Inšpirácie na jesenné nechty – TOP 8 horúcich trendov jesennej manikúry 2023

Inšpirácie na jesenné nechty – TOP 8 horúcich trendov jesennej manikúry 2023

Ak si na úprave nechtov dávate zvlášť záležať a nechávate si robiť manikúru u odborníka alebo si ju pripravujete doma samy, máme tu dnes niečo pre vás. Ale možno inšpirujeme aj tie z vás, ktoré dávajú prednosť prirodzeným nechtom bez akýchkoľvek úprav. Prinášame vám niekoľko inšpirácií na manikúry, ktoré budú v kurze nadchádzajúcu sezónu. 

Trendy sa menia nielen v obliekaní či účesoch, ale aj úprave nechtov. Jednu sezónu sú v trendoch neutrálne farby na nechtoch, druhú sa nosia neónové odtiene. Aj jeseň 2023 so sebou prináša niekoľko trendov, ktoré budeme môcť často vidieť na nechtoch. Nechtové trendy počas jesene 2023 bude rozhodne vystihovať minimalizmus a elegancia, no na svoje si prídu aj žienky, ktoré obľubujú na nechtoch trochu extravagancie. 

Ktoré jesenné farby nechtov sa budú nosiť? Aká forma úpravy bude dominovať? Prinášame 8 tipov na nechtové trendy tejto jesene, ktoré si zamilujete, či už máte gélové nechty alebo prirodzené či krátke alebo dlhé nechty. Skrátka, každá si príde na svoje. 

Pozri aj: ​Vlasové trendy na jeseň 2023 – TIETO strihy, účesy a farby budú rozhodne v kurze!

francúzska manikúra

Zdroj: instagram.com/samantharudge.beauty

Tenká francúzska manikúra

Medzi jesenné nechtové trendy 2023 môžeme v prvom rade zaradiť francúzsku manikúru. Tento spôsob úpravy nechtov je priam nestarnúci. Francúzska manikúra sa pravidelne objavuje v nechtových trendoch vždy v nejakej inej podobe. Už dávno nejde len o biele končeky nechtov, francúzsku manikúru možno vyčarovať v rôznych verziách. Vďaka iným farbám a inému tvaru nechtov môže francúzska manikúra vyzerať vždy trochu inak.

Túto jeseň bude najväčším hitom hlavne takzvaná micro francúzska manikúra (micro french manicure), pre ktorú je charakteristický len tenučký pásik na konci nechtov, či už biely, alebo farebný. S tým následne súvisí aj fakt, že viac sa budú nosiť krátke nechty. Mikro francúszka manikúra sa totiž hodí viac ku kratším pazúrikom. 

Pozri aj: ​VIDEO: Moje TOP pleťové masky na obdobie po lete – hydratačné aj vyživujúce

vínové nechty

Zdroj: instagram.com/nailsideasmagazine

Vínová manikúra

Ak obľubujete zjednotené nechty skrášlené nejakým jedným lakom, máme pre vás aj niekoľko tipov na farby, ktoré budú vládnuť tejto jeseni. Páčia sa vám červené nechty? Klasická červená manikúra asi nikdy nevyjde z módy, no jeseň 2023 bude patriť vínovej farbe.

Vínový nechtový dizajn (bordeaux nails) vynikne na krátkych aj dlhých nechtoch, pôsobí elegantne, žensky, sexi a zároveň nie prehnane. Vínová farba skrátka patrí k jeseni a rozhodne ňou nešliapnete vedľa. Túto farbu však môžete napríklad aj skombinovať s predchádzajúcim trendom, vďaka čomu vznikne štýlová francúzska vínová manikúra. Nechali ste sa zlákať? 

latte nechty

Zdroj: instagram.com/joanna_emm.indigo_educator

Nechty vo farbe latté

A prejdime si aj ďalšie farby lakov na nechty, po ktorých sa môžete poobzerať u nechtárky alebo v obchode. Zaregistrovali ste takzvaný latte make-up trend (alebo aj espresso make-up) – trend šíriaci sa posledné mesiace na sociálnych sieťach, najmä na TikToku? Ako jeho názov napovedá, ide o trend v líčení, pri ktorom dominujú rôzne odtiene hnedej, teda farby, ktoré sú príznačné aj pre rôzne kávové nápoje.

A tento trend prejde aj do manikúry. Na nechtoch budeme počas tejto jesene rovnako vídať širokú škálu hnedých tónov, počnúc jemnou béžovou. Ak neobľubujete príliš výrazné nechty, tento trend na nechtoch si zamilujete. 

Odporúčame: Dehydrovaná pleť – aké sú jej príznaky a ako ju odlíšiť od suchej pleti?

tmavozelené nechty

Zdroj: instagram.com/matejanova

Tmavozelená inšpirovaná lesom

Nechty ovládne nielen vínová farba a hnedé tóny, ale aj zelená. Medzi TOP jesenné farby nechtov pre rok 2023 patrí aj tmavozelená, konkrétne lesná zelená. Ak obľubujete tmavé nechtíky, ale čiernu úplne nepreferujete, tak si spomínaný tmavozelený odtieň zamilujete.

Táto farba o niečo viac pristane krátkym nechtom. Avšak, ak sa rozhodnete aj pre spomínanú čiernu farbu, urobíte dobre. Túto jeseň sa do módy vracajú aj krátke čierne nechty. 

metalické nechty

Zdroj: instragram.com/disseynails

Chrómové a metalické odlesky

Ak obľubujte výrazné nechty, štýlová manikúra je niečo, na čo nedáte dopustiť a obyčajný lak skrátka nie je pre vás, skúste rôzne metalické a chrómové farby na nechty. Ak je lesk vašou šálkou kávy, počas tejto jesene isto prepadnete práve tomuto trendu.

V prípade, že nie ste presvedčené o plne metalických a trblietavých nechtoch, skúste tento trend napríklad len aplikovať na niektoré nechty a na ostatné nechty zvoľte predchádzajúce trendy farby, či už vínovú, alebo béžovú, alebo tmavozelenú. Veľkým hitom však bude aj francúzska manikúra s tenkými metalickými a chrómovými špičkami. 

Pozri aj: ​PHA, BHA a AHA kyseliny – aké sú medzi nimi rozdiely a pre koho sú vhodné?

negative space manikúra

Zdroj: instagram.com/heymichellelee

Negative space manikúra

Hľadáte inšpirácie na rôzne nechtové vzory? Hovorí vám niečo pojem negative space? V umení a dizajne sa negatívnym priestorom označuje priestor okolo alebo medzi predmetom obrazu. A tento prvok prenikol aj do nechtového dizajnu.

Negative space nail art je charakteristický tým, že časť nechtu je skrášlená nejakým geometrickým alebo iným tvarom a vzorom a zbytok nechtu je bez farebného laku, resp. je pokrytý len priehľadným lakom. Manikúra inšpirovaná týmto nechtovým trendom môže pôsobiť veľmi hravo, ale aj štýlovo a v prípade výberu jednoduchších vzorov aj decentne a elegantne. 

aura nails

Zdroj: instagram.com/marsthesalon

Nechtový trend inšpirovaný aurou

Aurou je označovaná akási ťažko postrehnuteľná fosforescencia, resp. vyžarovanie svetla, ktoré obklopuje každý predmet alebo jav. A aurou sa rovnako inšpirovali nechtové trendy (tzv. aura nails).

Tento dizajn nechtov je veľmi zaujímavý a je charakteristický tým, že v prostriedku nalakovaného nechtu sa špeciálnou technikou (napr. airbrushom alebo hubkou) vytvorí pomocou svetlejšieho alebo tmavšieho laku akási žiara. 

Pozri aj: ​Nedostatočná hygiena nôh a starostlivosť o chodidlá – aké problémy riskujeme?

nechty s vitrážou

Zdroj: instagram.com/studiostheno

Nechty s vitrážou

A pokiaľ máte najradšej svoje nechty maximálne vyzdobené, môžete skúsiť stained glass nails, teda nechty, ktoré vyzerajú ako vitráž, čiže sklenená plocha pozostávajúca z rôznofarebných malých skiel, ktoré vytvárajú celistvý obraz. Farebná mozaika na nechtoch môže vyzerať priam ako umelecké dielo. Viete si predstaviť mať takto vyzdobené nechtíky? 

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/polishedbookworm, instagram.com/whowhatwear.uk, instagram.com/e.naiils


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní