Tmavovlásky, vsaďte na tieto farby oblečenia – budú vám najviac lichotiť!

Tmavovlásky, vsaďte na tieto farby oblečenia – budú vám najviac lichotiť!

Tmavovlásky majú vždy výhodu, keď príde na výber farieb oblečenia. Ich hlboká a výrazná farba vlasov sa ľahko kombinuje s rôznymi farbami a odtieňmi. Zo širokého spektra farieb však existujú také, ktoré sa obzvlášť hodia majiteľkami tmavých vlasov a ktoré dokážu podčiarknuť ich prirodzenú krásu.

Platí však, že pri výbere farieb oblečenia pre tmavovlásky je dôležité zohľadniť tón pleti, farbu očí, ale rovnako aj osobné preferencie, na ktorých záleží najviac. Niektoré farby môžu byť vo veľkom kontraste, zatiaľ čo iné môžu byť jemné a v harmónií s celkovým vašim vzhľadom.

Nezáleží však len na samotnej farbe, ale aj na štýle a strihu oblečenia, ktoré môžu ovplyvniť celkový dojem. Niektoré farby môžu pôsobiť chladne a stroho, zatiaľ čo iné môžu pôsobiť energicky a podporiť sebavedomí vzhľad. Preto je dôležité vedieť, aké farby sú najvhodnejšie pre tmavovlásky a ako ich správne kombinovať.

Medzi farby, ktoré sú obzvlášť výhodné pre tmavovlásky, patrí napríklad jemná pastelová modrá, ktorá dokáže zvýrazniť ich tmavú farbu vlasov. Tmavovlásky sa tiež môžu rozhodnúť pre klasickú čiernu farbu, ktorá je vždy sofistikovaná a vyjadruje istú mieru elegancie. A čo svetlejšie či neutrálnejšie farby?

Napríklad odtiene sivej, béžovej alebo hnedej môžu pôsobiť veľmi elegantne aj v kombinácii s tmavými vlasmi. Nezabudnite, že farby môžu mať rôzny vplyv aj na vašu náladu, preto neprihliadajte len na svoju farbu vlasov, ale aj na to, čo sa vám páči a v čom sa cítite najlepšie!

Zaujme ťa aj: Ľanová košeľa je na leto must-have kúskom: TOP inšpirácie, ako ju nosiť a kombinovať

ružové šaty

Zdroj: pinterest.com/paolaviato/

1. Ružová nie je len pre dievčatá

Aj vy si ešte stále spájajte ružovú farby s bábätkami či malými dievčatami? Už dávno sú zbúrané mýty, že ružová je len pre deti a dôkazom toho je trend BARBIECORE, ktorý ovládol módu už v minulom roku. Ak ste majiteľkami tmavých vlasov, tak sa nalaďte na túto dievčenskú vlnu v dospelosti.

Horúca ružová či farba magenta, ktorá je farbou roka 2023 sú trendy a ak patríte k módnym maniačkam, tak by ste ich rozhodne mali vpustiť do svojho šatníka. Je to jedna z jej najobľúbenejších farieb, ktoré sa hodia tmavovláskam.

Je to žiarivá farba, ktorá vás v sekunde rozžiari a v kombinácii s tmavými vlasmi krásne vynikne. Ak máte tmavé vlasy a možno svetlejšiu pleť, oblečenie v ružovej farbe vám bude lichotiť.

Neprehliadni: Červené vlasy ohúria samé osebe! Aké oblečenie však k ním kombinovať?

smaragdovo zelené šaty

Zdroj: pinterest.com/walkinwondrland/

2. Farba drahého kameňa – smaragdovo zelená

Ďalšia menej bežná farba, ktorá sa hodí k tmavým vlasom, je smaragdovo zelená. Hlboký tón tejto zelenej farby dopĺňa tmavé vlasy a robí ich bohatšími. Na tomto odtieni zelenej je potešujúce, že sa hodí k rôznym typom pleti – predovšetkým lichotí teplým i studeným podtónom pleti.

Ste majiteľkami tmavých vlasov a zároveň aj zelených očí? Nemôžete spraviť lepšie ako siahnuť po smaragdovo zelenej farbe na vašom oblečení. Vpustite ju do svojho šatníka a uvidíte, ako krásne zvýrazní vaše črty. Voľte napríklad zavinovacie šaty, siahnite po saku alebo si zadovážte sveter na chladnejšie dní.

Zaujme ťa tiež: Aké farby nosiť, aby si vyzerala štíhlejšie? Zabudni na čiernu! TOTO je lepšia voľba

burgundy móda

Zdroj: pinterest.com/lauralilyblog/

3. Ani svetlá ani tmavá, taká je farba burgundy

Červená môže byť pre niekoho príliš žiarivá, ružová príliš dievčenská. Čo tak spraviť kompromis a siahnuť po bordovej farbe v odtieni burgundy? Je to skvelá farba pre majiteľky tmavo hnedých vlasov a celkovo tmavých vlasov.

Potešujúce na tejto farbe je, že sa ľahko kombinuje – rozumie si predovšetkým s bežnejšími neutrálnejšími farbami. Navyše, bordová je vizuálne zaujímavejšia ako čierna, hnedá, sivá a podobne.

Táto farba vyzerá obzvlášť dobre na dámach so studeným a neutrálnym podtónom a na dámach so zelenými očami.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Maxianová 21.07.23 19:11

MM
karma
100.00

správny výber farieb je veľmi dôležitý

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní