Ako nosiť bootcut džínsy – najväčší trend roka 2023? TAKTO ich kombinuj a budeš štýlová!

Ako nosiť bootcut džínsy – najväčší trend roka 2023? TAKTO ich kombinuj a budeš štýlová!

Naposledy boli populárne v 90. rokoch, no náhly výbuch nostalgie Y2K, ktorý sa prehnal módnymi trendmi na jar/leto 2023, vyniesol bootcut džínsy opäť do popredia a medzi najhorúcejšie džínsové trendy roku 2023. 

Možno ste od 90. rokov, keď boli džínsy bootcut naposledy populárne, nepremýšľali o ich štýle, ale sú späť. Ba čo viac, pomaly zatieňujú obľúbené skinny jeans, mom jeans či boyfriend jeans

Bootcut jeans (bootcut džínsy) - čo to je?

Mnohí sa asi práve pýtajú, čo je bootcut jeans alebo čo si pod týmto pojmom predstaviť? Éra džínsov trvá už dlhé desaťročia a zdá sa, že sa z našich obchodov len tak nevytratia. Trendy sa menia a tak džínsy s rovnými nohavicami, úzke džínsy (skinny džínsy), a pod. sú postupne nahrádzané staro-novými strihmi a štýlmi, ktoré dokážu osloviť nielen mladšiu, ale aj staršiu generáciu. Medzi takéto staro-nové kúsky patria aj orezané bootcut džínsy. 

Vo svojej podstate ide o džínsové nohavice, ktoré sa v oblasti členkov mierne rozširujú. Možno ste si práve povedali, veď to sú zvonové nohavice a nie mám v skrini. Čiastočne máte pravdu, avšak medzi týmito bootcut džínsami a zvonovými nohavicami je malinký rozdiel. Bootcut jeans sa pri členkoch rozširujú o niečo menej ako práve spomínané zvonové nohavice. 

Odporúčame: Ženy nad 50 - tieto módne doplnky by nemali chýbať žiadnej z vás

Džínsy bootcut sú vhodné pre každý typ postavy! Bootcut džínsy sedia každej žene, pretože vyrovnávajú krivky bokov, väčší zadok, predlžujú drobnú postavu a dodávajú tvar štíhlej postave.

Dokonca sa hodia aj k rôznym typom obuvi. Sú praktické a vhodné do každého ročného obdobia. Na rozdiel od úzkych džínsov alebo džínsov s rovnými nohavicami, ktoré sedia na topánkach alebo sa do nich zastrkujú, sú džínsy bootcut určené na to, aby presahovali vrchnú časť obuvi.

Pozri aj: Ažúrové šaty sú letným hitom, ktorý by si si mala zaobstarať aj ty!

bootcut džínsy

Zdroj: pinterest.com/whowhatwearuk/

3 spôsoby, ako nosiť rifle Bootcut

Aj vy sa pýtate, ako nosiť dámske džínsy a hlavne, ako nosiť bootcut džínsy? Nebude žiadnym prekvapením, keď vám povieme, že ich môžete nosiť a kombinovať ako klasické rovné džínsy. Tieto, dali by sa nazvať aj vintage rifle sa skvelo kombinujú so svetrom, košeľou, blejzrom alebo aj so šatami. 

1. Bootcut jeans a blejzer či sako

Ako sme písali, džínsy typu bootcut sú univerzálne a dajú sa nosiť so sakom i blejzrom. Ak si teda lámete hlavu nad tým, ako docieliť jemnú eleganciu, tak táto kombinácia je ideálna. Avšak, v tomto prípade je veľmi dôležité, aké sako zvolíte.

Príliš krátke sako môže pôsobiť príliš „škatuľovito", čo vašej postave vôbec nemusí lichotiť. Naopak, dlhé sako môže opticky vašu postavu zmenšiť. Takisto je lepšie voliť mierne vypasované sako, než sako s oversized strihom. Pod sako si môžete obliecť napríklad elegantnú blúzku, pri ležérnejšom vzhľade voliť môžete jednoduché biele tričko.

A ako docieliť o niečo elegantnejší vzhľad? Nuž, riešením sú podpätky. Či už vysoké džínsy, teda bootcut džínsy s vysokým pásom alebo tie s nižším pásom, najlepšie sa kombinujú práve s podpätkami. Podpätky (napr. lodičky) podčiarknu elegantný vzhľad a opticky predĺžia postavu.

Zaujme ťa aj:  Tmavovlásky, vsaďte na tieto farby oblečenia – budú vám najviac lichotiť!

džínsy typu bootcut

Zdroj: pinterest.com/fashionbrass/

2. Ako kombinovať džínsy a pletený sveter?

Pomaly sa k nám blíži jesenné obdobie, ktoré je už tradičné spájané s teplejšími svetrami. Preto, pokiaľ ide o džínsy typu bootcut a ich kombinovanie, so svetrom si rozumejú dokonalo. Ak chcete byť skutočne trendy, zabudnite na hrubé úplety a namiesto nich voľte skrátený sveter alebo priliehavý sveter. Samozrejme, v tomto prípade je lepšie voliť džínsy s vysokým pásom.

Máte v šatníku sveter, ktorý je váš obľúbený a rozhodne sa ho nemienite túto jeseň vzdať? Tak v tom prípade si urobte francúzske zastrčenie, aby ste zvýraznili a definovali svoj pás - originálne bootcut jeans tak budú vyzerať o niečo viac trendy.

Keď sa už rozhodnete pre takúto kombináciu, neostávajte len pri klasických tmavých modrých rifliach. Voľte svetlé džínsy bootcut, krémové, biele alebo iné farby, ktoré môžete kombinovať s pestrofarebným úpletom.

Zatiaľ čo tenisky dodajú tomuto vzhľadu ležérnejšiu atmosféru, ak sa rozhodnete pre džínsy s dlhším strihom, vyskúšajte k nim doladiť topánky bez opätku alebo topánky na platforme, aby pôsobili elegantnejšie. Počas jesene môžete voliť aj kotníkové čižmy, kozačky a pod. 

Neprehliadni: Gumové šialenstvo s názvom Crocs: Prečo sa táto obuv teší tak veľkej obľube?

bootcut jeans a šaty

Zdroj: pinterest.com/thefashionspot/

3. Bootcut džínsy vyzerajú trendy aj pod šatami

Móda je cyklická a tak sa opäť k nám vracajú trendy, ktoré kedysi padli do zabudnutia. Mnohé z nich vyťahuje súčasná generácia a medzi takéto trendy patrí aj Y2K móda pochádzajúca z konca 90. rokov a začiatku 20. storočia. A tak na kombinácii džínsov a šiat nie je nič nezvyčajné. Ako teda nosiť bootcut rifle v kombinácii so šatami?

V prvom rade si vyberte midi šaty alebo dokonca maxi šaty, ktoré v kombinácii s boot cut jeans vyzerajú najtrendovejšie. Džínsy sú viac-menej v tomto prípade druhoradé, no ak ich chcete nechať vyniknúť, voľte šaty s rozparkom na boku. 

Zaujme ťa aj: Ako sa obliecť do lietadla? Zvoľ pohodlný outfit ako známe celebrity!

jesenný outfit

Zdroj: pinterest.com/fashionfavpin/

Ako nosiť originálne bootcut jeans? Inšpirujte sa ďalšími nápadmi!

  • retro outfit - v prípade, že milujete retro, tak skombinujte tieto orezané bootcut džínsy s rôznymi inými retro kúskami. Voľte napríklad veľké slnečné okuliare, klobúk, vyblednuté tričko alebo sandále.

  • skrátené bootcut jeans - natrafiť môžete aj na skrátenú verziu týchto jeansov. Pri 3/4 dĺžke sa jeansy rozširujú už v okolí lýtka a tak sa najlepšie kombinujú s vysokými podpätkami, sandálmi na klinovom podpätku či členkovými čižmami.

  • štýl ulice - k čomu si obliecť bootcut džínsy v tomto prípade? Oblečte si k ním čiernu koženú bundu, semišovú bundu, rifľovú bundu (docielite tak trendy denimový štýl) a pod. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ľubica Šťastná 30.08.23 06:52

ĽŠ
karma
100.00

Naozaj pekné kombinácie.

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 30.08.23 07:08

karma
108.00

Ja len ľutujem,že som veľa super kvalitných vecí vyhodila,teraz sú opäť v kurze

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 30.08.23 20:21

karma
-1.00

Kedysi som ich nosila

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní