiť žensky a koketne, skombinujte dlhé splývavé šaty s bielymi teniskami. Ak chcete vyzerať formálnejšie, zvážte kombináciu saka s priliehavými šatami a bielymi teniskami. Tenisky dodajú outfitu šmrnc, takže je ideálny na večeru alebo rande.

Bez ohľadu na to, aký štýl šiat si vyberiete, biele tenisky sú všestranným a štýlovým doplnkom, ktorý sa hodí ako k letným, tak aj k jesenným šatám či šatám vhodným na akékoľvek ročné obdobie.

Letný outfit s bielymi teniskami

Ešte stále úradujúce leto je stvorené na biele tenisky. Ak chcete pôsobiť ležérne a bezstarostne, zvážte kombináciu letných šiat a bielych tenisiek. Ďalšou možnosťou sú šortky s vysokým pásom, tielkom a teniskami. Ak ste skôr za niečo elegantnejšie, skúste si obliecť sukňu a blúzku v kombinácii s bielymi teniskami.

Pri týchto letných outfitoch biele tenisky poskytujú dokonalú rovnováhu medzi pohodlím a štýlom, takže sú nevyhnutným doplnkom na každú príležitosť v teplom počasí.

Zaujme ťa aj: Buď pripravená na leto! Tieto dámske šľapky budú hitom a len tak rýchlo nevyjdú z módy

biele tenisky

Zdroj: ROBEL

Aktuálne trendy v oblasti dámskych tenisiek

Nebojte sa experimentovať s rôznymi dizajnmi a vzormi. Biela farba poskytuje široký priestor na kreativitu, a tak môžete nájsť biele tenisky s farebnými detailmi, kvetinovými potlačami alebo štýlovými aplikáciami.

Ak hľadáte ešte viac štýlu, zvoľte platformy. Dámske biele tenisky na platforme sú momentálne veľmi IN. Okrem toho, že je vyššia podrážka trendy, opticky predĺži nohy a pridá vám pár centimetrov navyše.

Ste skôr za minimalizmus a prehnane zdobené tenisky nie sú nič pre vás? V tom prípade voľte čisté biele tenisky alebo tenisky s minimom ozdôb a aplikácii. Takéto tenisky sa ľahko kombinujú s akýmkoľvek outfitom. Môžete v kombinácii s nimi vytvoriť čistý a elegantný look.

Triky ako vyčistiť biele kožené tenisky

Biele tenisky sú štýlové a trendy. Na druhej strane sa však aj rýchlo zašpinia. Dokonca by sme mohli povedať, že je na nich vidno každý jeden fliačik či špinku. Práve z toho dôvodu je vhodné vedieť, ako tenisky čistiť alebo prať. Na vyčistenie kožených tenisiek môžete použiť nasledujúce triky:

  1. Zubná pasta – tá je vhodná predovšetkým a vyčistenie podrážky. Môžete ju však použiť aj na biele plátenne tenisky. Stačí pastu trochu zmiešať s vodou, namočiť do nej jemnú kefku a vyčistiť všetky škvrny na topánkach. Odporúča sa však použiť bielu zubnú pastu!
  2. Prášok na pranie – v tomto prípade do misky nasypte trochu prášku na pranie, pridajte vodu a použite na škvrny na topánkach. Hustejšiu pastu naneste na tenisky jemnou kefkou a škvrny vyčistite.
  3. Špeciálna guma na topánky – využiť môžete aj špeciálne prostriedky na čistenie obuvi. V tomto prípade je vhodnou voľbou guma na topánky. Tou vyčistíte predovšetkým podrážku a iné gumené časti topánok.  

Tipy, ako prať biele tenisky v práčke

V prvom rade musíme povedať, že nie všetky tenisky je vhodné prať v práčke. Ak máte kožené tenisky, tie do práčky rozhodne nedávajte, ak si ich nechcete zničiť. Vhodné je prať predovšetkým látkové tenisky.

Pred praním z tenisiek vyberte šnúrky a topánky vložte do sieťky na pranie. Poprípade môžete skúsiť iný trik, a to ten, že tenisky spolu zviažete a zacvaknete ich do dvierok práčky. Neodporúča sa však tenisky prať samotné. Pridajte mäkkú bielizeň, ktorá zabráni poškodeniu tenisiek.

Tenisky sa odporúča prať pri teplote 30 °C a pri nižších otáčkach. Po vypratí tenisky zaveste na šnúru na bielizeň za pätu a jazyk vytiahnite.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Katarína Šmidová 11.08.23 12:45

karma
-1.00

Úplne súhlasím, biele tenisky sú vždy skvelá voľba ku každému štýlu.

  • 0
Odpovedať

Mária Sivová 11.08.23 14:40

MS
karma
100.00

V lete sú aj pre mňa nepostrádateľné.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 11.08.23 18:20

MM
karma
100.00

tenisky ako aj džínsy sa stali nesmrteľné

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 14.08.23 18:57

KK
karma
105.00

Práve som si kúpila nové, nakoľko staré som už mala zodrané, veľmi rada nosím biele tenisky hlavne k letným šatám.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní