TOP 3 farby oblečenia, ktoré nosiť počas leta, keď sa veľa potíš. Ideálne pre ženy i mužov!

TOP 3 farby oblečenia, ktoré nosiť počas leta, keď sa veľa potíš. Ideálne pre ženy i mužov!

V horúcom letnom počasí je prirodzené potiť sa viac, čo môže mať za následok tvorbu škvŕn na oblečení. Niektoré farby sú však schopné lepšie skryť tieto nežiaduce stopy, a to vďaka svojej farebnej pigmentácii, materiálu alebo vzoru.

Vybrať si správnu farbu môže znamenať rozdiel medzi cítením sa sebavedomo a pohodlne počas letných aktivít. Nie je totižto nič horšie, ako cítiť sa nekomfortne v oblečení, keď sa na ňom objavia nevítané škvrny od potu. Našťastie, existujú farby, ktoré sú vhodné na letné dni a pomáhajú minimalizovať viditeľnosť týchto škvŕn.

Samozrejme, dôležitá je nielen farba letného oblečenia, ale aj samotný materiál, z ktorého je oblečenie vyrobené. Niektoré materiály dokážu odvádzať vlhkosť vďaka čomu nie sú mapy na oblečení vôbec viditeľné. A naopak, niektoré vlhkosť pohlcujú, vďaka čomu sú mapy oveľa viac viditeľné. 

1. Biele oblečenie

Prvá a jasná voľba je biela. S ňou sa nedá nikdy nič pokaziť a dokonca je skvelá na kombinovanie. Hoci by mnohí možno povedali, že je fádna, opak je pravdou. Biela je tou najlepšou voľbou počas leta. Či už siahnete po klasickom bielom tričku, bielej blúzke alebo halenke, či dokonca po bielych šatách, mapy od potu na nich nebude vidno.

Platí, že ak je oblečenie čisto biele bez akejkoľvek prímesí ďalšej farby alebo vzoru, pot je oveľa menej viditeľný než na iných svetlých odtieňoch. Výhodou tiež je, že v bielom oblečení a celkovo vo svetlom oblečení je menej teplo. Tmavé farby totižto viac priťahujú slnečné lúče.

Odporúčame: Ľanová košeľa je na leto must-have kúskom: TOP inšpirácie, ako ju nosiť a kombinovať

biely outfit

Zdroj: pinterest.com/UpbeatSoles/

2. Čierne oblečenie

Síce to počas leta nie je úplne prvá voľba, keďže priťahuje svetlo a slnečné lúče, no práve tento fakt jej „nahráva do karát“. Práve stylisti sa zhodujú v jednom, že ak hľadáte farbu, ktorá bude jasnou voľbou nad ostatnými a ktorá zamaskuje škvrny od potu, tak je to práve ČIERNA!

Tento tmavý odtieň pohlcuje svetlo, takže prípadné škvrny od potu sú menej viditeľné. Navyše plusom je, že aj čierne oblečenie sa ľahšie kombinuje s inými kúskami oblečenia a hlavne s inými farbami. Či už zvolíte niečo farebnejšie alebo živšie, v kombinácii s čiernou budete vyzerať jednoducho skvelo.

TIP: Vedeli ste, že čierne oblečenie dokáže údajne potlačiť aj viditeľnosť vrások?

čierny outfit

Zdroj: pinterest.com/meghandono/

3. Tmavo-sivé oblečenie

Túto farbu by ste asi v tomto rebríčku TOP farieb, ktoré sú ideálne pre tých, ktorí sa viacej potia, nečakali. Pravdou je, že svetlá sivá je nevhodná pre tých, čo sa počas leta potia vo väčšej miere. Na nej mapy od potu rozhodne neschováte – vidno ich na diaľku.

Avšak, ak siahnete po tmavšej sivej, ako je napríklad uhľovo sivá, tak spravíte dobre. Na takejto tmavšej sivej sú totižto mapy menej viditeľné. Je to v podstate svetlejší odtieň čiernej, avšak stále dostatočne tmavý na to, aby na ňom neboli škvrny od potu viditeľné.

Zaujme ťa aj: Aké farby nosiť, aby si vyzerala štíhlejšie? Zabudni na čiernu! TOTO je lepšia voľba

sivé sako

Zdroj: pinterest.com/stylemyday1/

Tip pre ženy: Farebné vzory sú na leto ideálne

Ak počas leta preferujete farebnejšie oblečenie, tak sa nenechajte odradiť a zastrašiť mapami od potu. Užívajte si teplé počasie a nestresujte sa! Ak nechcete, aby boli škvrny od potu na vašom oblečení viditeľné, no tmavé oblečenie nezapadá do vášho šatníka, tak skvelou voľbou pre vás môžu byť vzory.

Vzor s viacerými farbami odvádza pozornosť a dobre zakrýva škvrny od potu. Je to štýlové riešenie, ktoré vám umožní hrať sa s módnymi trendmi a zároveň riešiť praktické problémy. Len sa vyhnite vzorom, ktoré majú príliš svetlú farbu alebo dizajn.

kvetinové šaty

Zdroj: pinterest.com/nataliegracetatum/

Zvážte aj výber materiálu pri oblečení na leto!

Ak sa chcete cítiť pohodlne aj v horúcom počasí, je dôležité vybrať si správny materiál oblečenia, ktorý minimalizuje viditeľnosť škvŕn od potu.

Pri výbere materiálu oblečenia na leto je najlepšie siahnuť po tých, ktoré sú ľahké, vzdušné a schopné odvádzať vlhkosť od tela. Medzi ne patrí napríklad:

  • Ľan: Ľanové oblečenie je známe svojou schopnosťou rýchlo sa vysušovať a odvádzať vlhkosť od tela. Tento prírodný materiál je ideálny pre horúce letné dni, pretože udržuje pokožku chladnú a suchú.
  • Viskóza: Viskóza je umelý materiál vyrobený z prírodných vlákien. Je ľahká, mäkká a priedušná, čo z nej robí skvelú voľbu pre letné oblečenie. Viskóza pomáha odvádzať vlhkosť od tela a minimalizuje tvorbu škvŕn od potu.
  • Technické materiály: Existuje mnoho technických materiálov určených špeciálne pre športové a outdoorové aktivity. Tieto materiály majú vysokú absorpčnú schopnosť a rýchlo odvádzajú vlhkosť od tela.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Katarína Konečná 09.07.23 17:21

KK
karma
105.00

Súhlasím s bielou farbou, tá ma v lete nikdy nesklamala a potom nosím letné šaty farebných, najradšej kvetinových vzorov

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 10.07.23 23:39

karma
109.00

Čiernu a sivú farbu moc nemusím a hlavne v lete preferujem bielu, bledšie farby, alebo vzorované látky.

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní