TOP strihy a účesy pre krátke vlasy na leto 2023 – tieto si zamiluješ

TOP strihy a účesy pre krátke vlasy na leto 2023 – tieto si zamiluješ

Trendy neustále prichádzajú, odchádzajú a opäť sa vracajú, či už hovoríme o trendoch v móde, líčení alebo aj úprave vlasov. Samozrejme, nové trendy nemusíme bezhlavo nasledovať, ale na druhu stranu niekedy nie je na škodu sa nimi aspoň do istej miery inšpirovať. Stačí si vybrať trend, ktorý nás zaujme a vyskúšať ho. 

Dnes sa pozrieme na zopár vlasových trendov. Ak máte kratšie vlasy, napríklad po úroveň brady alebo do polovice krku, máme tu niečo pre vás. Na rôzne účesy netreba mať veľmi dlhé vlasy, aj na kratšej hrive sa dajú vykúzliť rôznorodé looky na odlišné príležitosti. 

Pozrite sa spolu s nami na vlasové trendy pre leto 2023, ktoré možno aplikovať aj na krátkych vlasoch. Rovnako prinášame inšpirácie na niekoľko jednoduchých, hravých alebo aj elegantných účesov. 

Vlasové trendy pre krátke vlasy na leto 2023

I tento rok je v kurze viacero strihov, účesov a farieb na vlasy, ktoré budú veľkým hitom aj počas prichádzajúceho leta. Hitom sú vlasy rôznych dĺžok, no mnohé strihy sú práve v kratšej dĺžke. Do módy sa vrátila kratšia ofinka a niekoľko skvelo vyzerajúcich farieb na vlasy. Túžite po nejakej menšej alebo väčšej zmene? Inšpirujte sa niektorým z nasledujúcich trendov. 

• ​Účes Bixie

Ak chcete na leto zmenu a páčia sa vám kratšie účesy, avšak stále ženské, odporúčame strih bixie. Ide o kombináciu chlapčenského zostrihu pixie a nesmrteľného strihu bob, ktorý je o niečo dlhší a spravidla zošikma strihnutý. Bixie je dlhší ako pixie, no kratší ako bob. Tento účes dokáže perfektne podtrhnúť črty tváre.  

• Blunt bob

Bob sme už spomenuli. Obvykle ide o zošikma zostrihnutý účes siahajúci pod bradu, pričom vzadu sú vlasy kratšie. Avšak, tento rok je v kurze takzvaný blunt bob, teda tupý bob alebo bob v jednej dĺžke. Tento účes je skvelou voľbou, ak nechcete vlasy dlhšie, no ani úplne krátke. Hodí sa pre rovné, vlnité aj kučeravé vlasy. 

• Prirodzená textúra vlasov

Toto leto zabudnite na žehličky na vlasy aj kulmu. V móde je práca s prirodzenou textúrou vlasov, nie neustále vyrovnávanie alebo natáčanie hrivy. Kratšie vlasy vyzerajú skvelo v rovnej verzii, ale aj nedbalo zvlnenej či poriadne kučeravej. Nebojujte s tým, aké vlasy vám boli nadelené do vienka, práve naopak, snažte sa podporiť ich prirodzenú krásu. 

• Baby ofina

Celý rok 2023 sa nesie v znamení rôznych druhov ofín. Ku kratším vlasom sa pritom dokonale hodí takzvaná baby ofina, čo je veľmi krátka ofina, siahajúca maximálne do polovice čela. Najhorúcejším trendom sú rovno a ostro strihané ofiny. Ak máte kučeravé vlasy, vôbec sa nemusíte báť. Ani kučeravou ofinou netrafíte vedľa, práve naopak. 

krátke účesy

Zdroj: instagram.com/jennifer.sarchet, instagram.com/ashleighrosestoneman

• Cestička nabok

Čo sa úpravy vlasov týka, toto leto sa bude nosiť cestička nabok. Avšak, nie cestička vo vlasoch, ktorá je len trošku oddialená od prostriedku, ale práve naopak je vyčesaná hlbšie na bočnej strane hlavy. Výrazná bočná cestička omladzuje a zvýrazňuje oči. Hodí sa aj krátkym vlasom. Ak však máte výraznejšie vrásky okolo očí alebo nesúmernú tvár, nie je to pre vás to pravé orechové. 

• Baletný drdol

Baletný drdol (ballerina bun) možno charakterizovať ako vysoko položený uhladený drdol. Toto leto ho však nebudú nosiť len baleríny. Odporúča sa vytvoriť ho s cestičkou na stred alebo spomínanou výraznou bočnou cestičkou. Dá sa pritom pomocou menšej vypchávky do drdolu vytvoriť aj na kratších vlasoch, nie však na úplne krátkej hrive. Nosiť sa však bude aj uhladený nižšie položený drdol. 

10 elegantných, ale aj hravých účesov na leto:

10 zapletaných účesov pre krátke vlasy:

Jednoduché účesy pre krátke vlasy:

Ďalšie inšpirácie na skvelé účesy pre krátke vlasy:

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/black.magic.hair, instagram.com/shorthair_queen


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní