Za krásnou pokožkou sa chodí do kúpeľov, kde sa zázraky dejú na počkanie

Za krásnou pokožkou sa chodí do kúpeľov, kde sa zázraky dejú na počkanie

Utužili ste počas tohto leta svoj láskyplný vzťah s množstvom slnka a vody? Dobre ste urobili! No keby na to mohla povedať svoj úprimný názor vaša pokožka, asi by to nebola jedna z tých príjemných debát pri drinku pod slnečníkom

Chápeme a absolútne neodsudzujeme. Leto a slniečko nabijú energiou a pozitívnym pocitom na dlho. No keď sa počas blížiacich sa pochmúrnejších dní začnete trochu viac sústrediť na stav svojej pokožky, možno zistíte, že nekorešponduje s vašim vekom. Tobôž s predstavou toho, ako by ste chceli, aby vaša pokožka vyzerala.

Odporúčame: Na čo Slováci najčastejšie vsádzajú pri liečbe kožných ochorení?

Zároveň, všetka česť patrí tým z vás, ktorí svoju pokožku rozmaznávali aj počas slnečných dní a dopriali jej primeranú ochranu, dostatok hydratácie z vonka ale aj z vnútra a všetky živiny, ktoré nevyhnutne potrebuje na to, aby zostala zdravá a krásna.

Len vďaka dobrej a pravidelnej starostlivosti vo všetkých vrstvách pokožky môžu nerušene prebiehať procesy, ktoré ju udržiavajú v dobrej kondícii. Takých svedomitých a zodpovedných „majiteľov pokožky“ je však určite menej, ako tých z nás, ktorí sa oddali letu a pokožku až tak neriešili.

Zázraky na počkanie, nemožné za 10 dní?

Uznávame, možno trochu preháňame – no v prípade unikátnych Kúpeľov Smrdáky, ktoré sa špecializujú na zdravie pokožky nie sme ďaleko od pravdy. Medzi novinky, ktoré Kúpele Smrdáky ponúkajú patrí aj intenzívny 10-dňový pobyt, ktorý s doplnkovými víkendovými procedúrami prináša rovnaký efekt, ako úplný 28-dňový kúpeľný pobyt.

Ten je v Smrdákoch známy tým, že vás zbaví príznakov kožných ochorení až na dlhých 6, v niektorých prípadoch aj 12 mesiacov. Keď nie ste ten typ, ktorý sa spolieha na krémy a zákroky, mali by ste zbystriť pozornosť. Páči sa vám prírodný neinvazívny prístup, ktorý je navyše relaxačný a bezbolestný?

Pozri tiež: Problémy s akné vyrieši „Mŕtve more“: Vedela si, že ho máme aj na Slovensku?

Mali by ste preto siahnuť po možnosti, ktorú máme priamo tu u nás, na Slovensku. Kúpele Smrdáky sú tým miestom, kde môžete svojej pokožke prinavrátiť stratenú krásu, pružnosť, hydratáciu a v neposlednom rade aj zdravie.

Či si zvolíte na „osvieženie“ len víkendový pobyt v jednej zo zrekonštruovaných izieb hotela Vietoris, alebo sa rozhodnete do hĺbky povenovať niektorému zo svojich kožných problémov, ste v slovenských liečebných kúpeľoch Smrdáky, ktoré sú súčasťou Ensana Health Spa hotels srdečne vítaní.

Zaujme ťa aj: Ktoré kožné ochorenia sa v zime zhoršujú?

kúpeľný pobyt

Zdroj: Kúpele Smrdaky

Rezervujte si kúpeľný pobyt Derma Lihgt či 10-dňový intenzívny pobyt v Kúpeľoch Smrdáky a vráťte pokožke stratenú vitalitu.

Po lete totiž pokožka potrebuje doplniť zásoby živín a obnoviť svoju schopnosť zdravo sa regenerovať oveľa viac, ako po ktoromkoľvek ročnom období. Na podrobnosti sme sa spýtali dermatologičky MUDr. Aleny Korenčíkovej, ktorá pracuje ako kúpeľná lekárka v Piešťany & Smrdáky Ensana Health Spa Hotels a stará sa o zdravie pokožky kúpeľných hostí. Ponúka pár osvedčených rád, ktoré vám zabezpečia zdravú, hydratovanú, pružnú a mladistvo vyzerajúcu pokožku aj po intenzívnej opaľovacej sezóne.

Čo môže každý z nás urobiť pre svoju pokožku po letnej sezóne?

Je vhodné používať výživné regeneračné prípravky (krémy, séra, pleťové masky), napríklad s obsahom vitamínu E a C, kyselinou hyalurónovou, arganovým alebo mandľovým olejom.

Raz ročne odporúčam aj preventívne dermatoskopické vyšetrenie znamienok dermatológom.

Smrdáky

Zdroj: Kúpele Smrdaky

Aké prirodzené spôsoby na regeneráciu a ozdravenie pokožky by ste odporúčali?

Okrem už vyššie spomenutých prípravkov, ktoré môžeme použiť v domácom prostredí, je výborný ozdravný pobyt v kúpeľoch, ktoré sa špecializujú na kožné ochorenia. Aj keď kožné ochorenie nemáme, prírodná liečivá sírovodíková minerálna voda urýchli regeneráciu kože, zlepšuje prekrvenie, trofiku kože, pôsobí imunomodulačne a antimikrobiálne.

Pri kožných ochoreniach zmenšuje aj pocit svrbenia a pri ochoreniach pohybového aparátu znižuje citlivosť na bolesť každého druhu až o 30-40 %. Efekt kúpeľnej liečby navyše pretrváva určitú dobu aj po jej skončení. Napríklad po štvortýždňovej komplexnej balneoterapii kožného ochorenia je väčšina pacientov bez príznakov ochorenia alebo len s minimálnymi príznakmi aj viac ako pol roka, samozrejme, v závislosti od ďalšieho režimu.

kúpeľný pobyt

Zdroj: Kúpele Smrdaky

Zdravie pre telo aj pre dušu

Pobyt si môžete spestriť aj niektorým z kultúrnych podujatí, ktoré sa budú v Smrdákoch v jesenných mesiacoch konať. Divadlo Šáchor zo Zohora vystúpi 8. 10. s predstavením Kurníkšopa, 20. 10. sa môžu kúpeľní hostia tešiť na Medzibrodské kočovné divadlo o. z. a ich predstavenie Don Kychot a 17. 11. v Smrdákoch vystúpi divadlo Gbelík s predstavením Červené šatky. Slovenské liečebné kúpele budú 1. 12. hostiť aj vystúpenie Rita v podaní známych slovenských hercov Oľgy Belešovej, Romana Pomajba a Štefana Martinoviča.

Doprajte svojej pokožke zdravie a krásu, svojej hlave oddych a duši kultúrne pohladene, z ktorého sa budete tešiť minimálne do ďalšej slnečnej a kúpacej sezóny.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní