Knižné novinky od vydavateľstva GRADA, ktoré oslovia každého

Knižné novinky od vydavateľstva GRADA, ktoré oslovia každého

Každý z nás by si mal nájsť čas pre seba. Pre svoju psychickú i fyzickú pohodu a načerpanie nových síl. Niektoré dámy si oddýchnu na manikúre alebo pedikúre. U kaderníčky alebo kozmetičky. Niektoré však nedajú dopustiť na knihy. Čítanie kníh má totižto blahodarný vplyv na našu psychiku. 

Aj keď sa to možno nezdá, pri knihe človek dokáže vypnúť. Keď sa začítate do príbehu a necháte sa vtiahnuť priamo do deja, prídete na úplne iné myšlienky. Zrazu sa ocitnete v záhrade plnej rozkvitnutých kvetín. V Alpách, pri mori, na chate,... Proste niekde úplne inde!

Nechajte sa teda uniesť do iného sveta. Do sveta fantázie alebo sa vzdelávajte novinkami od vydavateľstva GRADA. 

Buďte odolnejšie, naučte sa milovať alebo zistite, aké to je lietať v oblakoch a bývať vysoko v korunách stromov!

Pozri aj: Typická vôňa domácnosti – prečo má každý domov svoju vlastnú vôňu a u každého je iná?

Škola nie je výchovný tábor

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Škola nie je výchovný tábor

Knihu tvoria skutočné príbehy učiteľov a konkrétne situácie, s ktorými sa stretli počas svojej pedagogickej praxe. Príbehy sa týkajú problémových a agresívnych žiakov, detí s ADHD, autizmom či s poruchami správania.

Nájdete v nej aj skúsenosti učiteľov so vzdelávaním a s výchovou rómskych detí a detí z rodín, v ktorých úradujú vulgarizmy, klamstvá, agresivita, alkohol a tabak. Jednotlivé kapitoly vám ponúknu rady, ako vyriešiť problémové správanie žiakov v školách. 

Neprehliadni: Nová príručka pre pedagógov – Škola nie je výchovný tábor

Chata vo Švajčiarsku

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Chata vo Švajčiarsku

Pohodlne sa usaďte do svojho obľúbeného kresla, zababušte sa do deky a pri šálke lahodnej horúcej čokolády sa začítajte do romantického príbehu o zasnežených vrcholkoch švajčiarskych Álp a jednej mimoriadnej láske, ktorá svojou vrúcnosťou dokáže roztopiť ľady a zahriať srdce. 

Mína je trošku ako neriadená strela, no práve preto ju majú jej priatelia tak radi. O to viac je pre ňu šokujúce, keď ju muž, ktorého miluje, opustí práve pre jej nespútanú povahu. V hĺbke svojej duše však Mína verí, že šálka horúcej čokolády dokáže vyriešiť všetky problémy. A tak sa jedného dňa zbalí a vyrazí za dobrodružstvom do Švajčiarska, pod zasnežené vrcholky Álp.

Je odhodlaná dať svojmu životu novú šancu a znova v sebe zapáliť stratenú iskru. V útulnej horskej chate sa rozhodne riadiť jasnými pravidlami: litre horúcej čokolády sú povolené, muži sú zakázaní. Lenže hlava srdcu nerozkáže... Hlavne keď sa na scéne objaví príťažlivý Luke, pri ktorom sa Míne podlamujú kolená... 

Odolnosť

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Odolnosť

Aby sme v živote prospievali, potrebujeme viac ako len schopnosť znášať zlé podmienky. Musíme rozvíjať svoju odolnosť, pretože tá je kľúčom k tomu, by sme boli schopní založiť si rodinu, napredovať v práci, zvládať stres, riešiť zdravotné problémy, prekonávať nedorozumenia s ostatnými, vyliečiť sa zo starých zranení.  

V tejto knihe sa dozviete, ako rozvinúť dvanásť životne dôležitých pilierov odolnosti. Nájdete v nej praktické a konkrétne kroky, zážitkové praktiky a osobné príklady. Zahŕňa tiež účinné spôsoby interakcie s ostatnými. Vysvetľuje, ako prekonať zaujatosť, uvoľniť bolesť a nahradiť ich súcitom, sebahodnotou, radosťou a vnútorným pokojom. 

Zaujme ťa aj: Chata vo Švajčiarsku – nenechaj si ujsť najnovšiu knihu z úspešnej série Romantické úteky

Niekedy je pekné, že ma miluješ

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Niekedy je pekné, že ma miluješ

Chloé a Constance sú najlepšie kamarátky, hoci každá je úplne iná. Spája ich však láska ku knihám, rodinné korene v Marinzacu, no aj žalostný milostný život.  

Atraktívna Chloé je dokonalá Parížanka: je príliš chudá, priveľa fajčí a priveľmi pije. Nedokáže sa citovo odpútať od svojho expriateľa, ktorý je zároveň jej nadriadeným a má sa čoskoro ženiť. Constance, večná romantička, je už dlho nezadaná, má rada Jane Austenovú a čaká na svojho pána Darcyho, ktorý je však stále v nedohľadne. 

Jedného dňa sa rozhodnú vziať život do svojich rúk a uzavrú spolu dohodu: Chloé strávi celý polrok na vidieku medzi vinicami, ďaleko od všetkých mužov a pokušení, a pokúsi sa konečne napísať vytúžený román. Constance prestane snívať o romantickej láske a začne sa stretávať s normálnymi mužmi. Ich vzájomná dohoda ich nakoniec zavedie niekam úplne inam, než by čakali. 

Skupinová terapia

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Skupinová terapia

Nezišla by sa každému z nás občas nejaká terapia? 

Christie bola úspešná študentka, ktorú však prepadávali pocity hlbokej úzkosti, osamelosti a trápila ju porucha príjmu potravy. Keď jej psychoterapeut odporučil navštevovať skupinovú terapiu a zverovať sa so svojimi problémami úplne neznámym ľuďom, bola spočiatku veľmi skeptická. Postupne sa však presvedčila o tom, akú veľkú liečivú silu môže mať ľudská spolupatričnosť. 

Nečakané priznanie

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Nečakané priznanie

Keď sa na príjazdovej ceste do domu v Dentone nájde telo mladého študenta s fotografiou pripnutou na golieri, prvá na mieste činu je detektívka Josie Quinnová. Dom patrí Gretchen Palmerovej, oddanej členke Josiinho tímu, ktorá je posledných dvadsaťštyri hodín nezvestná.

Hoci sa Gretchen prizná k činu, Josie vie, že nemôže byť vrahyňou. Tak prečo sa priznáva k vražde, ktorú nespáchala? Josie sa ponorí hlboko do Gretcheninho tajného života a odhalí spojenie medzi chlapcom, fotografiou a zničujúcim prípadom z jej minulosti.

Lenže práve vo chvíli, keď si Josie myslí, že už všetko pochopila, na druhej strane mesta sa objavia telá mladého páru. Dokáže Josie odhaliť pravdu včas, aby zachránila svoju priateľku pred životom vo väzení alebo istou smrťou?  

Aké je to byť vtákom?

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Aké je to byť vtákom?

Rozmýšľali ste niekedy o tom, aké je to lietať? Alebo vidieť po tme? Alebo ste si predstavovali, aké by to bolo žiť vysoko v korunách stromov... 

Vtáky sa niekedy správajú zvláštne a nezvyčajne, viac než ktorékoľvek iné zviera na Zemi. Najmä keď si myslia, že ich nikto nevidí. Albatros môže lietať celé týždne bez prestávky. Kuropty dokážu prekabátiť hladné líšky. Papagáje sú pekne utárané. Krkavce sa veľmi radi hrajú.

Prostredníctvom pútavého rozprávania nabitého faktami od oceňovaného ornitológa Tima Birkheada a krásnych ilustrácií od Catherine Raynerovej sa s vami táto knižka podelí o tajomstvá dvadsiatich našich operených priateľov. Poďme zistiť, aké je to byť vtákom.

Slnečné dni a morský vánok

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Slnečné dni a morský vánok

Na trajekte smerujúcom na ostrov Wight opúšťa Jodie svoj londýnsky život, rozbehnutú kariéru aj manžela. Pokoj a nový domov nájde v krásne zrekonštruovanom hausbóte svojho brata Billa. No od chvíle, ako Jodie vstúpi na palubu svojho nového domova, je jasné, že to pre ňu nebude také jednoduché.

Ak to nie je výstredná a prísna Marilyn, ktorá je Billovou upratovačkou, tak je to Ned, hlučný sochár z vedľajšieho hausbótu. Nedovo rezbárstvo príliš nelahodí ušiam, ale vynahradzuje to fakt, že sa naňho dobre pozerá.

Jodie si plnými dúškami užíva novonadobudnutú slobodu. Zmiznúť z očí však nie vždy znamená zmiznúť z mysle. Keď jej starý život zaťuká na dvere, Jodie je nútená čeliť realite. Podľahne presvedčivým slovám, alebo si radšej vyberie život plný slnečných dní a morského vánku? 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní