Vieš, ako kombinovať členkové čižmy? Nechaj sa inšpirovať!

Vieš, ako kombinovať členkové čižmy? Nechaj sa inšpirovať!

Jeseň – to obdobie, kedy už je príliš chladno na balerínky či lodičky, ale ešte príliš teplo na vysoké kožušinové čižmy. Zlatou strednou cestou sú preto členkové topánky, ktoré sú na trhu vo všetkých možných tvaroch, farbách a materiáloch a teda je si z čoho vyberať. My vám však dnes prinášame niekoľko inšpirácií, ako kombinovať členkové čižmy a pozrieme sa aj na to, kedy byť pri ich nosení opatrnejšie. Zostaňte s nami!

Pozri aj: Máš dilemu, čo nosiť túto jeseň? Inšpiruj sa trendmi z ulíc! ​

členková obuv

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

členkové topánky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Sú efektné a praktické

Členkové čižmy (áno, milé dámy, členkové, nie kotníkové!; angl. ankle boots) sú v móde už niekoľko sezón a našťastie nič nenasvedčuje tomu, že by to malo byť budúci rok inak. Výborné a praktické je, že ich môžete skombinovať doslova so všetkým – s nohavicami typu culottes (ak nie sú príliš krátke), s úzkymi džínsami cigaretového strihu, overalom, krátkou aj dlhou sukňou, šatami, oversized pulóvrom, s elegantným kostýmom aj bláznivým párty outfitom; jednoducho, členkové topánky nás nijakým spôsobom neobmedzujú.

ako nosiť členkovú obuv

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Siahnuť môžete tak po členkovej obuvi na vysokom podpätku, na vyvýšenej platforme alebo si dopriať absolútne pohodlie s rovnou podrážkou. Dokonca neplatí ani pravidlo, aby sa vrchná časť topánky začínala presne tam, kde sa končí spodná časť nohavice – nič nepokazíte ani vtedy, keď vystavíte svetu na obdiv aj kúsok svojej nohy, efektnej pančuchy alebo veselej farebnej ponožky (samozrejme, s mierou). V dnešnej dobe už je dovolené aj zakasanie nohavice do topánky – toto „faux pas“ spred pár sezón je dnes už úplne bežné, zvlášť v kruhoch extravagantnejších dám.

Prečítaj si: Vysoké podpätky: Ozdoba ženských nôh očami ortopéda

ako nosiť členkové topánky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

kombinovanie členkových čižiem

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Ale pozor!

Členkové topánky nepôsobia dobre v kombinácii s trojštvrťovými nohavicami alebo kratšími legínami a ich nosenie by mali zvážiť aj príliš nízke ženy, ktorým táto obuv zvykne opticky skracovať nohy. To však neznamená, že členková obuv nie je pre ženy nižšieho vzrastu vôbec vhodná – rozhodne je, ale ideálne na podpätkoch a napríklad s nohavicami cigaretového strihu. Mimochodom, máte dojem, že členkové čižmy postrádajú ženskosť a eleganciu? Omyl! Všetko to závisí od správnej kombinácie topánok so zvyškom outfitu, no samozrejme aj od toho, aký typ členkovej obuvi zvolíte. Tie s vysokým podpätkom vám dokonca môžu plnohodnotne nahradiť lodičky, či už v práci alebo na večierku.

členková obuv a nízka postava

Zdroj: Shutterstock®

Aké si vyberiete?

Na trhu je obrovská škála rôznych typov tejto obuvi, od úplne klasických jednofarebných, cez dozdobené cvokmi, výšivkou či inou aplikáciou, šnurované, až po úplne rafinované na ihličkách, obohatené o kovové aplikácie. Vybrať si môžete tak okrúhlu ako aj ostrú špičku a pokiaľ ide o podošvu, nemala by byť príliš hladká – predsa len, jeseň je aj o mokrom šmykľavom lístí či prvej námraze... Pokiaľ ide o farby, nemusíte siahať vyslovene po hnedej či čiernej. Členkové čižmy vedia vynikajúco zahrať aj vo farbách jesene – medovo žltej, tmavo oranžovej, vo farbe červeného vína alebo sýtej bordovej. Strach netreba mať ani z metalických povrchov, tu už však treba dodržiavať striedmosť pri voľbe zvyšku outfitu, vrátane šperkov.

Zaujme ťa: Toto sú najlepšie recepty z kyslej kapusty: Ktorý si vyberieš?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 25.10.18 05:53

ĽŠ
karma
100.00

Sú naozaj praktické; všetko závisí od správnej kombinácie topánok so zvyškom outfitu, dobrý článok!

  • 1
Odpovedať

Zuzana Szocsova 08.12.18 21:34

ZS
karma
100.00

ja mam pocit akoby mi clenkove cizmy skracovali nohy...

  • 0
Odpovedať

Jana Pitonakova 24.12.18 20:51

JP
karma
100.00

Chcelo by to inspiraciu na chudu a silnejsiu postavu...

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 10.02.21 22:23

JK
karma
100.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní