POCHOVANÉ KOSTI: Piaty diel strhujúcej krimi série s Josie Quinnovou

POCHOVANÉ KOSTI: Piaty diel strhujúcej krimi série s Josie Quinnovou

Detektívka Josie Quinnová je slovenským čitateľom už dobre známa. Vo svojich prípadoch musí riešiť záhady, ktoré často zasahujú do jej súkromia. Autorka Lisa Reganová si touto sériou podmanila milióny čitateľov na celom svete a preto neprestajne tvorí a prináša ďalšie výzvy, ktoré detektívka Josie musí zvládať.

V slovenskom preklade teraz vychádza piaty diel Pochované kosti, ktorý nezostane vašej pravidelnej dávke napätia nič dlžný. Novinka vychádza vo vydavateľstve Cosmopolis, ktoré je súčasťou vydavateľstva GRADA Slovakia.

Pozri aj: Knižné novinky od vydavateľstva GRADA, ktoré oslovia každého

Ako hlboko musíte kopať, aby ste našli pravdu?

Detektívka Josie Quinnová sa teší na pokojnú večeru so svojím priateľom Noahom u jeho matky. Keď však prídu k nej, nájdu ju za domom v záhrade. Bez známok života a s ústami plnými hliny. Počas vyšetrovania sa objavuje množstvo záhadných fragmentov a stôp. Ide o ruženec zahrabaný v hline blízko tela Colette Fraleyovej alebo o flash disk s menom Drew Pratt, najslávnejšej nezvestnej osoby v Dentone.

Josie zistí, že Pratt mal brata. Aj ten bol nezvestný dovtedy, kým jeho telo nevyplavila rieka. Postupne sa vynára viac súvislostí a Josie začína váhať. Je možné, že by sa Noahova matka, láskavá a usporiadaná Colette, zaplietla do zločinu? Prežije jej krehký vzťah s Noahom takéto obvinenie? Josie a jej tím postupuje v pátraní, ale vrah je tentoraz o krok pred nimi a obetí stále pribúda.

Odporúčame: V ZAJATÍ NARCIZMU: Odhaľte vysoko toxické vzťahy a osloboďte sa od nich!

Absolútne neprehliadnuteľný kriminálny triler, ktorý vám nedá spať celú noc! Ak máte radi Angelu Marsonsovú, Roberta Bryndzu alebo Rachel Caineovú, zaručene vás zaujme od prvej strany.

Čo hovoria čitatelia:

„Fenomenálne až priam návykové, taktiež rovnako intenzívne a komplexné. Bol som si istý, že som na to pri niekoľkých príležitostiach prišiel, ale ukázalo sa, že nie. Neodtrhol som sa od toho až do poslednej strany. Je tam veľa akcií za sebou a pripravte sa na ďalšiu divokú jazdu...“ Book Obsessed Introverts, 5 hviezdičiek
 
„Táto kniha ma chytila od prvej strany. Sú tam dejové zvraty, ktoré ma nútili čítať stranu za stranou. Keď už som si myslel, že som sa dopátral pravdy, veľmi rýchlo ma kontext knihy vyviedol z omylu.“ Recenzent Goodreads, 5 hviezdičiek
 
krimi detektívka Pochované kosti

Zdroj: GRADA

Úryvok z knihy:

Zdravou rukou šmátrala po cestičke a modlila sa, aby sa od tej streľby vzďaľovala. Prstami prechádzala po kmeňoch stromov a konároch, drobné vetvičky a kusy dreva jej praskali pod nohami. Svaly lýtok jej sťahovali kŕče. Ako dlho utekala? Pripadalo jej to ako celé hodiny, ale nemohlo to tak byť.
 
Zavýjanie paniky v hlave prehlušilo prasknutie neďalekej vetvy. Zvrtla sa, ale stále videla iba temnotu. Keď sa vtom ozval hlas, chladný a pokojný, ten zvuk ju rezal ako nôž, paralyzoval ju.
 
„Naozaj si si myslela, že mi ujdeš?“
 
„Prosím,“ zafňukala. „Prosím, nerob to.“ Na zátylku pocítila chladný kruh hlavne.
 
„Už nikdy ma neopustíš!“
 
Josie Quinnová POCHOVANÉ KOSTI

Zdroj: GRADA

V sérii s Josie Quinnovou už vyšli štyri detektívne prípady

V prvom diele s názvom Miznúce dievčatá sa práve suspendovaná detektívka Josie Quinnová púšťa do pátrania po zmiznutom dievčati v americkom mestečku Denton, aby zistila, kto je šialencom, ktorý unáša krásne dievčatá.
 
V druhej časti s názvom Dievča bez mena stojí pred ťažkou voľbou - bude riskovať život malého dieťaťa aby zachránila mnoho ďalších? Alebo nájde iný spôsob, ako zastaviť neľútostného vraha?
V tretej časti s názvom Matkin hrob je Josie nútená kopať v dávnej minulosti a vyhrabať tajomstvá, ktoré považovala už za dávno pochované.
 
Nečakané priznanie oddanej členky Jossinho tímu Gretchen ponorí detektívku hlboko to tajného života kolegyne.
 
Začítajte sa do detektívnych prípadov Lisy Reganovej z malého amerického mestečka Denton a spoznajte inteligentnú a priebojnú ženskú hrdinku.
 

O autorke:

Lisa Reganová je autorkou bestsellerovej série s detektívkou Josie Quinnovou, ako aj ďalších úspešných krimi trilerov. Je členkou spisovateľských skupín Sisters in Crime, International Thriller Writers a Mystery Writers of America. Žije vo Filadelfii so svojím manželom, s dcérou a bostonským teriérom menom Mr. Phillip.

Celosvetovú pozornosť si získala práve prvým dielom krimi série s vyšetrovateľkou Josie Quinnovou s názvom Miznúce dievčatá (Vanishing Girls). V angličtine zatiaľ vyšlo osemnásť prípadov, no Lisa Reganová už chystá pre svojich čitateľov ďalší diel.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní