Dámske lodičky ako základ šatníka: Vsadiť na štýl či pohodlie?

Dámske lodičky ako základ šatníka: Vsadiť na štýl či pohodlie?

Viete si predstaviť viac žensky pôsobiacu obuv ako dámske lodičky? Dodávajú vám sexepíl, dokážu vám opticky predĺžiť nohy a vyčarovať z vás femme fatale.  V zime sme všetky smutne mali odložené lodičky v skrini, ale na jar začína byť na ne ideálne počasie, takže sa môžete nahodiť do romantických, nežných aj extravagantných outfitov, ktorým dajú povestný punc dokonalosti.

Lodičky na vysokom podpätku - máte už tie svoje?

Lodičky s vysokým leskom, trblietavými ozdobami alebo červené lodičky nie je možné prehliadnuť. Ak ste druh ženy, čo má rada originálne outfity, je to pre vás povinná jazda k sukniam, šatám, rifliam a blúzke, a ak rada šokujete, pokojne ich skombinujte i s joggermi.

Preferujete skôr minimalisticky ladené dámske lodičky, ktoré sú nadčasové a nikdy nevychádzajú z módy? Investujte do kvalitných kúskov univerzálnych farieb, ľahko kombinovateľných ku väčšine outfitov. Ak sa o ne budete správne starať, vydržia vám roky, takže neoľutujete, ak na ne miniete trošku viac.

Pozri aj: Nadrozmerné nohavice: Horúci trend, ktorý musíš mať!

ako si vybrať lodičky

Zdroj: Shutterstock®

Štýl verzus pohodlie - musíme robiť kompromisy?

Veruže nemusíme! Ak s lodičkami len začínate, zamerajte sa na výšku podpätku. Vyberte si lodičky na nižšom a hrubšom podpätku alebo na platforme. Príliš vysoké podpätky by vám mohli robiť pri chôdzi problém. Aby ste si zvykli na chôdzu v lodičkách, pre istotu, že ich niekde nevytratíte, hľadajte druhy, ktoré majú okolo členku remienok či sú s uchytením na pracku. Vďaka podporným prvkom sa budete cítiť oveľa sebaistejšie.

Výška podpätku je jeden významný faktor, no dávajte si pozor aj na tvar nohy. Dámy so širšou nohou, pre vaše chodidlá sú vhodné širšie modely lodičiek, aby vaše prsty neboli utláčané a nerobili sa vám nepríjemné otlaky. Pri nákupe cez internet si vždy nezabudnite zobraziť informácie o šírke strihu.

V lete si môžete namiesto lodičiek obuť sandále alebo lodičky s otvorenou špičkou a bude vám príjemne aj počas najväčších horúčav.

Dámske lodičky sú základom dobre vybaveného šatníka

Každá žena by mala mať minimálne jedny lodičky dámske. Výnimočné spoločenské udalosti si vyžadujú výnimočné topánky a lodičky sú obuv, na ktorú sa v takýchto situáciách môžete spoľahnúť. Dresscode je niekedy prísny, niektoré formálne udalosti sa bez nich nezaobídu. Kvalitné dámske lodičky môžu byť v konečnom dôsledku šikovná investícia, ktorá sa oplatí, pretože ste vždy pripravená premeniť sa na štýlovú dámu.

Lodičky sú tiež veľmi populárny druh obuvi do práce, najmä ak pracujete v kancelárii. Dámske lodičky, ktoré sa dajú nosiť pohodlne počas bežných dní, ako napríklad univerzálne sivé semišové, by určite mali byť vo vašej povinnej výbave. V sezóne 2021 je sivá spolu so žltou dokonca farbou roka, tak sa nebojte tieto farby zaradiť do svojho šatníka.

dámske pohodlné lodičky

Zdroj: Shutterstock®

Nakupujte z pohodlia domova

Potrebujete doplniť svoju výbavu dámskych topánok? Pozrite si najnovšiu ponuku na https://answear.sk/k/ona/obuv a určite si vyberiete podľa svojho gusta. Nájdete tu obľúbené značky, ale aj cenovo dostupné dámske lodičky a sandále. Urobte si radosť, ak vám nejaké padnú do oka!

Zaujme ťa: Trendy náušnice pre rok 2021: Ktoré by nemali chýbať v tvojej šperkovnici?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Katarína Konečná 09.03.21 11:19

KK
karma
109.00

lodičky mám, ale nie na takom vysokom opätku, to by som nezvládla

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 09.03.21 20:38

MR
karma
104.00

mám rada nadčasové veci, čiže aj lodičky

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 10.03.21 04:46

karma
107.00

Lodičky musia byť,niekedy veru aj nepohodlné:-)

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 10.03.21 06:20

ĽŠ
karma
100.00

Určite sa oplatí investovať do kvalitných kúskov.

  • 0
Odpovedať

Renáta Mularčíková 21.03.21 04:29

RM
karma
100.00

Lodičky musia byť,rada ich nosím ♥

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 08.10.21 20:45

JK
karma
100.00

Milujem lodičky mam ich veľa

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní