Zásnubný prsteň podľa znamenia: Ktorý je ten pravý pre teba?

Zásnubný prsteň podľa znamenia: Ktorý je ten pravý pre teba?
  • 31.05.2023
  • Michaela Kožáková

Zásnubný prsteň je viac ako len symbol záväzku. Je to tiež vyjadrenie vašej osobnosti a vášho jazyka lásky. 

Nákup zásnubného prsteňa je nielen finančnou, ale aj emocionálnou investíciou, a preto je potrebné si jeho kúpu vopred starostlivo premyslieť. Samozrejme, že výber nesprávneho prsteňa vašu životnú lásku od svadby neodradí. No určite by ste jej chceli dopriať príjemné prekvapenie v podobe prsteňa, po ktorom vždy túžila.

Pri výbere zásnubného prsteňa je dobré poznať štýl, aký sa vašej nastávajúcej manželke páči. Ak ho nepoznáte alebo jednoducho nie ste si stále istí, možno vám pomôže horoskop. Na základe znamenia a jeho charakteristiky totiž viete zistiť, aký typ prsteňa sa hodí k jednotlivým znameniam. Čítajte ďalej.

Neprehliadni: Nekonečná láska podľa zverokruhu: TOTO sú najzamilovanejšie znamenia

Na ktorej ruke sa nosí zásnubný prsteň?

V mnohých západných krajinách možno tradíciu nosenia zásnubného prsteňa na štvrtom prste ľavej ruky vystopovať až k starým Rimanom. Verili, že tento prst má žilu, ktorá prechádza priamo do srdca – Vena Amoris, čo znamená „žila lásky“.

Vedeli ste, že páry v Belgicku, Rusku, Poľsku a v niekoľkých ďalších krajinách východnej Európy radšej nosia zásnubné i snubné prstene na pravej ruke?

Baran

Barani sú, rovnako ako v živote, aj v láske hnaní túžbou byť všade prví, najlepší a majú nutkanie neustále niečo objavovať. Klasický vzťah ich nudí a potrebujú si ho spestrovať napríklad netradičným sexom alebo novými zážitkami. Keď ale nájdu svoju spriaznenú dušu, nemajú jediný dôvod k nevere.

Toto znamenie zverokruhu rado dostáva to najlepšie z najlepšieho. Čo sa týka zásnubného prsteňa, ženy narodené v znamení Barana túžia po krásnom prsteni, ktorý je ako vystrihnutý z romantického filmu. Ak je vaša partnerka Baran, určite ju potešíte zásnubným prsteňom s diamantom.

Býk

V Býkoch sa skrývajú najzmyselnejšie osoby zverokruhu. Netúžia po krátkodobých známostiach, oveľa radšej si postupne budujú láskyplný vzťah, v ktorom sa na toho druhého môžu spoľahnúť.

Býci majú tendenciu zamilovať sa pomaly a hlboko. Keď sú zamilovaní, ich prioritou je poskytnúť partnerovi pohodlie a bezpečnosť. Toto znamenie je známe tým, že má vysoké štandardy a skvelý vkus, takže neváha utrácať za luxus a kvalitu. Opulentný zásnubný prsteň s vysoko kvalitným kameňom a elegantným dizajnom je to, čo si zamilujú ženy narodené v znamení Býka. 

Blíženci

Blíženci nie sú klasický typ pre sex na jednu noc, potrebujú k láske porozumenie a dušu. Chvíľu trvá, kým si partnera oťukajú, ale ak sa rozhodnú, že im vzťah stojí za to, budú verní a vrátia mu jeho čakanie aj s úrokmi. Máloktoré znamenie totiž dokáže byť tak srdečné, romantické a nápadité.

Ženy narodené v znamení Blížencov určite poteší prsteň, ktorý je všestranný a hravý, so zložitým dizajnom a detailmi. Môže ísť o zásnubný prsteň z bieleho zlata alebo nezvyčajný čierny zásnubný prsteň, ktorý im dodá pocit výnimočnosti.

Rak

Rak je jedným z vodných znamení, v ktorom sa mieša citlivosť s praktickosťou. Miluje svoju rodinu, teplo domova a v sexe je hravý. Nemyslí len na fyzickú stránku partnera, ale aj na jeho psychické potreby.

Ženy narodené v znamení Raka oceňujú sentimentálne a zmysluplné gestá v láske. Uprednostňujú štýl zásnubného prsteňa s osobnejším dotykom, ako je napríklad zlatý prsteň s kameňom.

Lev

Ohnivé znamenie Leva má zaľúbenie v otvorenosti a vášni. Keď príde na sex, môžete od Leva očakávať, že bude zábavný, vynaliezavý a plný energie. Pre Leva je však silný rozdiel medzi sexom ako takým a samotnou čistou láskou. Partnera si Lev vyberá podľa toho, či mu dovolí, aby mohol zažiariť a byť nezávislý. Toto znamenie horoskopu je však k svojim partnerom štedré a milujúce.

Lev miluje byť stredobodom pozornosti. Preto i žiadosť o ruku by mala byť veľkolepá. Ženy narodené v znamení Leva dostanete extravagantným zásnubným prsteňom z ružového zlata, doplnený o žiariaci diamant.

Panna

V láske sa Panny občas a hlavne na začiatku môžu javiť ako kus ľadu. Stačí ale, aby prišiel ten pravý! Napriek tomu toto zemité znamenie nikdy nebude patriť medzi jedincov, ktorí dávajú svoju náklonnosť a city okato najavo na všetky strany.

Panny oceňujú jednoduchosť a praktickosť, preto uprednostnia prsteň s klasickým a nadčasovým dizajnom. Zásnubný prsteň s tromi kameňmi môže byť nápaditou pripomienkou vašich minulých, súčasných a budúcich spoločných dobrodružstiev. 

Pozri aj: Najvernejšie znamenia zverokruhu: Tieto berú lásku naozaj vážne

Váhy

Váhy sú spoločenské, šarmantné, veľmi kreatívne, a to ako v živote, tak aj vo vzťahu. Sú to majstri v lichôtkach a zvádzaní, ale nehľadajú len vzrušenie na jednu noc a krátkodobé povyrazenie. Túžia skôr po harmónii a nájdení dokonalého partnera, s ktorým si budú rozumieť aj intelektuálne.

Ženy narodené v znamení Váh potešíte prsteňom, ktorý je vyvážený a symetrický so zameraním na estetiku a krásu. Váhy majú rady rovnováhu a všetko, čo je na svojom mieste. Vyberte preto prsteň, ktorý odráža ich pocit vnútorného pokoja. Najlepšou voľbou sú zásnubné prstene s kameňom v tvare srdca alebo kruhu.

Škorpión

Škorpióni sú považovaní za najvášnivejšie znamenie zverokruhu. Keď príde na sex, nič ich neprekvapí ani nešokuje, pretože je veľmi pravdepodobné, že aj toto už niekedy zažili alebo skúsili. Vo vzťahu Škorpióni hľadajú hlavne neutíchajúcu vášeň, ale aj vernosť. Pokiaľ nájdu partnera, do ktorého sa zamilujú, sú veľmi oddaní.

Ženy narodené v znamení Škorpióna milujú záhady, takže určite ocenia prsteň s jedinečným a nápaditým dizajnom. Stavte na zásnubný prsteň s nádherným, tajomným akvamarínom. Uvidíte, ako ním Škorpióna prekvapíte.

Strelec

Toto ohnivé znamenie miluje rozlet, pohyb, rozmach a rýchlo sa nadchne pre všetko nové. Partnera si vyberajú tak, aby ich dopĺňal – potrebujú teda tých, ktorí ich trochu zabrzdia a ktorí im dajú stabilitu a istotu. A to ako emocionálne, tak aj po ekonomickej stránke. V takej chvíli sa väčšina Strelcov upokojí a získa tak bezpečný priestor pre svoje výlety za poznaním a do tajov bytia.

Keďže Strelci sú radi v pohybe a milujú dobrodružstvo, vyberte pre nich taký prsteň s kameňom, ktorým sa im nebude zachytávať o veci. Skvelou voľbou pre zásnubný prsteň je kameň topaz, pretože je veľmi odolný a zároveň krásny.

Kozorožec

Kozorožci sú vytrvalí, dôslední, prísni k sebe aj ostatným, majú radi plán, poriadok a veci pod kontrolou. Svojich partnerov si starostlivo vyberajú. Akonáhle vám raz Kozorožec prejaví svoje city, máte vyhrané. Spolužitie s ním znamená prijať jeho osobnosť a štýl, podporiť ho a podriadiť sa mu. Kozorožec tiež býva tvrdohlavý, ale dokáže prijať presvedčivé argumenty a niekedy ustúpiť.

Čo sa týka oblečenia a ženských šperkov, ženy narodené v znamení Kozorožca preferujú minimalistické investičné kúsky. Oceňujú jednoduchosť a praktickosť, preto ich najviac potešíte prsteňom s klasickým a nadčasovým dizajnom v podobe elegantného diamantu.

Zaujme Ťa: Nevera podľa znamenia: Pozor, toto sú najväčší neverníci zverokruhu!

Vodnár

Vodnári sú plní prekvapenia a ich reakcie dopredu ťažko odhadnete. Sú podnikaví, zároveň ale premýšľaví. Ideálnym partnerom je pre nich ten, ktorý im dá možnosť a priestor patrične rozletieť. Vodnári potrebujú partnera, ktorý ich v ničom neobmedzuje. Ani v plánoch, ani v životných zmenách, ani v tom, s kým a ako často sa budú vídať, pretože majú neuveriteľné množstvo kamarátov.

Ženy narodené v znamení Vodnára ocenia diamanty tak ako aj strieborný zásnubný prsteň s originálnym dizajnom. Prekvapíte ich aj kameňom vo výrazných farbách.

Ryby

Ryby sú obdarené zvláštnym zmyslom pochopiť všetkých ľudí okolo seba. Vedia počúvať, sú láskavé a vždy ochotné pomôcť. Bohužiaľ, nie vždy sa im darí pochopiť samé seba, a tak sa stáva, že sa celý život zmietajú medzi snami a realitou. Ryby majú tendencie sa viazať, a to ako na rôzne neresti, tak aj napríklad na partnera. Majú umeleckú dušu a sú tiež beznádejnými romantikmi. Ženy narodené v znamení Rýb očaríte zásnubným prsteňom s ametystom. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní