TOP strihy a účesy pre dlhé vlasy na leto 2023 – ako štýlovo upraviť svoju hrivu?

TOP strihy a účesy pre dlhé vlasy na leto 2023 – ako štýlovo upraviť svoju hrivu?

Aké vlasy možno označiť za dlhé? Pomenovanie dlhé vlasy môže byť veľmi subjektívne, keďže rôzne ženy môžu za dlhé považovať vlasy s trošku inou dĺžkou. Mnohé ženy by pokojne za dlhé označili aj vlasy, ktoré siahajú povedzme na plecia. Pre iné ženy sú takéto vlasy veľmi krátke. Viaceré ženy by totiž za dlhé označili až vlasy, ktoré siahajú aspoň k prsiam alebo ideálne pod prsia. 

Nuž, pohľad na to, aké vlasy možno označiť za dlhé, je individuálny u každej ženy. Povedzme ale pre poriadok, že za dlhé môžeme isto považovať vlasy, ktoré siahajú povedzme po úroveň pŕs, prípadne sú ešte dlhšie. Práve takejto dĺžke vlasov sa povenujeme v dnešnom článku. 

Už sme vám priniesli inšpirácie na účesy pre krátke vlasy a účesy pre polodlhé vlasy na leto 2023 a dnes sú na rade tie z vás, ktoré si pestujú skutočne dlhé pramene. Aké strihy a účesy sa budú nosiť toto leto a skvelo sa hodia práve k dlhým vlasom? Poďme sa spolu na to pozrieť!

Vlasové trendy pre dlhé vlasy na leto 2023

Trendy, či už sa to týka vlasov, alebo aj oblečenia, sa neustále opakujú. Neraz sa do módy vracia to, čo sa už dávno nosilo, možno len v trochu modernejšom šate. Dôkazom je napríklad aj to, že mnoho vlasových trendov, a to nielen na leto 2023, ale na celý tento rok, má pôvod v 90. rokoch minulého storočia. Ktorými z aktuálnych trendov sa môžete inšpirovať, ak máte krásnu dlhú hrivu?

• Vrstvený strih

Tento rok sú v móde aj účesy tupo zastrihnuté v jednej dĺžke a naopak aj vrstvené účesy, teda takzvané strihy do postupna. Ak zvolíte jedno či druhé, nešliapnete úplne vedľa. Avšak, pri veľmi dlhých vlasov môže jedna dĺžka pôsobiť unavene a zvädnuto. Práve postupné zostrihanie vlasov vyzerá pri väčších dĺžkach naozaj fantasticky. Opticky tak získate objem i sviežejší, hravejší a mladší vzhľad.

• Objem z deväťdesiatok

Toto leto sa bude niesť aj v znamení veľkých objemov, a to v štýle účesov zo spomínaných deväťdesiatok. Avšak, na mysli nemáme výrazne natočené vlasy s bohatými vlnami a kučerami. Do módy prichádzajú skôr objemne vyfúkané a jemne zvlnené účesy, aké sme mohli vidieť na modelkách pri prehliadkach práve v 90. rokoch. Spomínanému postupne zostrihanému účesu takého vyfúkanie veľmi svedčí. 

• Ofiny

Zabudnúť nemôžeme na ofiny, ktoré patria k najväčším trendom roku 2023. Ak chcete na leto trošku osviežiť svoj vzhľad, skúste práve ofinu. To najlepšie na ofine je, že sa hodí prakticky k akejkoľvek dĺžke vlasov, stačí vybrať vhodný strih. Tento rok je v móde kratučká baby ofina, no tá nemusí veľmi dlhým vlasov až tak sadnúť. 

Aké ofiny teda zvoliť pre dlhé vlasy? Dobrou voľbou sú úplne klasické ofiny, buď hustejšie, alebo viac prestrihané. Nosia sa aj tupo zastihnuté ofiny v jednej dĺžke. Dlhým vlasom však veľmi sekne curtain bangs, čo by sme mohli preložiť ako záclonová ofina. Ide o ofinu zostrihnutú po oboch stranách tváre, ktorá lemuje tvár podobne ako záclony okno. Odtiaľ pochádza ten názov. Tento štýl ofiny sa veľmi preslávil už v minulých rokoch. 

• Bočná cestička

Kým počas minulých rokov dominovala skôr cestička na stred alebo jemne posunutá od stredu hlavy, z minulosti sa vracia výrazná bočná cestička. Táto úprava vlasovej cestičky dokáže výrazne omladiť a dokonca zvýrazní oči, čo však ide aj ruka v ruke s tým, že môže zvýrazniť vrásky okolo očí. V prípade, že sú viditeľnejšie, učešte si cestičku predsa len viac k stredu. Cestičku nabok neváhajte toto leto vyskúšať pri rôznych vypnutých účesoch, ktoré sú taktiež trendy. 

dlhé vlasy

Zdroj: instagram.com/kithandkinsalon, instagram.com/yukistylist

• Uhladený konský chvost

A keď je reč o vypnutých účesoch, ktoré nielen vyzerajú dobre, ale sú hlavne počas leta praktické a pohodlné na nosenie, spomenúť musíme vysoký uhladený konský chvost. Áno, klasický konský chvost môžu skúsiť aj majiteľky polodlhých vlasov, avšak na krásne dlhých vlasoch bude tento účes vyzerať skrátka vždy najlepšie. 

Pri tvorení vysokého konského chvostu môžete rovno vyskúšať aj cestičku nabok. A ak vás omrzí hladká verzia, chvost jemne zvlňte a dodajte mu objem. 

• Nenápadné vlny

Ako posledné ešte môžeme spomenúť jemné vlny vo vlasoch v štýle plážových vĺn. V trendoch sú toto leto takzvané imperfect waves alebo loose waves, v preklade nedokonalé alebo voľné vlny. Ide o vlny, ktoré vyzerajú, že boli vytvorené už pred pár dňami, sú teda padnuté a výrazne nepravidelné. Vzniká však takto veľmi prirodzený a hravý účes skvelý na leto. 

6 romantických účesov pre dlhé vlasy:

Návod na úžasný uhladený konský chvost pre dlhé vlasy:

10 účesov so štipcom pre dlhé vlasy:

Ďalšie inšpirácie na účesy pre dlhé vlasy:

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/nakhair, instagram.com/bbhiral


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní