Scandi Hairline technika farbenia vlasov: Staň sa bohyňou leta a skús niečo nové!

Scandi Hairline technika farbenia vlasov: Staň sa bohyňou leta a skús niečo nové!

Čo vám napadne ako prvé, keď sa povie ŠKANDINÁVIA? Nám sa ako prvé vybaví severské šťastie. Hygge, lykke či lagom sú inšpiráciou pre celý svet. Kým niektorí z nás ešte stále hľadáme ten povestný recept na šťastný život, Škandinávci ho dávno našli.

Ich koncept spokojného života naplneného šťastím obletel celý svet. A tak sa zo slovíčka HYGGE stal fenomén, ktorý sa snaží docieliť každý. Avšak, v posledných týždňoch popularita tohto regiónu stúpa aj z iného dôvodu – novej techniky farbenia vlasov.

Pozri tiež: TOP farby vlasov na leto 2023 – ak chceš zmenu, skús niektorý z trendy odtieňov

Technika „scandinavian hariline" sa stala virálnou na všetkých sociálnych sieťach, vďaka čomu inšpiruje celý svet. Zosvetlené pramienky sú minulosťou a rovnako tak aj svetlé končeky vlasov. Babylights či sunkissed look docielite práve vďaka tejto populárnej technike.

Zaujíma vás v čom spočíva čaro tohto trendu a prečo sa stal populárny natoľko, že si ho zamilovali mnohé ženy po celom svete? Máme pre vás všetky potrebné informácie o scandi hairline.

Aké populárne techniky farbenia vlasov poznáme?

  • Balayage technika – metóda zosvetlenia vlasov, pri ktorej sú používané rôzne odtiene farieb na vlasy, čím sa vytvára efekt „slnkom pobozkaných vlasov". Je to v podstate vrstvenie farieb, ktoré je potrebné nechať na odborníkov.

  • Shatush – technika je zameraná na zosvetlenie vlasov, avšak vytvára sa pri nej kontrast medzi tmavšími a svetlejšími odtieňmi. Je to kombinácia melíru a ombré techniky. Pri tejto metóda sa vytvára ombré prechod, ale na pramienkoch vlasov.

  • Ombré technika – cieľom je dosiahnuť prirodzený prechod z jedného odtieňa vlasov do druhého. Zvyčajne sú ponechané tmavšie vlasy pri korienkoch, ktoré sú postupne zosvetľované ku končekom vlasov.

  • Sombré – technika farbenia vychádza z ombré metódy farbenia, s tým rozdielom, že sa používajú menej kontrastné farby, aby prechod medzi nimi bol menej výrazný až takmer neviditeľný.

  • Melír technika – už roky populárny trend, ktorý zjavne tak skoro nevyjde z módy. Melír technika farbenia vlasov je postavená na zosvetlení určitých pramienkov vlasov. Či už jemný melír alebo výraznejší, korune krásy pridá na atraktivite. Alternatívou je aj chunky melír.

  • Lowlights – pri tejto technike sa farbia predovšetkým končeky vlasov, a to tmavšou farbou než je prirodzená farba vlasov.

Odporúčame: Prečo si doma vyrobiť rozmarínový ocot? Možnosti jeho využitia ťa dostanú!

Techniky farbenia 2023

Existujú techniky farbenia vlasov, ktoré dokážu zaujať hneď na prvý pohľad alebo neohúria vôbec. Jednotlivé techniky farbenia však majú niečo do seba a každá je v niečom iná. Či už je to ombré alebo melír, dôležité je, aby farbenie vlasov bolo vykonávané v profesionálnom kaderníctve. Domáce farbenie vlasov nie je najlepšou voľbou, pretože pri neodbornom farbení môže dôjsť k poškodeniu vlasov.

Medzi populárne techniky farbenia vlasov patrí vyššie spomínaná balayage technika, shatush, lowlights a pod. K ním sa však v tomto roku pripája ďalšia technika, a to scandi hairline. Trend farbenia vlasov tak naberá nový rozmer, keďže nejde o žiaden melír aplikovaný na pramienky vlasov, ale o odfarbenie baby vláskov.

Ak sa nebojíte experimentovať s farbou vlasov, tak vyskúšajte niečo nové! Spoznajte novú metódu farbenia, ktorej základom sú jemné prechody.

Neprehliadni: TOP strihy a účesy pre polodlhé vlasy na leto 2023 – tu sú horúce trendy

scandinavian hairline

Zdroj: instagram.com/by.bleached/

Čo je „scandi (scandinavian) hairline?

Virálny trend scandi hairline je technika farbenia vlasov, ktorá obnovuje svetlý, ľahko zvýraznený vzhľad škandinávskych vlasov. Pri tejto technike farbenia vlasov kaderníčky / kaderníci zosvetľujú baby vlásky a líniu vlasov tak, aby boli o niečo svetlejšie ako zvyšok vlasov.

Cieľom je dosiahnuť slnkom pobozkaný dojem – teda vyťahanie farby vlasov od slnka s tým rozdielom, že výsledok je docielený v kaderníckom kresle. Tým, že je farba len o niekoľko odtieňov svetlejšia ako zvyšok vlasov, je to dokonalý, jemný „hack“ na zosvetlenie vlasov.

Prečo však to pomenovanie – scandinavian hairline, teda šandinávska línia vlasov? Prečo tento trend dostal prívlastok „škandinávsky“? Nuž, je to hlavne z toho dôvodu, že ľudia žijúci v severskej oblasti majú prirodzene svetlé blond korienky, ktoré majú tendenciu zosvetľovať sa, keď sú vystavené slnečnému žiareniu.

Dalo by sa povedať, že táto technika farbenia vlasov je akousi optickou ilúziou, prostredníctvom ktorej môžete dosiahnuť to, aby vaše vlasy vyzerali svetlejšie.

Odfarbovanie vlasov novou metódou - pre koho je vhodné?

Ak patríte k blondínkam, tak táto metóda farbenie vlasov je pre vás ako stvorená. Práve tento odtieň vlasov je stvorený pre túto techniku farbenia vlasov. Ak chcete svoju blond korunu krásy vyzdvihnúť o úroveň vyššie a pôsobiť zaujímavejšie, s touto technikou to docielite.

Vzhľad scandi hairline si však môže prispôsobiť každý podľa svojej farby vlasov a odtieňa pleti. Kaderníci totižto uvádzajú, že tento trend je univerzálny a dá sa dosiahnuť aj na ryšavých, hnedých a tmavších vlasoch. Hoci výsledok nebude až taký dokonalý ako pri blond vlasoch, ale stále bude pôsobiť lichotivo.

Aké farby na vlasy voliť pri tejto technike? Na brunetkách bude skvelo vyzerať svetlejšia hnedá vlasová línia, ryšavky by mali voliť jahodovú blond, tmavovlásky môžu voliť karamelovú alebo čokoládovú farbu na vlasy pre prirodzené „slnečné orámovanie tváre“.

Zaujme ťa aj: Nepriateľ krásy? Ako vplýva chlór na vlasy, nechty a pokožku?

scandi hairline

Zdroj: instagram.com/pleindeviehair/

Ako zmeniť farbu vlasov pomocou metódy scandi hairline?

Samozrejme, najjednoduchšie bude zarezervovať si termín u kaderníčky / kaderníka a nechať tvorbu tohto farebného prechodu na neho.

Ako však prebieha realizácia tejto metódy farbenia vlasov? Úplne jednoducho, vďaka čomu je možné v priebehu krátkeho času docieliť „slnkom vyťahaný vzhľad vlasov“. V prvom rade sa oddelí časť vlasov priamo pri línii vlasov (baby vlásky), ktoré sa zosvetľujú odfarbovačom alebo priamo farbou na vlasy. Keďže sú baby vlásky jemné, rýchlejšie dôjde k ich odfarbeniu.

Odborníci však odporúčajú vložiť sa do rúk odborníkov, pretože ako sme písali – baby vlásky sú jemné a pri neodbornej starostlivosti (neodbornom farbení) môže dôjsť k ich poškodeniu. Kolorista predsa len vie, ako s vlasmi zaobchádzať šetrne.

Domácu starostlivosť nepodceňujte!

Scandi hairline patrí medzi obľúbené techniky farbenia vlasov, ktoré toto leto stoja v rebríčku popularity na prvom mieste. Avšak, predtým, ako túto populárnu techniku farbenia vlasov podstúpite, je potrebné zvážiť niekoľko dôležitých faktov.

V prvom rade platí, že ak sa pre túto škandinávsku metódu farbenia rozhodnete, je potrebné ju udržiavať a stále podstupovať alebo sa zmierniť s netradičným odrastom vlasov. Síce takto docielite nečakané ombré či balayage, no svetlé pramienky vlasov – hlavne pri korienkoch, môžu mať postupne úplne iný odtieň než končeky vlasov, čo sa nemusí páčiť úplne každému.

V druhom rade, ak máte vlasy svetlých odtieňov, napr. máte ultra-svetlé blond vlasy, mali by ste pri domácej starostlivosti používať fialový šampón, aby ste minimalizovali zožltnutie vlasov. Odporúča sa tiež používať vlasové prípravky pre farbené vlasy, aby ste si uchovali prirodzenejší efekt a žiarivú farbu vlasov. Prípravky určené priamo pre farbené vlasy im tiež pomáhajú udržať si svoj lesk a zdravý vzhľad.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Janka Komadova 17.08.23 21:44

karma
-1.00

Zaujímavé čítanie vlasy si farbim xxxrokov a teraz bordovo a červené pramienky

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní