Stratiť sa v sne môže byť odrazom vašej neistoty, ale má i pozitívny význam

Stratiť sa v sne môže byť odrazom vašej neistoty, ale má i pozitívny význam
  • 13.08.2023
  • Michaela Kožáková

Každému z nás sa občas niečo sníva. Niekedy sú to príjemné sny, z ktorých sa nechceme prebudiť. Inokedy nás zase poriadne potrápia i znepokojujúce javy, ktoré sa objavia v našich snoch.

Niektorí chcú na podobné sny radšej zabudnúť, no mnohí z nás hľadajú odpoveď v snári a v knihách snoch.

Sny o strate alebo hľadaní niečoho, čo ste stratili, zvyčajne predstavujú úzkosť, vzbudzujú zmätok, frustráciu alebo dokonca pocit, že ste outsider. 

Stratili ste sa v lese? Na ceste do práce alebo v neznámej krajine? Sny o tom, že ste sa stratili, môžu znamenať veľa rôznych vecí. Snár ponúka zaujímave významy snov v závislosti od scenárov, ktoré sa odohrali vo vašom sne. 

Čo podľa snáru znamená, ak zablúdite vo svojom sne? Na čo upozorňuje sen, v ktorom ste stratení v dave? 

Neprehliadni: Čo znamená sen o páde z útesu či do výťahovej šachty? Je to odraz úzkosti a strachu?

Stratiť sa v sne

Snívalo sa vám sen, že ste sa niekde stratili? Snár a výklad snov spájajú túto zápletku so stratou vašich životných cieľov a vašou neistotou niečo splniť. Ak sa vám vo vašom sne nakoniec podarilo nájsť cestu, znamená to, že budete schopní určitú situáciu vyriešiť aj v reálnom živote.

Sen o tom, že ste sa stratili v cudzej krajine, kde ľudia hovoria jazykom, ktorý nepoznáte, naznačuje, že vo vašom živote nastanú okolnosti, kedy budete musieť obetovať svoje názory a ambície. Dokonca sa dostanete do situácie, kedy budete nútení požiadať o pomoc.

Zablúdiť v meste

Mali ste niekedy sen o tom, že ste sa ocitli v známom meste a zrazu ste nemohli nájsť cestu do vášho cieľa? Známe uličky sa vytratili a vy ste sa cítili úplne stratení? Podľa snáru zablúdiť v meste je symbolom vášho zmätku kvôli vašej neistej pozícii. Vaše obavy z problémov ovplyvňujú vaše rozhodnutia a schopnosť riešiť problémy.

Ak ste sa túlali vo svojom meste, ale nepoznali ste miesta a budovy okolo seba, online snár tento sen interpretuje ako vnútorný konflikt s ašpiráciami, prioritami a komunikáciou, ktorý prežívate v bdelom živote.

Byť stratení v dave ľudí

Sen o tom, že ste sa stratili v dave ľudí so známymi tvárami alebo úplne neznámymi ľuďmi, ktorý sa môže odohrávať na cudzom mieste, alebo dokonca u vás doma, môže byť pre niekoho nočnou morou, Tento sen upozorňuje na neistotu vo vašich vzťahoch alebo na to, že sa cítite zatlačený do kúta niekým blízkym.

Pýtať sa na cestu v sne

Snívalo sa vám, že ste zablúdili alebo sa stratili a pýtali ste sa niekoho na cestu či smer? Takýto sen vám naznačuje, že v bdelom živote čelíte nepríjemným emóciám. Hľadáte pomoc alebo radu u niekoho, komu dôverujete. Sen tiež odhaľuje vašu túžbu dosiahnuť rovnováhu vo svojom živote.

Nasledovanie pokynov v sne pri hľadaní adresy, znamená, že by ste mali byť otvorení názorom a kritike od ľudí vo vašom okolí. Na druhej strane, ak ste to vy, kto dáva pokyny niekomu inému, takýto sen sa vám snaží povedať, že vašim hlavným cieľom by malo byť sústredenie sa na vaše vlastné priority.

Pozri aj: Mávaš sny o lietaní? Vieš, čo znamenajú?

Byť stratení na rôznych miestach

  • stratiť sa na letisku - natrafíte na problémy, ktoré nebudete schopní vyriešiť sami
  • stratiť sa v obchode - strhne sa rodinná hádka
  • stratiť sa na vlakovej stanici - na vrchole vašej kariéri nastane situácia, ktorú nebudete vedieť vyriešiť
  • stratiť sa v lese - vo vašom okolí je veľa pesimistov, ktorých by ste mali ignorovať a zamerať sa na svoje vlastné ciele
  • stratiť sa v horách - rýchle dosiahnutie vytýčených cieľov
  • stratiť sa na púšti - konečne budete mať príjem, ktorý uspokojí vaše potreby
  • prekážky alebo problémy, ktoré sa vyskytnú pri hľadali cesty domov - výklad snov varuje, že niečo ohrozuje vaše rodinné šťastie
  • stratiť sa a plakať v sne - náznak dlhodobo pretrvávajucej depresie
  • stratiť sa s milovanou osobou - zlepšenie vzťahou s osobou, na ktorej vám veľmi záleží

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Sivová 14.08.23 08:58

MS
karma
100.00

Mne sa často sníva, že sa stratím v tme.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní