Rada nad zlato: Ako odstrániť škvrny na oblečení neobvyklými spôsobmi? Tieto zaberajú!

Rada nad zlato: Ako odstrániť škvrny na oblečení neobvyklými spôsobmi? Tieto zaberajú!

O kulinárskom umení každej z nás by sa možno dali napísať knihy. Jednoducho, varenie je radosť a niekedy ani ten neporiadok nepokazí výsledné snaženie. Avšak, často sa stáva, že pri varení dokážeme zašpiniť aj to, čo by sme nechceli. Kopec hrncov, varešiek... ale dokonca aj seba. Vyprsknutá masť, spadnutá lyžica a podobne. To všetko môže zanechať škvrny nielen na sporáku, ale aj na našej zástere.

Avšak škvrny nás prenasledujú celý život. Hráte sa s deťmi v tráve, tak vás neprekvapia zelené kolená. Maľujete si s nimi? Tak okrem pokreslenej steny môžete nájsť aj zafúľané detské oblečenie. A tak by sme mohli pokračovať donekonečna. Faktom však je, že nie vždy všetky škvrny zídu jednoduchým opraním. My máme pre vás skvelé tipy, vďaka ktorým škvrny odstránite s ľahkosťou. 

Odporúčame: Čo v domácnosti vymeniť za nové? Skontroluj týchto 5 vecí!

škvrny od atramentu

Zdroj: Shutterstock®

Mlieko

Ak máte na vašej košeli škvrnu od pera (vytečený atrament) alebo sa vašim deťom podarilo na výtvarnej výchove na seba vyliať celú fľaštičku atramentu, obyčajné vypranie vám nepomôže. V prípade bieleho oblečenia môžete siahnuť po bielidle. A čo v prípade farebného oblečenia? Vyskúšajte obyčajné mlieko. Neveríte? Stačí, ak oblečenie na celú noc namočíte do misky s mliekom. Atramentové škvrny povolia! Následne stačí už len pekne vyprať a po atramentovej škvrne vám neostane žiadna stopa. 

škvrny od potu

Zdroj: Shutterstock®

Šampón na vlasy

Nič tak nepokazí krásnu bielu košeľu alebo tričko, ako sú žlté škvrny v podpazuší alebo na golieri. Potenie je prirodzenou funkciou nášho organizmu. Či už v prípade vysokých teplôt, z dôvodu vykonávania fyzickej aktivity, alebo kvôli stresu – naše telo prirodzene zo seba vyplavuje vodu v podobe potu. Aký je teda jednoduchý DIY spôsob na odstránenie týchto škvŕn? Postačí vám obyčajný šampón na vlasy! Naneste ho na škvrnu, a poriadne ju vyšúchajte. 

Pozri aj: Ako sa krája cibuľa bez uslzených očí? Vieme ako na to!

škvrny od make-upu

Zdroj: Shutterstock®

Zubná pasta

O využití zubnej pasty vieme všetci svoje. Jej prioritnou funkciou je čistenie zubov. Avšak mnohí ju využívajú aj na liečbu (vysúšanie) akné. Rovnako ňou viete krásne vyčistiť biele tenisky alebo lem na podrážkach topánok. Okrem toho ju však môžete využiť aj na vyčistenie škvŕn od rúžu alebo make-upu. Stalo sa vám už niekedy, že ste si zašpinili vaše obľúbené tričko, ktoré si rozhodne chcete obliecť, make-upom? Tak na škvrnu naneste zubnú pastu a bavlnenou handričkou ju rozotierajte dovtedy, kým škvrna nezmizne. V prípade potreby môžete opakovať aj viackrát. 

Zaujme ťa: Nedarí sa ti udržať vôňu v šatníku? Povieme ti tipy ako na to!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Katarína Konečná 28.09.17 06:17

KK
karma
105.00

nevedela som , že šampon má také účinky, určite vyskúšam na bielych tričkách, vyskúšala som už všeličo a nezabralo

  • 1
Odpovedať

Tomáš Kamenár 28.09.17 16:15

TK
karma
105.00

dobre vedieť

  • 0
Odpovedať

Monika Červinková 28.09.17 21:07

karma
87.00

tak to skúsim pri najbližšom praní a uvidím :)

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 28.09.17 21:36

PV
karma
113.00

Vdaka ... akurýt som dnes pozerala, že na bielej blúzke zvnútra mám make-up , a rozmýšľala som ako ho odstrániť.. Zubná pasta to určite istí ..

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 29.09.17 20:19

ĽŠ
karma
100.00

Super rady, ďakujem, určite využijem!

  • 0
Odpovedať

Juliana Šurkovská 18.11.17 20:22

karma
-1.00

Dobré rady sa vždy zídu.

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 13.12.17 12:04

SK
karma
114.00

vždy sa rada poučím

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní