Vlasové trendy na jeseň 2023 – TIETO strihy, účesy a farby budú rozhodne v kurze!

Vlasové trendy na jeseň 2023 – TIETO strihy, účesy a farby budú rozhodne v kurze!

Jeseň sa blíži a spolu s jej príchodoch nastane aj čas obmeny šatníka. Ľahké letné šaty, krátke sukne a tielka na tenké ramienka vystriedajú sukne a šaty z hrubších materiálov, košele i tenšie svetríky a, samozrejme, zo skrine bude potrebné vybrať aj nejaké ľahšie bundy. Zmeny nastanú aj pri obuvi. Pre mnohé ženy sa zmena ročného obdobia nesie aj v znamení. Nákupov v obchodoch.

Veď v obchodoch pravidelne nájdeme nové kúsky a už tam niekoľko týždňov čaká na nás aj jesenná kolekcia. Trendy v obliekaní sa môžu pravidelne meniť, no zároveň platí, že sa pravidelne aj vracajú. Chystáte sa túto jeseň nabehnúť do obchodu aj vy a trochu si vynoviť šatník, napríklad aj nejakými kúskami, ktoré sú práve v trendoch?

Sledovať však nemusíme len aktuálne trendy týkajúce sa módy, ale napríklad aj účesov, či už strihov vlasov, alebo farieb na vlasy, ktoré neraz neudávajú len vlasoví stylisti a kaderníci, ale do kurzu sa dostávajú napríklad i preto, lebo ich do povedomia dostane nejaká celebrita alebo postava z filmu či seriálu.

Aké vlasové trendy sú hitom nadchádzajúcej jesene? Rok 2023 sa celý niesol v znamení napríklad ofín a vrstvených účesov a aj tým bude charakteristická jeseň. Aké ďalšie strihy alebo účesy budú v móde? A čo farby na vlasy počas jesene 2023? Máme pre vás tipy na viacero horúcich trendov. 

Odporúčame: ​Čo je hair contouring? Túto techniku si zamiluješ, pretože zužuje tvár!

italian bob

Zdroj: instagram.com/zendaya

Taliansky bob

Medzi jesenné nadchádzajúce vlasové trendy môžeme v prvom rade zaradiť takzvaný taliansky bob (italian bob). Účes bob predstavuje krátky strih vlasov, ktorý je charakteristický šikmým zostrihnutím vlasov – vzadu sú vlasy veľmi krátke a postupne smerom dopredu sa predlžujú, a to obvykle až po dĺžku k brade, alebo tesne pod bradou. Túto jeseň však prichádza spomínaný taliansky bob inšpirovaný, ako názov napovedá, talianskymi ženami.

Táto vlasová inšpirácia, ako aj niektoré ďalšie, pochádza z 90. rokov minulého storočia. Taliansky bob je pri koncoch rovno zastrihnutý, nie zošikma, pričom končí niekde medzi bradou a ramenami. Strihu nechýbajú vrstvy. Účes vyzerá veľmi sexi, keď je vyfúkaný a zvlnený. 

Pozri aj. ​Rýchle účesy pre zaneprázdnené ženy: Ušetria čas a vyzerajú štýlovo

long bob

Zdroj: instagram.com/chloemorello

Štruktúrovaný lob

Od nestarnúceho bobu sa presunieme k lobu. Viete, čo je lob? Lob je vlastne dlhšia verzia bobu – názov je odvodený z anglického long bob, teda dlhý bob. Pri lobe je najkratšia zadná dĺžka niekde tesne nad krkom a predné dlhšie vlasy spravidla siahajú až ku kľúčnym kostiam.

Avšak, v prípade lobu sú celý tento rok v kurze aj tupo zastrihnuté verzie tohto účesu (blunt lob / blunt long bob), teda long boby v jednej dĺžke, nie šikmo strihané. Lob však túto jeseň prichádza v novej verzii. Kým tento strih sa v minulosti často nosil najmä v uhladenej vyrovnanej verzii, do módy prichádza textured lob, teda lob s textúrou, respektíve štruktúrou alebo tvarovaný bob.

Jemne zvlnený bob s akýmisi nedbalými vlnkami (v štýle beach waves) a niekoľkými vrstvami dodáva stredne dlhým vlasom na pohľad väčší objem. Navyše prináša mladistvý vzhľad a perfektne sa hodí k viacerým typov tváre, vrátane oválnej aj hranatej. 

vrstvený účes

Zdroj: instagram.com/vividsalondv

Vrstvenie vlasov

Hitom jesene pre rok 2023 bude aj spomínané vrstvenie, teda strihy s vrstvami, respektíve potupne zostrihané vlasy. Tento strih vytláča tupo zostrihnuté vlasy v jednej dĺžke. Vrstvy dokonale vyniknú na kratších vlasoch, taktiež stredne dlhých vlasoch, ako aj úplne dlhej hrive. Dobre vytvorené vrstvy na pohľad vyčarujú väčší objem vlasov.

A práve aj objemné vlasy patria k trendom tohtoročnej jesene. Do módy sa dostávajú účesy z prehliadkových mól z konca minulého storočia, ktoré sme mohli vidieť na modelkách v 90. rokoch. Dlhšie vrstvené vlasy s postupne zostrihanou ofinou a orámovaním tváre vyzerajú veľmi žensky a sú nesmrteľné. Tento strih výborne vyzerá vo vyfúkanej objemnej verzii, ako aj v jemne zvlnenej verzii.

Pozri aj: ​Vlasy po plecia – TOP účes pre majiteľky akýchkoľvek vlasov. Ako ich upravovať?

Birkin bangs

Zdroj: instagram.com/jennaortega

Birkin bangs ofinka

Účesy na jeseň 2023 sa nesú aj v znamení ofín, tak ako aj počas celého tohto roka. V móde bola počas jari a leta napríklad kratšia ofinka, nazývaná aj baby ofina. Trendov sa stále držia aj takzvané záclonové ofiny (curtains bangs), čo sú akési postupne zostrihané ofinky rámujúce tvár z oboch strán.

Počas jesene budú v móde tzv. birkin bangs, čo je ofina inšpirovaná britsko-francúzskou herečkou Jane Birkin. V poslednej dobe sme mohli tento strih ofiny vidieť napríklad na herečke Jenne Ortega, ktorá sa dostala do povedomia najmä rolou Wednesday v obľúbenom netflixovom seriáli.

Ide o nenútenú stredne hustú ofinku siahajúcu k obočiu s tenšími končekmi, ktorá sa perfektne hodí najmä k zvlneným stredne dlhým vlasom s vrstvami. 

maslová blond

Zdroj: instagram.com/hairbysatukylatasku

Rôzne odtiene blond

Aké budú trendy vlasové farby na jeseň 2023? Tejto jeseni budú jednoznačne dominovať blond odtiene, a to naozaj široká škála od svetlejších tónov po tmavšie. Medzi TOP blond odtiene na jeseň 2023 môžeme zaradiť napríklad veľmi jemnú a ženskú maslovú blond (buttery blonde), medovú blond (honey blonde) aj blond s tak trochu hrdzavým či medeným nádychom.

Ak sa necítite na blond vlasy, pokojne zvoľte len blond pramene, ktoré sú túto jeseň v kurze hlavne okolo vlasovej línie. Pár zosvetlených pramienkov okolo tváre vás krásne rozjasní. V trendoch je však od leta aj klasická zlatá blond v štýle bábiky Barbie, ktorá by mala byť na vlasoch prítomná od korienkov po končeky. 

drdol

Zdroj: instagram.com/alexandra.g.g.hair

Vysoký drdol

Ak počas jesene neplánujete nový strih vlasov či farbenie, inšpirovať sa môžete aj aktuálnymi trendami v úprave vlasov, resp. stylingu. Nosiť sa budú vysoko posadené a uhladené drdoly, v podstate podobné, ako môžeme vidieť na balerínach. Tento trend pokračuje z leta 2023. 

Uhladené drdoly pôsobia sofistikovane a veľmi elegantne, no vhodné sú aj na bežné dni. Vytláčajú takzvané messy buns, čo sú naopak akési strapaté drdoly, ktoré boli v kurze niekoľko posledných rokov. Ak chcete skombinovať viacero vlasových trendov pre rok 2023, pri tvorbe vysoko položeného drdola si učešte cestičky vo vlasoch na bok. Vlasová cestička ďaleko od prostriedku je horúcim trendom celého tohto roka.

Pozri aj: ​Obľúbená vlasová kozmetika mala spôsobiť ženám padanie vlasov. Firma teraz čelí žalobe

mašľa vo vlasoch

Zdroj: instagram.com/alexgaboury

Veľké vintage mašle do vlasov

A ešte prinášame jeden trend pre styling vlasov na jeseň 2023, a tým sú veľké mašle vo vlasoch, ktoré majú až akýsi vintage nádych. Počas posledného obdobia sme ich mohli vidieť u celebrít a influenceriek na sociálnych sieťach, dokonca aj na červenom koberci.

Nosiť sa budú veľké zamatové, saténové alebo organzové mašle, a to najmä v kombinácii som spomínaným vysokým uhladeným drdolom, avšak, pridané tiež môžu byť do vysokého konského chvosta, ktorý rovnako patrí k vlasovým trendom na tohtoročnú jeseň. 

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/collectivemoscow, instagram.com/trailertashh, instagram.com/thisislaurendavis


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Ľubica Šťastná 13.09.23 06:37

ĽŠ
karma
100.00

Veľmi pekné vlasové trendy.

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 13.09.23 07:21

SK
karma
114.00

Nadherne ucesy, farby, pacia sa mi, mam ich rada.

  • 0
Odpovedať

Zuz Kosle 04.10.23 10:18

ZK
karma
-1.00

Máte niekto skúsenosť s predĺžovaním vlasov? Ak áno akou metódou ste si ich nechali predĺžiť?

  • 0
Odpovedať

Lea Junsk 09.10.23 14:47

LJ
karma
-1.00

ja si vlasy predlzujem pomocu clipin pasov, ktore som kupovala z clipinhair :) kvalita vlasov co predavaju je skvela a velmi lahko ich vies pripnut

  • 0
Odpovedať

Milka Seduva 13.10.23 12:59

MS
karma
-1.00

ja nemam kupene pasy ale rovno vlasy a tiez suhlasim ze je to skvely spôsob ako si predlzit vlasy :) v mojom pripade aj zahustit

  • 0
Odpovedať

Lucia Ma 19.10.23 13:22

LM
karma
-1.00

ja mam vlasy stale take iste, jedine co tak si ich davam pravidelne postrihavat ale inak nejake zmeny na nich nerobim

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní