Buď pripravená na leto! Tieto dámske šľapky budú hitom a len tak rýchlo nevyjdú z módy

Buď pripravená na leto! Tieto dámske šľapky budú hitom a len tak rýchlo nevyjdú z módy

Dámy, ste pripravené na leto? Máte šatník zaplnený letnými šatami, nohy hladké a dokonalá pedikúra sa už vyníma na vašich chodidlách? Alebo ešte stále počítate s chladnejšími dňami a do triedenia oblečenia ste sa ešte nepustili?

Okrem letnej dovolenky je teplé počasie to, na čo sme sa po dlhej zime tešili. A konečne sme sa dočkali. Je ten správny čas, aby sme vytiahli letnú obuv. Nielen balerínky, ale aj dámske šľapky, v ktorých čerstvá manikúra vynikne najviac.

Letné dámske šľapky sú pohodlným a sofistikovaným doplnkom k šatám do teplého počasia, k plavkám na pláž či k bazénu i na prechádzky po meste či po promenáde.

A ako vyzerajú dokonalé letné šľapky? Mali by sa perfektne kombinovať s bikinami či ľanovým nohavicovým kostýmom. Prihliadať treba aj na jednoduchosť ich obúvania a vyzúvania a, samozrejme, na ich štýl. Každá dáma predsa túži po štýlových topánkach, v ktorých bude vyzerať čo najlepšie.

Pozri aj: Komfortné a štýlové dámske sandále sa začínajú hlásiť o slovo: Priprav sa na novú sezónu!

dámske šľapky na platforme

Zdroj: Robel.sk

Najtrendovejšie dámske šľapky na leto – aké voliť?

Nuž, každý rok je bohatý na trendy. Každé ročné obdobie nás módni návrhári zaplavia trendmi, z ktorých nás niektoré oslovia a iné menej. No v prípade, že chcete niečo nadčasové, čo bude v móde aj nasledujúce roky, zamerajte sa na materiál.

Podľa módnych stylistov je jeden materiál, ktorý sa hodí k bežnému outfitu i formálnemu oblečeniu. Tým materiálom je koža. Kožené šľapky na nízkej podrážke, podpätku alebo šľapky na platforme prekonajú všetko.

Okrem toho však prihliadajte aj na ich dizajn. Dámam s drobnejšou postavou najviac lichotia šľapky bez akýchkoľvek remienkov, ktoré by sa viazali či zapínali okolo členka. Tie by vás mohli opticky ešte zmenšiť. Lepšou voľbou sú šľapky na podpätku, ktoré nohy opticky predlžujú. Ak po nich siahnete, uistite sa, že budú pohodlné.

Zaujme ťa aj: Štýlové i komfortné tenisky do každého počasia: Vynov svoj jarný šatník

dámske šľapky

Zdroj: instagram.com/robelshoes/

Aké šľapky sú v móde?

Na prehliadkových mólach i sociálnych sieťach si svoju popularitu získali šľapky na platforme. Avšak, nie obyčajné šľapky. Ale také, o ktorých sa nie vždy hovorí ako o najpohodlnejších alebo najlepších pre naše chodidlá, ale zamilovali si ich milióny žien po celom svete.

Veľkú popularitu nabrali tzv. žabky na platforme (flip flops na platforme / chunky flip-flop).Tento štýl je údajne najtrendovejším, nakoľko šľapky môžete skombinovať s akýmkoľvek outfitom. Hodia sa k šatám, sukni, šortkám, rifliam a dokonca i k plážovému pareu či plavkám.

Podobné šľapky na platforme nájdete aj v ponuke mnohých módnych domov, ktoré tento trend predviedli aj na prehliadkových mólach. Budú vaše šľapky Karl Lagerfeld, Calvin Klein šľapky alebo zvučnejšie Guess šľapky?

Ich rastúca popularita vás možno osloví. A ak nie, tak si vyberte niektorý z ďalších letných trendov.

  • Šľapky na nízkom podpätku – na prvý pohľad sa javia ako nepohodlné, no vďaka nízkemu podpätku sú oveľa viac pohodlnejšie ako práve na vysokom podpätku. K letnému elegantnému looku sa hodia najlepšie.
  • Flip-flops – dokonale ležérne a štýlovo jednoduché šľapky na každý deň sú stelesnením bezstarostnosti leta. Vďaka jednoduchej siluete a koženému materiálu sa určite hodia ku všetkému.
  • Šľapky s hranatou špičkou – kubizmus sa prepracoval aj do sveta obuvi. Nielen medzi zimnými trendami sme mohli nájsť práve obuv s hranatou špičkou. V roku 2023 sa tento trend pretavil aj do letnej obuvi – konkrétne do dámskych šľapiek.
  • Šľapky s prackami – pracky vyzerajú mierne punkovo a tento štýl sa preniesol aj do topánok pre prichádzajúce teplé ročné obdobie. Platí, že pracka by mala byť v tomto prípade výrazným prvkom, ktorý by už nemal byť doladení o žiadne výrazné vzory alebo ďalšie remienka a pod.
  • Šľapky s potlačou – buďte hravé a skúste sa trochu odviazať potlačou na topánkach. Síce nebude jednoduché takéto topánky zladiť k outfitu, keďže sú samé osebe výrazné, no k minimalistickému a jednoduchému outfitu sa rozhodne hodia. Zvolíte kvetinovú potlač, pásiky alebo zvierací motív?
  • Šľapky s kontrastnou podrážkou – podrážka a zvršok topánky nemusia spolu ladiť, dokonca si môžu konkurovať a byť v kontraste. Hnedá podrážka a biely zvršok? Alebo čierna podrážka a farebný zvršok? Čo vás osloví viac?

Leto je za rohom a tak je najvyšší čas spraviť si poriadok v botníku. Ak sa vám tam minimálne jedny šľapky zmestia, tak si vyberte svoj vysnívaný kúsok na Robel.sk.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní