TOP farby vlasov na leto 2023 – ak chceš zmenu, skús niektorý z trendy odtieňov

TOP farby vlasov na leto 2023 – ak chceš zmenu, skús niektorý z trendy odtieňov

Aj vy ste si už niekedy povedali, že je čas na nejakú zmenu vzhľadu? Po menšej alebo väčšej zmene zatúži občas asi každý z nás. Úplne jednoduchým spôsobom, ako svojmu vzhľadu dodať nový nádych, je zaobstaranie si nových kúskov do šatníka. A ešte lepšie bude, ak pôjde o kúsok, ktorý bežne nenosíme. Nejako ste doposiaľ neprišli na chuť šatám? Možno je ten správny čas na zmenu a toto leto v skvostných šatách každého uchvátite. 

No zmena sa môže týkať napríklad aj vlasov. Ak sa necítime na veľkú zmenu, obmeniť môžete napríklad spôsob úpravy vlasov. Čo tak si inak učesať cestičku vo vlasoch? Tento rok sú na vzostupe cestičky umiestnené viac nabok. Ak zatúžite po novom strihu, odporúčame nejakú ofinu. Rôzne formy ofín na čele s krátkou baby ofinou patria k najväčším vlasovým trendom roka 2023

A možno to chce novú farbu vlasov. Aj počas tohto roka je v trendoch niekoľko farieb na vlasy. Rok 2023 sa nesie v znamení viacerých blond odtieňov, ale aj rôznych verzií hnedej a hlavne ryšavej. Pozrite sa spolu s nami, aké farby na vlasy zaradili odborníci do trendov na leto 2023. Možno si medzi nimi nájdete svojho favorita a poviete si, že je čas na zmenu. 

Pozri aj: ​TOP strihy a účesy pre dlhé vlasy na leto 2023 – ako štýlovo upraviť svoju hrivu?

ginger hazel

Zdroj: instagram.com/keyslayshair

Orieškovohnedá s ryšavým nádychom

Spomenuli sme odtiene ryšavej. Pravdou je, že toto leto sú v kurze vo veľkej miere rôzne hlavne červenkasté a oranžové pigmenty. Avšak, vôbec nemusí ísť o ohnivú červenú (i keď tá je v trendoch tiež) alebo klasickú ryšavú.

Odborníci vo svete vlasového stylingu zaradili medzi najväčšie trendy vo farbách na vlasy na leto 2023 farbu Ginger Hazel. Ide v postate o orieškovú stredne hnedú farbu, ktorá však má ryšavý nádych. No neznie táto kombinácia dokonalo? A veru, taká aj je. Tento odtieň vlasov vyzerá skrátka skvelo a hodí sa k opálenej pleti.

Ak máte stredne hnedé vlasy a chcete ich trošku oživiť, vyskúšajte práve ryšavo orieškovú, najmä ak si netrúfate na klasickú žiarivú oranžovú. Navyše, táto tlmená a s hnedou kombinovaná ryšavá sa aj ľahšie udržiava.  

Crimson Brunette

Zdroj: instagram.com/hallebailey

Hnedá v spojení s karmínovou

Pri červených pigmentoch ešte zostaneme. Ak sú vaše hnedé vlasy skôr o niečo tmavšie a zároveň sa vám páčia červenkasté odtiene, no rovnako si netrúfate na radikálnu zmenu, môžete skúsiť akúsi karmínovo hnedú. Tmavšie hnedé vlasy s červeným nádychom sa skvelo hodia aj k snedej pleti.

Na fotografii vyššie sa takáto Crimson Brunette perfektne hodí herečke Halle Bailey, ktorú aktuálne môžeme poznať z nového filmu Malá morská víla. V prípade, že na vás dobre vyzerajú teplejšie čokoládové odtiene a chcete trochu zmeny, takýto červený nádych vlasy vskutku oživí. 

soft copper

Zdroj: instagram.com/created_by_chlo

Jemná medená

A do tretice to ešte bude o červených pigmentoch. Ak naopak patríte skôr k svetlovlasým žienkam, vyskúšať môžete farbu Soft Copper, čiže akúsi jemnú medenú. Opäť platí, že ak sa vám červenkasté a oranžové tóny páčia, no zároveň nechcete na hlave nič výrazné, jemná medená je tou správnou voľbou.

Takáto tlmená medená so zlatistým nádychom celkovo zjemní a osvieži váš vzhľad a na leto je skrátka dokonalá. Pristane najmä dievčatám a dámam do svetlejšou pokožkou. Báť sa jej nemusia majiteľky blond a plavých vlasov. 

Odporúčame: ​Kozmetika pod lupou – vieš, čo znamenajú rôzne symboly na obaloch produktov?

Barbie blond

Zdroj: instagram.com/margotrobbieofficial

Blond v štýle Barbie

Od červených odtieňov sa presúvame k blond, ktorej sú skrátka mnohé ženy verné prakticky celý život. Patríte k nim aj vy? Aj s blond vlasmi sa dá experimentovať, keďže existuje nespočetne veľa blonďavých odtieňov so studenými, teplými aj neutrálnymi podtónmi. 

K TOP trendom spomedzi farieb na vlasy môžeme bez pochyby na leto 2023 pripísať Barbie Blonde, teda blond odtieň typický pre ikonickú a nesmrteľnú bábiku Barbie. Odkiaľ sa zobral práve tento trend? Nuž, ak vám to doteraz ušlo, do kín prichádza film Barbie v hlavných rolách s herečkou Margot Robbie. 

A tento fakt ovplyvni nielen vlasové trendy, ale napríklad aj trendy v móde, v ktorej aktuálne na nás z každej strany vykúka ružová. Späť ale k Barbie Blonde. Nejde o žiadnu platinovú studenú blond, práve naopak. Barbie Blonde je teplejšia zlatá blond farba, ktorá by mala byť prítomná na vlasoch od korienkov po končeky v rovnakej hĺbke. Vyrastené korienky alebo tmavšie tónovanie vlasov pri korienkoch sa v tomto trende, takpovediac, neuznáva. 

chladná blond

Zdroj: instagram.com/charlotterowleyhair

Studené blond odtiene

Ak pre vás klasická zlatá blond nie je to pravé orechové, tak vás isto poteší fakt, že aj studené blond odtiene sú počas tohto leta v kurze. V móde sú stále veľmi svetlé až platinové odtiene. Celý rok 2023 sa nesie napríklad aj v znamení ľadového odtieňa nazvaného Targaryen blonde, ktorý dostal pomenovanie na základe seriálu Rod draka a jeho hlavných postáv – členov rodu Targaryen. 

Tí sú totiž typickí svojimi veľmi svetlými hrivami. Avšak, nemusí ísť len o takúto výraznú platinovú blond, skúsiť môžete rôzne chladné blond odtiene, napríklad aj len vo forme prirodzene pôsobiaceho melíru. 

Pozri aj: ​Rýchle účesy pre zaneprázdnené ženy: Ušetria čas a vyzerajú štýlovo

gemini vlasy

Zdroj: instagram.com/pulpriothair

Dvojfarebné vlasy

A ak sa zmien rozhodne nebojíte a pokojne privítate na hlave aj niečo bláznivejšie, skúste horúci trend dvojfarebných vlasov, v zahraničí často nazývaný Gemini Hair. Prevedenie už záleží len na vás a vašej fantázii a preferenciách. Od vás závisí, akým spôsobom sa rozhodnete vlasy farebne odlíšiť a aké farby pri tom zvolíte. 

Jednu farbu môžete zvoliť napríklad na spodnú tretinu vlasov pri krku a pre vrch vlasov zvoliť inú farbu. Alebo môžete farebne odlíšiť vlasy okolo tváre a zvyšok vlasov. Pre odvážnejšie je tu možnosť nafarbiť ľavú a pravú stranu vlasov inou farbou alebo farebne odlíšiť dlhšie odrasty (v štýle Billie Eilish a jej zeleno-čiernych vlasov). 

Čo sa farieb týka, kombinovať môžete podobné odtiene alebo farby tón v tóne, no ak sa nebojíte experimentov, pokojne sa môžete rozhodnúť aj pre výrazné kontrastné farby. 

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/bersbottledbeauty, instagram.com/sfumatohair, instagram.com/created_by_chlo


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Zuz Kosle 04.10.23 10:19

ZK
karma
-1.00

Mne zatiaľ po každej farbe na vlasy ostávajú vlasy úplne bez lesku a také nijaké...máte skúsenosť s nejakou farbou, ktorá by ich aj po zafarbení zanechala lesklé?

  • 0
Odpovedať

Lea Junsk 09.10.23 14:57

LJ
karma
-1.00

skus vyskusat rastlinnu farbu na vlasy od khadi, ja si s nou farbim vlasy dlhodobo a vôbec nemam problem s tym ze by ostavali po zafarbeni bez lesku

  • 0
Odpovedať

Milka Seduva 13.10.23 13:05

MS
karma
-1.00

mne tiez ovela viac vyhovuje rastlinna farba :) ale trvalo kym som sa k nej dostala

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní