Čo je hair contouring? Túto techniku si zamiluješ, pretože zužuje tvár!

Čo je hair contouring? Túto techniku si zamiluješ, pretože zužuje tvár!

Niektoré ženy si farbia vlasy len pre to, aby zakryli vykúkajúce šediny, ktoré sú znakom starnutia. Naopak, iné dámy si vlasy farbia len pre to, aby kráčali s dobou. Sledujú všetky trendy a s nadšením ich skúšajú na sebe. Patríte k ním aj vy? A už ste sa presvedčili o čare techniky farbenia vlasov, akou je „hair contouring"?

Ak ste niekedy túžili po vlasoch, ktoré vám dodajú vzhľad, ktorý vystihuje vašu osobnosť a krásu, môže byť pre vás metóda „hair contouring" (tj. kontúrovanie vlasov) presne tým správnym riešením. Táto inovatívna technika farbenia vlasov sa stala hitom vo svete krásy, ponúkajúc možnosť vytvoriť optické ilúzie na vašich vlasoch, ktoré dokonale zvýraznia vaše rysy tváre.

Čo je hair contouring?

Hair contouring alebo teda „kontúrovanie vlasov" je inšpirované technikou, ktorú milujú mnohé ženy po celom svete, a tou je kontúrovanie tváre. Ako pri kontúrovaní tváre, kde je cieľom zvýrazniť a podčiarknuť prirodzené rysy tváre, tak aj pri kontúrovaní vlasov je cieľom dodať rozmer účesu a zvýrazniť črty tváre. 

Kontúrovanie vlasov je teda technika farbenia vlasov, pri ktorej sa používajú, resp. vytvárajú svetlé pramene, ktoré sú strategicky umiestnené tak, aby zvýraznili rysy tváre. Je to v podstate technika tieňovania a hra s farbami na vlasy. 

Namiesto vytvárania melírov sa pri tejto technike farbia vlasy okolo tváre, a to svetlejším odtieňom s jemnejším kontrastom. Kontúrovanie farby vlasov sa hrá so svetlými odtieňmi, čím sa vytvára tieňovanie a pomáha zvýrazniť tvar tváre jemným a lichotivým spôsobom.

Tmavšie časti vlasov dodávajú tvári zoštíhľujúci efekt, zatiaľ čo zvýraznené svetlejšie pramene pomáhajú definovať najobdivovanejšie črty tváre. Čerešničkou na torte je, že na rozdiel od vášho make-upu sa nemusí hair contouring robiť a odstraňovať každý deň, pretože táto technika kontúrovania dlho vydrží.

Odporúčame: Prečo si doma vyrobiť rozmarínový ocot? Možnosti jeho využitia ťa dostanú!

hair contouring

Zdroj: instagram.com/trust_s_marseille/

Ako na hair contouring?

Pokiaľ ide o vlasy, je najlepšie vložiť sa do rúk odborníka. Farbenie vlasov je možné zvládnuť aj doma, avšak pokiaľ ide o nejakú techniku farbenia (napr. balayage, Scandi Hairline, ombré, chunky melír a pod.) je najlepšie nechať jej vytvorenie na profesionála. Farby na vlasy totižto môžu veľmi ľahko vlasy poškodiť. A to platí teda aj v tomto prípade.

Tu však platí, že je veľmi dôležité vedieť, ktoré pramene vlasov zosvetliť. Pri tejto technike je totižto dôležité v prvom rade vedieť analyzovať tvar tváre, odtieň pleti a štruktúru vlasov, aby sa určili najlichotivejšie pramene vlasov a odtiene farieb pre dosiahnutie čo najlepšieho výsledného efektu. Cieľom je tvár zvýrazniť a zároveň potlačiť nejaké nedokonalosti.

Až po tejto prvotnej analýze sa pristupuje k farbeniu vlasov a realizácii tejto techniky. Zväčša sa farba na vlasy aplikuje v okolí línie a pozdĺž tváre, v niektorých prípadoch aj na končeky vlasov. 

Ako pôsobí hair contouring?

Pri kontúrovaní tváre sa používajú svetlé a tmavé odtiene, aby sa dosiahol symetrický, vyvážený oválny vzhľad. A prečo práve oválny? Údajne, podľa akýchsi štandardov krásy, ide o najvyváženejší a najsymetrickejší tvar tváre. Cieľom tejto techniky je dosiahnuť vyvážené proporcie, pričom použité odtiene farieb na vlasy by mali byť o dva až tri odtiene svetlejšie alebo tmavšie od prirodzenej farby vlasov.

Avšak pozor, nie je vhodné voliť akúkoľvek farbu. Aj keď teda by mala byť použitá kontrastná farba s farbou vlasov, vždy je potrebné prihliadať aj na tón pleti. Použitá farba by sa mala dopĺňať aj s tónom pleti.

  • Štvorcová tvár - pri tomto type tváre je cieľom techniky kontrúrovania vlasov tvár trochu predĺžiť. Na tento účel môžete aplikovať tmavšiu farbu na vlasy najbližšie k tvári a rozžiariť (zosvetliť) vonkajšiu oblasť.

  • Okrúhla tvár - podobne ako pri štvorcovom type tváre, aj pri tomto je cieľom predĺžiť ju a viac definovať. V prípade výraznej štruktúry tváre je možné svetlé tóny viac zosvetliť a tmavé viac stmaviť, čím dosiahnete dramatickejší výsledný efekt.

  • Obdĺžniková tvár - tmavé tóny je vhodné aplikovať na korienky a rovnako aj na zátylok, pričom svetlé tóny a svetlejšie pramienky môžete vytvoriť vo výške uší. Dôležité je, aby sa farby postupne prelínali, čím docielite vyvážený oválny efekt tváre.

  • Srdcová tvár - vyberte si techniku sombré alebo techniku ombré pre dosiahnutie požadovaného efektu s lichotivým výsledkom.

Zaujme ťa aj: Používaš peeling na pokožku hlavy? Prečo tento krok pri starostlivosti o vlasy nepreskakovať?

technika farbenia vlasov

Zdroj: instagram.com/garance_delacour/

Starostlivosť o farbené vlasy pri hair contouring

Či už s použitím tejto techniky alebo nie, o farbené vlasy je potrebné vedieť sa aj správne starať. Základom je používať vlasové prípravky určené na farbené vlasy. Tie sú vytvorené tak, aby ochránili farbené vlasy a zároveň, aby si farba udržala svoj žiarivý vzhľad dlhšiu dobu.

V druhom rade by ste sa mali vyhýbať nadmernému tepelnému stylingu. Tiež sa odporúča podstúpiť hĺbkové ošetrenie vlasov, aby si uchovali svoj zdravý vzhľad a zároveň, aby si aj farba udržala svoju živosť a sýtosť. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 07.09.23 07:28

ĽŠ
karma
100.00

Veľmi pekná inovatívna technika farbenia vlasov .

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 07.09.23 23:02

karma
109.00

Áno, aj ja si farbím vlasy kvôli šedinám. Toto ma zaujalo a páči sa mi to.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní